اینگونه از چشم ها مراقبت کنیم
موبنا – کارهایی چون مراجعه به چشم پزشک، خواب کافی و استراحت دادن به چشم ها هنگام استفاده از کامپیوتر به سلامت چشم ها کمک بزرگی می کنند. چنانچه دچار مشکل بینایی هستید باید خیلی زود به چشم پزشک مراجعه کنید. اگر به سلامت چشم هایتان اهمیت می دهید مطلب زیر را بخوانید.
- اگر مشکل بینایی ندارید بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی هر ۵ الی ۱۰ سال یکبار چشم ها را معاینه کنید.
- اگر مشکل بینایی ندارید بین ۴۰ تا ۶۵ سالگی هر ۲ الی ۴ سال یکبار چشم ها را معاینه کنید.
- اگر مشکل بینایی ندارید پس از ۶۵ سالگی هر ۱ الی ۲ سال یکبار چشم ها را معاینه کنید.
لنزها را آخر روز از چشم ها دربیاورید: بیشتر از ۱۹ ساعت لنز مصرف نکنید. استفاده از لنز برای مدت طولانی چشم ها را ضعیف کرده و موجبات ناآرامی چشم ها را فراهم می کند.
هیچوقت با لنز نخوابید. چشم ها به اکسیژن نیاز دارند و لنز باعث می شود اکسیژن به آن ها نرسد. به خصوص شب ها. بنابراین بهتر است شب ها به چشم ها استراحت دهید.
با لنز شنا نکنید حتی اگر عینک شنا زده باشید.
برای استفاده از لنز و مایع شستشوی لنز سعی کنید دستورات نسخه محصول را پیروی کنید.
در پایان روز آرایش صورت را کاملا بشوئید: همیشه برای پاک کردن آرایش صورت وقت بگذارید. هیچوقت شب ها با آرایش به رختخواب نروید زیرا ریمل و آرایش چشم به چشم نفوذ کرده و باعث التهاب می شوند.
اگر شب ها با آرایش چشم بخوابید منافذ پوست اطراف چشم بسته می شوند و گل مژه ایجاد می شود. گل مژه های شدید باید با مراجعه به پزشک درمان شوند.
پدهای پاک کننده های آرایش را کنار تخت خود قرار دهید تا اگر زیاد خسته بودید از آن ها استفاده کنید.
قطره ضد حساسیت استفاده کنید: این قطره ها حساسیت های فصلی چون خارش و قرمزی چشم را از بین می برند. اما مصرف روزانه آن ها نیز چشم ها را دچار مشکل می کند و باعث می شود که دیگر چشم ها به قطره واکنش نشان ندهند.
قطره های ضد حساسیت جریان خون به سمت قرنیه را منقبض می کنند آن را از اکسیژن محروم می کنند. بنابراین وقتی چشم ها نمی خارند و ملتهب نمی شوند به خاطر این است که اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. و این ایده آل نیست چون چشم ها هم به اکسیژن نیاز دارند و کمبود آن باعث زخم در چشم می شود.
حتما بروشور قطره ها را با دقت بخوانید. به خصوص اگر لنز استفاده می کنید. البته بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید که چه نوع قطره هایی را می توانید استفاده کنید.
عینک های آفتابی ضد یووی استفاده کنید: همیشه زیر آفتاب عینک آفتابی استفاده کنید. هنگام خرید عینک هایی انتخاب کنید که ۹۹ درصد و یا ۱۰۰ درصد چشم ها را از اشعه یووی محافظت می کند.
اگر مدام چشم ها در معرض آفتاب باشند بینایی دچار مشکل می شود. محافظت از چشم ها در جوانی مانع ضعف بینایی در پیری می شود. در معرض اشعه یووی بودن منجر به آب مروارید، دژنراسیون ماکولا و ناخنک و بسیاری وضعیت های مضر دیگر برای چشم ها می شود.
حتی هنگامی که زیر سایه هستید عینک آفتابی بزنید. درست است که سایه مواجهه با اشعه یووی را کمتر می کند اما هنوز چشم ها در معرض آن قرار دارند.
هیچوقت به خورشید خیره نشوید حتی اگر عینک به چشم داشته باشید. اشعه های خورشید بسیار قوی هستند و می توانند به شبکیه چشم آسیب برسانند.
در مواقع ضروری عینک بزنید: هنگامی که با مواد شیمیایی کار می کنید و یا در محیطی هستید که در آن ضرات مضر در هوا پراکنده هستند عینک بزنید تا از چشم ها در مقابل آسیب اجسام ریز و درشت محافظت کند.
به مقدار کافی استراحت کنید: خواب کم باعث خستگی چشم می شود. نشانه های خستگی چشم عبارتند از التهاب، اشکال در تمرکز، خشکی و اشک آلود شدن، تیره شدن بینایی یا دوتایی دیدن، حساسیت به نور یا درد گردن ، شانه ها و کمر. بنابراین به اندازه کافی استراحت کنید تا مشکلی برای چشم ها پیش نیاید. جوانان باید ۷ الی ۸ ساعت در روز بخوابند.
ورزش کنید: اگر سه بار در هفته به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید از بیماری های چشمی چون گلوکوم و دژنراسیون ماکولا در امان می مانید.
برای کم کردن پف زیر چشم خیار استفاده کنید: به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه قبل از این که بخوابید روی چشم ها خیار قرار دهید تا پف چشم را از بین ببرید.
چای کیسه ای هم در این مورد می توان مصرف کرد. به این صورت که کیسه ها را چند دقیقه در آب سرد قرار دهید و سپس ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی چشم ها قرار دهید. ماده ای به نام تانن در چای التهابات را از بین می برد.
زمان نگاه کردن به کامپیوتر، تبلت و یا موبایل را کم کنید: هنوز از نظر علمی ثابت نشده است که نگاه کردن به کامپیوتر باعث ضعف بینایی می شود اما درخشکی چشم ها بسیار موثر است. نور کامپیوتر چه کم باشد و چه زیاد ماهیچه های چشم را خسته می کند. اگر نمی توانید زمان آن را کم کنید حداقل تکنیک هایی که به چشم استراحت می دهند به کار ببرید.
چشم ها باید با صفحه کامپیوتر هم تراز باشند: اگر به صفحه کامپیوتر به مدت طولانیبه بالا یا به پایین نگاه کنید آسیب زیادی به چشم می رساند. باید موقعیت چشم ها مستقیم با صفحه کامپیوتر باشد.
پلک بزنید: همه ما هنگامی که به صفحه کامپبوتر نگاه می کنیم یادمان می رود که پلک بزنیم در نتیجه چشم ها خشک می شود. هنگامی که با کامپیوتر کار می کنید هر ۳۰ ثانیه پلک بزنید تا چشم ها خشک نشود.
هنگام کار با کامپیوتر قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را رعایت کنید: هر ۲۰ دقیقه به شیئی که ۲۰ فوت (۶ متر) فاصله دارد به مدت ۲۰ ثانیه نگاه کنید. برای این که یادتان نرود از آلارم گوشی استفاده کنید.
در مکان هایی با نور کافی کار کنید: نور کم به چشم ها فشار وارد می کند اما آسیب نمی رساند. برای آرامش خود در مکان های نور مناسب کار کنید و هرگاه چشم ها خسته شد به آن ها استراحت بدهید.
غذاهایی که به سلامت چشم کمک می کنند بخورید: ویتامین E، C، زینک، لوتئین، زیگزانتین و امگا۳ برای سلامت چشم بسیار مهم و ضروری هستند. این مواد مغذی چشم ها را از بیماری ها محافظت می کند.
غذاهای حاوی ویتامین E مصرف کنید: دانه ها، آجیل، جوانه گندم و روغن سبزیجات مصرف کنید. این ها سرشار از ویتامین E هستند.
غذاهای حاوی زینک مصرف کنید: گوشت گاو، حلزون، بادام زمینی و حبوبات حاوی زینک هستند.
غذاهای حاوی ویتامین C مصرف کنید: پرتقال ، توت فرنگی، بروکلی، فلفل دلمه ای و کلم بروسل حاوی ویتامین C هستند.
غذاهای حاوی زیگزانتین مصرف کنید: کلم پیچ، اسفناج، بروکلی و نخود فرنگی حاوی زیگزانتین و لوتئین هستند. مراقبت چشم ها
هویج بخورید.
غذاهای حاوی امگا۳ مصرف کنید: ۲ بار در هفته ماهی هایی چون سالمون و ساردین که حاوی امگا ۳ هستند مصرف کنید. اگر ماهی دوست ندارید قرص امگا۳ مصرف کنید.
منبع: وبسایت بدونیم