از چاپ تخمک تا تولید پوست بدن
موبنا – مهمترین رویدادهای علمی و فناوری در هفته ای که گذشت به شرح ذیل است:
در هفته ای که گذشت محققین ژاپنی پوستی را با استفاده از سلول های بنیادی موش های بالغ تولید کرده اند که همانند پوست طبیعی بدن عمل می کند و می توان در درمان سوختگی های شدید از آن بهره برد.
در این هفته محققان در هلند با استفاده از تازه ترین دستاوردهای عرصه نانو، مفهومی جدید از سرامیک را ارایه کرده اند که مانند کاغذ خم می شود ضمن اینکه می توان در بسیاری از فناوری های جدید و متعلق به آینده از آن بهره برد.
در هفته ای که گذشت گروهی از دانشمندان مرکز فیزیک اختر هاروارد اسمیتسونیان درحالی از شناسایی سیستم سه ستاره ای خبر داده اند که در کمال شگفتی متوجه وجود سیاره ای با مدار گردشی پایدار در آن نیز شده اند. بدین ترتیب آنها خود را در برابر یک سیستم (منظومه) سه ستاره ای مشاهده کردند.
در این هفته شرکت نایک که در زمینه طراحی و تولید البسه ورزشی شهرت جهانی دارد در تازه ترین نوآوری در این عرصه از کفشی رونمایی کرده که به طرز هوشمندانه ای خود را با پای فرد استفاده کننده منطبق کرده و بندهایش را سفت می کند.
در هفته ای که گذشت محققین دانشگاه RMIT استرالیا با بکارگیری محلولی خاص از ذرات میکروسکوپی مس و نقره در الیاف لباس ها و با قرار دادن آنها در معرض تابش چند دقیقه ای نور خورشید موفق به از بین بردن کثیفی های موجود در پارچه شده اند.
در این هفته محققان در اقدامی خبرساز موفق به تولید ماده ای نرم و شبیه بافت شدند که از صدها سلول سنتزی حاوی DNA ساخته شده اند. از جمله کاربردهای مؤثری که برای این دستاورد تصور می شود می توان به جراحات وارده بر نخاع اشاره کرد.
در این هفته محققین دانشگاه بوستون با بکارگیری چاپگرهای سه بعدی توانستند تخمک هایی را تولید کنند که قابلیت باور شدن دارند.
فیس بوک در نظر دارد تا با استفاده از تازه ترین پیشرفتهای عرصه هوش مصنوعی به نابینایان کمک کند تا تصاویر را درک کنند. کاری که این سطح از هوش مصنوعی انجام می دهد در واقع روایت تصاویری است که در این شبکه اجتماعی نمایش داده می شود و نابینایان و کم بینایان از درک آنها محرومند.
در این هفته باریکترین لپ تاپ جهان به وزن ۱۱۱۱ گرم و ضخامت ۱۰.۴ میلیمتر با نام اسپکتر ساخته شد تا شرکت اچ پی بار دیگر سوژه داغ خبرهای رایانه ای جهان شود.
در هفته ای که گذشت برای اولین بار در جهان، دانشمندان استرالیایی موفق به باز برنامه نویسی سلول های استخوانی بالغ و سلول های چربی به منظور ساخت سلول های بنیادی شدند. این دستاورد از این جهت مهم محسوب می شود که دانشمندان می توانند سلول های بنیادی را تولید کنند که دقیقا بر روی بافت مورد نظر قرار بگیرد.
منبع: مهر