قانون زمان صدام برای زائران ایرانی

هر زائری که از ایران به فرودگاه نجف وارد می‌شود نیز 10 دلار و یا به عبارتی 33 هزار تومان عوارض پرداخت می‌کند، استانداری نجف هم 10 دلار دیگر می‌گیرد.

این‌ها قوانین تازه‌ای نیستند، چند سالی است که اجرا می‌شود. سازمان حج و زیارت ایران پس از توسعه‌ی سفرهای زائران ایرانی به این کشور و تثبیت حداقلی دولت عراق، تلاش کرد این هزینه‌ها را حذف کند؛ اما تا امروز این تلاش‌ها بی‌نتیجه مانده است.

در دوره‌ی نخست وزیری نوری مالکی، دستوری برای «معامله به مثل» داده شد که براساس آن هر هزینه‌ای که دولت عراق از مسافران کشورهای دیگر دریافت می‌کرد، طرف مقابل نیز می‌توانست دریافت کند، البته این معامله بر سر حد کم هزینه‌ها صورت می‌گرفت، یعنی هر طرف که هزینه‌ی کمتری می‌گرفت، همان نرخ تثبیت می‌شد.

کمیته‌ای هم بین ایران و عراق تشکیل شد تا تفاوت‌های هزینه‌ای استخراج شود، اما عراقی‌ها دستور «نوری مالکی» را به بهانه‌ اینکه هیات وزیران این کشور نیز باید مصوبه‌ای برای آن داشته باشد، اجرا نکردند.

دوره‌ نخست وزیری «نوری مالکی» به پایان رسید، اما آن مصوبه صادر نشد و دولت عراق همچنان طبق قوانین قدیمی دوران حکومت صدام پیش می‌رود و از مسافران خارجی هزینه‌هایی را به انگیزه‌های مختلف دریافت می‌کند.

دولت ایران پس از آن‌که با چنین شرایطی مواجه شد، هزینه‌ی ویزای ایران را برای اتباع عراقی از 14 دلار به 30 دلار تغییر داد تا مبلغ آن به ویزای عراق نزدیک شود.طبق مصوبات کمیته مشترک ایران و عراق قرار بود دو کشور در دریافت هزینه‌ها مشابه یکدیگر عمل کنند،اما طبق اظهارات مسوولان حج و زیارت ایران و همچنین مدیران کاروان‌ها، این دولت چندان پایبند به مصوبات کمیته مشترک نبوده است.

قرار است جلسه‌ای احتمالا بعد از ماه مبارک رمضان در تهران با حضور وزیر گردشگری دولت جدید عراق برگزار شود تا چالش‌های این چنینی برای حفظ حقوق زائران و مسافران ایرانی، برطرف شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا