ارتش سری اپل!
یکی از کارآموزان سابق اپل که خواست نامش فاش نشود، گفت: آنها(اپل) میخواهند محصولاتی تولید کنند که همه از آن راضی باشند اما هیچ کس قبل از عرضه از آن اطلاعی نداشته باشد. از اینرو شما نمیتوانید درباره شغلتان با کسی صحبت کنید. همچنین نمیتوانید با افراد بیرون از خانواده درباره کاری که انجام میدهید صحبت کنید.
تاکید شدید روی مخفیانه بودن کار به همراه وفاداری غیرمعمول کارکنان، فرهنگ موجود در شرکت اپل را نسبت به دیگر شرکتهای فناوری آمریکا متفاوت میکند. بیزینس اینسایدر برای پی بردن به این فرهنگ متفاوت با یکی از کارآموزان سابق اپل به گفتگو نشسته تا اطلاعات بیشتری درباره تجربه کار در این شرکت به دست آورد.
یک کارآموز سابق اپل که تنها با نام “برد” معرفی شده میگوید: روند مصاحبه در این شرکت بسیار متفاوت از شرکتهایی همچون گوگل و فیس بوک است. اپل نامزدهای کارآموزی در این شرکت را برای مشاغل مشخص مصاحبه میکند و مدیر قسمت مربوطه مصاحبه را انجام میدهد.
برد که برای کارآموزی در فیس بوک مصاحبه شده و همچنین از دوستان خود که در گوگل مصاحبه شدهاند مطالبی شنیده، این شرکتها کار مصاحبه را قدری متفاوت انجام میدهند.
گوگل و فیس بوک به جای مصاحبه با یک نامزد کارآموزی برای یک شغل مشخص، مصاحبه را گستردهتر انجام میدهند و سپس افراد را پس از استخدام در گروههای مشخصی قرار میدهند.
این کارآموز سابق اپل به سوال خاصی که در جریان مصاحبه در اپل با آن روبرو شده باشد اشاره نکرد اما در عین حال گفت که به مدت یک الی دو ساعت درباره شغل قبلی خود با فرد مصاحبهکننده صحبت کرده است.
وی افزود: روند مصاحبه من در اپل واقعا ساده بود و وقتی که متوجه شدم در این شغل پذیرفته شدم بلافاصله آن را پذیرفتم.
وی افزود: من بسیار خوشحال بودم و به آنها گفتم که حتی بدون توجه به مبلغ پرداختی یا هر چیز دیگری آن شغل را میپذیرفتم.
برد میگوید: اپل به کارآموزان خود دستمزد واقعا خوبی پرداخت میکند. کارآموزان این شرکت 38 دلار در ساعت دریافت میکنند که معادل حدودا شش هزار و 700 دلار در ماه میشود.
کارآموزان شرکت اپل در صورتی که در هفته بیش از 40 ساعت کار کنند برای ساعات اضافی مبلغ اضافه کار دریافت خواهند کرد. هر ساعت کار بیش از 40 ساعت معادل 1.5 برابر محاسبه خواهد شد و کارآموزان برای ساعات اضافه کار بیش از 60 ساعت در هفته دو برابر دستمزد خود دریافت خواهند کرد.
این باعث میشود که بتوانند پول خوبی را برای آینده پسانداز کنند به ویژه که نیازی به پرداخت اجاره خانه ندارند. اپل مسکن کارآموزان خود را تامین میکند.
ماکسیم بریتو کارآموز سابق اپل که در سال 2008 در تیم سافاری شرکت اپل کار میکرد میگوید: در واقع این بخش یکی از بهترین قسمتهای تجربه کارآموزی در اپل است زیرا شما تنها نیستید و با سه کارآموز دیگر از اقصی نقاط جهان همخانه میشوید. این بهترین راه برای یادگیری دیگر فرهنگهاست.
اگر کارآموز تمایلی به همخانه شدن با دیگر کارآموزان را نداشته باشد این شرکت به فرد کارآموز ماهانه 1000 دلار بابت اجاره خانه میپردازد. همچنین اگر فردی قصد نقل مکان به خانههای اپل را داشته باشد این شرکت حدود 3300 دلار برای پوشش هزینههای نقل مکان نظیر بلیت هواپیما و هزینه انتقال وسایل فرد را میپردازد.
