دولت هنوز موفق نشده موارد خلاف شبکههای اجتماعی را فیلتر کند
حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی در گفتوگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم درباره مطلبی که اخیرا به نقل از وی در برخی سایتها و خبرگزاریها تحت عنوان «امیدوارم فیلترینگ شبکههای اجتماعی به زودی انجام شود» اظهار کرد: بنده این را نگفته بودم. یکی از سایتها به نادرستی مطلبی را تیتر کرد که اصلاً در صحبتهای من نیست و حتی در متنی که خود آن خبرگزاری نیز منتشر کرده، وجود ندارد.
معاون فرهنگی رئیس قوهقضاییه افزود: متاسفانه یک چیزی را برجسته کردند بدون اینکه من آن را گفته باشم و به شدت این را تکذیب میکنم. من اصلاً نگفتم که کلیّت این شبکهها فیلتر یا جلوی کل آن گرفته شود اما تیتری که زدند، این مساله را القا میکند.
صادقی ادامه داد: این در حالی است که گفته بودم باید استفاده صحیح از شبکههای اجتماعی، مجاز و در اختیار مردم باشد و فقط در ارتباط با موارد نامناسب، فیلترینگ اجرا شود و اظهار امیدواری کردم که این نوع فیلترینگ برای پالایش شبکههای اجتماعی و جلوگیری از موارد خلاف اعمال شود.
این مقام مسئول در دستگاه قضایی تاکید کرد: معتقدم دولت باید در این مساله پیش قدم شود و خدمات ارزان و حتی رایگان را در شبکههای اجتماعی عرضه کند تا مردم با استفاده از این خدمات به شبکههای اجتماعی مناسب روی بیاروند و از آنها استفاده کنند نه اینکه احیاناً سراغ موارد مشکلدار بروند.
صادقی با اشاره به سوءاستفاده شبکههای اجتماعی افزود: برخی شبکههای اجتماعی سوءاستفاده فراوانی میکنند و قصد دارند هدایت و مدیریت اجتماعی و اقتصادی جامعه ما را از راه دور عهدهدار شوند. دولت ضمن مراقبت از اینگونه موارد باید موارد صحیح و مناسب را در اختیار مردم قرار دهد و جلوی موارد خلاف را بگیرد.
معاون فرهنگی قوهقضاییه در پاسخ به این سئوال که آیا دولت در این امر موفق شده است یا خیر؟ گفت: هنوز موفق نشده و خودشان نیز مدعی نیستند که این را کار کردند. خود آنها نیز مدعیاند نتوانستند این کار را انجام دهند و قبول دارند و گلایه ما سر این است که چرا دولت موضوع را جدی نگرفته است.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا دولت فناوری لازم را برای جلوگیری از موارد خلاف در شبکههای اجتماعی دارد یا خیر افزود: نمیشود گفت فناوری را نداریم. این نوع کارها تلاش و زحمت میخواهد. فیلترینگ هوشمند به لحاظ تئوریک ممکن است اما به لحاظ عملی باید تلاش شود.