«مغز زنانه» ؛ بروشور شناخت علمی خانم ها
سواد زندگی – چهار اصل تولید محتوا در “سواد زندگی” این ها هستند:
1 – مطالب دانش پایه یا دستکم تجربه محور باشند
2 – در زندگی واقعی کاربرد داشته باشند.
3 – کوتاه نوشته شوند.
4 – به زبان ساده عرضه شوند.
دو اصل 3 و 4 باعث می شود نتوانیم در هر درس منابع را به تفصیل بیاوریم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم درباره منابع، کار دیگری بکنیم: آنها را در بخش مجزایی به طور مستقل معرفی کنیم.
از این رو ، بخش “کتابخانه سواد زندگی” را راه اندازی کردیم و فعلاً پنجشنبه های هر هفته، یک منبع علمی که خواندنش واقعاً به درد زندگی می خورد را معرفی می کنیم.
ضمناً اگر لینکی به کتابفروشی ها و انتشاراتی که کتاب را عرضه می کنند یافتیم، آن را نیز در مطلب قرار می دهیم تا تهیه کتاب آسان تر باشد. مستحضر باشید که برای معرفی و دادن لینک، با هیچ ناشر و کتابفروشی قرارداد و توافق مالی نداریم و صرفاً جهت سهولت تهیه کتاب این کار را می کنیم (این هم حرکتی است برای کاربردی کردن این بخش).
“مغز زنانه” اولین کتابی است که در این بخش درباره اش حرف می زنیم.
مغز زنانه
مغز زنانه را خانم دکتر “لوان بریزندین” نوشته است. او دانشمند هورمون شناسی و متخصص خلق و خوی زنان در آمریکاست.
خانم بریزندین با تحقیقات متعددی علمی ثابت کرده است که رفتارهای انسان ها و مخصوصاً زنان به طور جدی تحت تأثیر هورمون هایی است که در بدن ما ترشح می شوند: خشم، افسردگی، خوشحالی، ذوق زدگی، احساس تنهایی، ناامیدی، اعتماد، نشاط و حتی عشق، همه و همه مرتبط با هورمون ها هستند.
از این رو، نویسنده زندگی یک خانم را از لحظه انعقاد نطفه تا پایان عمر در مراحل مجزا از منظر هورمونی مورد بررسی علمی قرار داده است.
کتاب “مغز زنانه” در واقع، بروشور علمی شناخت روحی و جسمی خانم هاست. این کتاب هم به درد خانم ها می خورد تا از واقعیت های وجود خودشان آگاه شوند. هم مطالعه اش برای آقایان بسیار مفید است تا با شناخت علمی از همسران خود، رفتار آگاهانه تری با آنها داشته باشند و هم برای والدینی که دختر دارند سودمند است چرا که نکات آموزنده و علمی فراوانی برای تربیت بهتر و اصولی فرزند دختر دارد.
کتاب هر چند علمی است ولی به زبان بسیار ساده ای نوشته شده و دکتر محسن دهقانی و خانم سهیلا پیمانی با نثری روان آن را ترجمه کرده اند به گونه ای که هم متخصصان می توانند از آن بهره ببرند و هم افرادی که هیچگونه پیش زمینه علمی در این باره ندارند. مثال های متعددی که نویسنده از تجربیات شخصی اش در لابلای مطالب آورده است، انتقال مطلب را شیرین تر و راحت تر می کند.
در برخی از درس هایی که تا کنون در سواد زندگی منتشر شده اند، از این کتاب بهره برده ایم، مانند:
در مغز زنان چه می گذرد؟ چرا خانم ها بیش از مردان حرف می زنند؟
عشق و شکست عشقی از نظر علمی (+چند راهکار عملی برای هر دو دوره)
آغاز تفکر انتقادی در همسران و راه های کاربردی برای ادامه عشق مشترک
چرا برخی زنان و دختران بالغ در روزهایی از ماه، عصبی می شوند؟ راهکار چیست؟
کتاب توسط انتشارات رشد منتشر شده است و در این لینک می توانید آن را ببینید و تهیه کنید.