برد گفت: آنها افراد را از اقصی نقاط جهان جمع میکنند و نمیخواهند که نقل مکان به آنجا برای افراد مشکلساز شود.
شرکت اپل سعی دارد کار در این شرکت را برای مردم سراسر جهان بسیار ساده کند.
برد گفت: هدف اپل غافلگیر کردن و خوشحال کردن مردم است. بنابراین بسیار کلیدی است تا جایی که امکان دارد پروژههای خود را مخفی نگه دارند.
اپل از طریق محدود کردن دسترسی به برخی از ساختمانها مطمئن میشود که کارکنان بخشهای مختلف از کار یکدیگر سر در نیاورند.
وی افزود: همه چیز در ساختمانهای شرکت اپل کاملا محرمانه است و هیچگونه امکان تصویربرداری وجود ندارد.
آنها این تفکر را از روز اول در ذهن کارآموزان و کارکنان القا میکنند و این مرحله “آموزش پنهان کاری” نام دارد و فقط برای جلوگیری از افشای محصولات نیست بلکه در واقع یک تکنیک مدیریت است.
گاهی اوقات کارکنان اپل روی محصولی کار میکنند بدون اینکه بدانند آن محصول چیست.
برد میگوید با یکی از کارکنان اپل صحبت کرده که در سال 2010 روی آیپد کار میکرده است. این فرد میگوید که به مدت دو سال روی نمایشگرهای 9.7 اینچی کار میکرده بدون اینکه دقیقا بداند این نمایشگر برای چه محصولی است.
براد افزود: آنها نمیدانستند که آیا این نمایشگر یک گوشی بزرگ است یا یک لپ تاپ کوچک؟ تا اینکه استیو جابز مدیرعامل وقت اپل آیپد را رونمایی کرده و آنها متوجه شده اند که آیپد محصولی بوده که آنها دو سال روی آن کار کرده اند!
نات شارپ مهندسی که در سال 2008 در گروه طراحی محصول آیپاد کارآموز بوده مخفی کاری در اپل را یکی از بزرگترین ویژگیهای های این شغل برشمرد.
وی افزود: بسیار جالب است که از نزدیک با محصولاتی که هنوز عرضه نشده اند در ارتباط باشید و جزئیات دقیقی از محصولات گذشته بدانید حتی آنهایی که هرگز وارد بازار نشدند.
اپل برای کارآموزان این امکان را ایجاد کرده که هر چند هفته یک بار از طریق اسپیکر با مدیران اجرایی شرکت در ارتباط باشند. این مدیران حتی تیم کوک مدیرعامل و جانی ایو رئیس بخش طراحی تا افرادی که در زنجیره عرضه حضور دارند را شامل میشود.
برد در زمان حضور در اپل این فرصت را پیدا کرد که با نایب رئیس فن آوری دوربین محصولات اپل صحبت کند. وی به نام این مدیر اپل اشاره نکرد اما براساس اطلاعات شبکه لینکداین، جان کر مدیریت برنامه مهندسی اپل برای آیفون، آیپد و رایانه های مک را برعهده دارد.
علاوه بر بحث مخفیکاری، اپل در یک سری زمینهها از دیگر شرکتهای فن آوری آمریکایی متفاوت است. در دیگر شرکتها نظیر گوگل و فیس بوک ارتباط کارکنان با دیگر جاها یا ترک شرکت پس از چند سال کار و راه اندازی شرکت شخصی چندان عجیب نیست اما کارکنان اپل به شدت وفادار هستند و معمولا 25 تا 35 سال در این شرکت می مانند.
شارپ میگوید: بسیاری از کارآموزان پس از پایان کارآموزی به صورت دایم استخدام اپل میشوند. این دیوانه کننده است. من نظیر آن را تا بحال ندیده ام. آنها استیو جابز را با نام کوچک صدا میزنند. میزان وفاداری آنها مضحک است. آنها واقعا به دنبال شغل دیگری نمیگردند. آنها حتی نمیدانند بیرون چه خبر است.
براد گفت: اپل پاسخ این وفاداری را به خوبی میدهد. کارکنان اپل با خودروهای اسپرت گرانقیمت سر کار می آیند در شرایطی که آنها فقط مهندسان عادی هستند. بنابراین به خوبی میتوان فهمید که چرا آنها این شرکت را ترک نمیکنند.