هشدار دریادار فدوی به آمریکاییها
موبنا – دریادار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران طی گفتوگویی در برنامه زنده تلویزیونی شبکه خبر به بررسی وضعیت منطقه خلیج فارس و برخی اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص رزمایشهای دریایی سپاه پرداخت و با بیان اینکه حضور آمریکاییها در خلیج فارس یک حضور معمولی و طبیعی نیست، اظهار داشت: آنها همواره به دنبال همپیمانان منطقهای و فرامنطقهای در خلیج فارس هستند که همین موضوع آرایش نظامی منطقه را غیر طبیعی کرده است.
فدوی تصریح کرد: امروز حدود 60 فروند شناور نظامی بیگانه که عمدتاً از آمریکا، فرانسه و انگلیس هستند در خلیج فارس حاضرند که همه آنها هر ساعت توسط سپاه رصد میشوند و علاوه بر شناورهای آنها دیگر توانمندیهایشان در هوا نیز مورد اشراف اطلاعاتی ما است و خود آنها هم این را میدانند.
وی این اشراف اطلاعاتی را به واسطه به کارگیری طیف گستردهای از توانمندیها یک اشراف صددرصدی دانست و افزود: علاوه بر نیروی دریایی سپاه، نیروهای دیگر مانند نیروی هوافضای سپاه و نیروی هوایی ارتش نیز در این اشراف اطلاعاتی نقش دارند و شناورهای بیگانه در موقعیتی قرار میگیرند که ما آن را تعیین میکنیم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با تأکید براینکه شرط عبور شناورهای بیگانه از تنگه هرمز و گذر از آبهای سرزمینی ایران بیضرر بودن آنها است، گفت: این بیضرر بودن 14 پارامتر دارد برای مثال حرکت یگانها باید پیوسته بدون تغییر در مسیر و سرعت باشد، هیچ پرندهای از روی آن پرواز نکند، زیردریاییها باید روی سطح آب حرکت کنند، سامانههای جنگ الکترونیک فعال نباشند و برخی پارامترهای دیگر.
فدوی تأکید کرد: ما عبور آمریکاییها و برخی کشورهای دیگر مانند انگلیس را بیضرر نمیدانیم و آنها حق عبور از آبهای سرزمینی ایران را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: از سال 94 اعلام کردهایم که اینجا خلیج فارس است و آمریکاییها باید در این منطقه به زبان فارسی با ما صحبت کنند و در ماجرای 22 دی سال قبل که منجر به دستگیری نظامیان آمریکایی در خلیج فارس شد همه مکالمات به زبان فارسی بود.
فدوی تصریح کرد: البته ما برای نیروهای خودمان این قید را مطرح نکردیم و آنها به زبان انگلیسی مسلط هستند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه خاطرنشان کرد: آمریکاییها در هوا نیز در این منطقه گاهی شیطنتهایی میکنند اما باید بدانند اگر حماقتی انجام دهند بدتر از دریا تحقیر خواهند شد.
وی با تأکید براینکه آمریکاییها با توان بالا و بازدارنده ایران در این منطقه آگاه هستند، گفت: آنها میخواستند تکخور منافع منطقه باشند ولی فهمیدند امکان فراهم کردن این شرایط را ندارند.
فدوی آینده جهان را وابسته به انرژی موجود در خلیج فارس دانست و در خصوص طرح آمریکاییها برای ایجاد گشتهای مشترک دریایی با کشورهای منطقه اظهار داشت: این موضوع عملی نشده و هیچ شناور منطقهای یا فرامنطقهای نیست که یک برنامه منظم برای گشت داشته باشد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: آمریکاییها تلاش دارند تا بقیه کشورها را نیز با خودشان همراه کنند اما باید بدانند که زیاد شدن بازیگران منطقه به ضرر آنها است.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص طرح کنگره آمریکا مبنی بر محدود شدن رزمایشهای ایران به ویژه در خلیج فارس تصریح کرد: این پارامترها نه تنها به دولت و کنگره آمریکا بلکه به هیچ کس دیگری در جهان ارتباطی ندارد واین اراده فرمانده کل قوا و برنامةهای سپاه و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که در این زمینه تعیین کننده است.
فدوی خاطرنشان کرد: ما امسال نیز همچون گذشته رزمایشهای زیادی در خلیج فارس خواهیم داشت که بعضی از آنها در قالب تمرین، برخی در قالب رزمایش منطقهای، تعدادی رزمایش نیرویی و چند رزمایش گسترده و فراگیر خواهد بود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: آمریکاییها در خلیج فارس به هر طرف که نگاه کنند ما را میبینند و میدانند که اگر دست از پا خطا کنند ناوهایشان در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان غرق خواهد شد.
وی افزود: آنچه دشمن از توانمندیهای ما میداند بخشی کوچکی است که خود ما آنها را علنی کردهایم و بسیاری موارد دیگر هنوز اعلام نشده است.
فدوی درباره پایگاههای زیرزمینی نیروی دریایی سپاه نیز اظهار داشت: به واسطه کوههای بلند و سواحل مناسب در منطقه ما از یک ظرفیت خوبی در پدافند غیرعامل برخورداریم که استحکامات زیادی ایجاد شده است.
وی با تأکید براینکه رکورد حفر تونل در دنیا متعلق به مؤسسه «حرا» نیروی دریایی سپاه است و ما این کار را از سال 71 شروع کردیم و امروز شهرهای زیرزمینی هم در حوزه موشکهای ساحل به دریا و هم شناورها داریم که شناورهای ما به جای اسکله از داخل تونل به مأموریت اعزام میشوند و این آسیبپذیری آنها را بسیار کم میکند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه خاطرنشان کرد: ما توانستهایم سرعت شناورهای نظامی خود را که مجهز به موشک و اژدر هستند به 80 نات برسانیم که این سرعت در اواخر زمستان تست شد و اکنون به دنبال تولید انبوه آن هستیم.
فدوی گفت: این در حالی است که سرعت بالای 35نات برای نیروهای دریایی دنیا یک رؤیا است و شناورهای آمریکایی نیز نهایتاً 31 نات سرعت دارند.
منبع: فارس