قطع حدود ۲۲ هزار سیمکارت به سبب ارسال پیامک تبلیغاتی
موبنا – مشارکت مردم در گزارش تخلف ها و آگاهی آنان از حقوق شهروندی خود، می تواند پیامدهای روشنی داشته باشد.
یکی از مواردی که با اعتراض بسیاری از کاربران تلفن های همراه همراه بوده، دریافت پیامک های تبلیغاتی است.
ارسال پیامک تبلیغاتی راهکار مناسبی برای تولیدکنندگان است تا با تبلیغ کالاهای تولیدی خود ضمن افزایش گرایش مردم به خرید کالای تولید داخل، میزان اشتغال و سود را نیز افزایش دهند اما استفاده از این راهکار در دسترس، باید بر اساس رعایت چهارچوب های خاص و حریم خصوصی افراد باشد.
اپراتورها نیز باید در ارسال پیامک تبلیغاتی، شرایط مشترک را در نظر گیرند و از ارسال پیامک در هر زمان از شبانه روز خودداری کنند.
ارسال وقت و بی وقت پیامک های تبلیغاتی قصه بلندی است که با وجود تلاش ها برای ساماندهی آن، همچنان تداوم یافته است.
چهاردهم آذرماه پارسال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تذکر به اپراتورهای تلفن همراه از مدیران آنها خواست هر چه زودتر از ارسال هرگونه پیامک تبلیغاتی با سرشمارههای اپراتوری امتناع کنند.
«محمدجواد آذری جهرمی» بتازگی نیز در ازای ارسال پیامک های تبلیغی، اپراتورها تلفن همراه را به اختصاص بسته های تشویقی به مشترکان ملزم کرده است؛ راهکاری که به نظر می تواند برآورنده نیاز تولیدکنندگان برای تبلیغ باشد و هم مشترک را برای دریافت تبلیغ ترغیب کند.
آنگونه که رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی چهاردهم مهرماه امسال اعلام کرد، بیشتر پیامک های تبلیغاتی از سیمکارت های شخصی فرستاده می شود.
«حسین فلاح جوشقانی» هزینه بالای تبلیغات در بخش های دیگر و سختی دسترسی به آن شیوه ها برای همه فعالان کسب و کار و در عین حال قابلیت های تلفن همراه را عللی دانست که نمی توان میزان پیامک های تبلیغی را به صفر رساند.
با این همه، وی تاکید کرد تلاش می شود از میزان این پیامک ها کاسته شود و رضایت کاربران جلب شود.
بیست و چهارم مهرماه پارسال سامانه پیامکی ۱۹۵ فعال شد تا پیامکهای تبلیغاتی ارسال شده به مشترکان تلفن همراه شناسایی و سرشماره های مربوط به آن قطع شود.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران سوم دی ماه همان سال اعلام کرد تا پیش از این باید پنج شکایت از یک شماره درباره ارسال پیامک مزاحم ثبت می شد که این میزان اکنون به ۲ شکایت کاهش یافته است؛ یعنی اگر ۲ شکایت درباره مزاحم بودن پیامکی در سامانه ۱۹۵ به ثبت برسد، رسیدگی به این شکایت ها در دستور کار قرار می گیرد.
به گفته وی، اگر محرز شود یک پیامک تبلیغاتی برای کاربران موجب مزاحمت شده است، آن شماره را فیلتر می کنیم.
** مشارکت مردمی؛ راهکاری برای کاهش پیامک ها
مشترکان میتوانند شماره ارسالکننده پیامک مزاحم در تلفن های ثابت را به همراه کد شهر مانند ********۰۲۱ و *******۰۲۶ و برای سرشمارههای تبلیغاتی به شکل ***۱۰۰۰، ***۲۰۰۰، ***۳۰۰۰ و ***۵۰۰۰ و برای شمارههای تلفن همراه شخصی به شکل *********۰۹ به سامانه ۱۹۵ ارسال کنند.
ارسال این پیامک ها برای این سامانه رایگان است.
بر پایه داده هایی که در صفحه نخست تارنمای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران به نمایش درآمده است، تا عصر چهارشنبه ۲۱ هزار و ۹۲۹ سیمکارت شخصی به سبب ارسال پیامک تبلیغاتی- با شکایت های مردمی- قطع شده است.
این عدد تا عصر چهارشنبه هفته گذشته ۲۰ هزار و ۴۱۸ سیمکارت بود.
این میزان در یکشنبه این هفته (بیست و نهم مهرماه) به ۲۱ هزار و ۷۳۴ سیمکارت رسید و اول آبان ماه (سه شنبه)، عدد ۲۱ هزار و ۹۲۸ ثبت شد.
به نظر می رسد در شرایطی که دولت برای برخورد با اپراتورها در زمینه ارسال پیامک های تبلیغاتی مصمم شده، اکنون نوبت مردم است که برای احقاق یکی از حقوق شهروندی خود به یاری دولت بیایند و با مشارکت در ثبت شکایت های خود از خاطیان، ساماندهی این بخش را سرعت ببخشند.
منبع: ایرنا