چرا صدای اقلیت بلند‌تر است؟!

امّا به هرحال کوچک‌زاده دارد فریاد می‌زند و صدا و خواسته خود را هرچند با خواسته اکثریت مردم جامعه در تعارض و تناقض است با صدای رسا بیان می‌کند. روز شنبه گروه اقلیت دیگری از همین جنس و ترکیب در میدان فلسطین تهران جمع شدند و بدون برخورداری از مجوز قانونی آزادانه شعار دادند و سیاست‌ها و مواضع رسمی دولت و وزارت خارجه کشور را به چالش کشیدند و به سلامت به منزل بازگشتند. شاید در پاسخ بگوییم این حق مخالف است که نسبت به سیاست‌های دولت در عرصه سیاست خارجی انتقاد و اعتراض داشته باشد ولی اشتباه نکنیم و این قبیل ژست‌های روشنفکرانه ما را از واقعیت قدرت سیاسی و واقعیت نابسامانی در فضای سیاسی کشور غافل نسازد.

در حقیقت حضور قدرتمند و صدای بلند‌تر اقلیت مخالف دولت نه به خاطر سعه‌صدر و تساهل سیاسی دولت بلکه حقیقتا از سر استیصال و ناتوانی آن است. دولت توان مقابله با قدرت و نفوذ اقلیت سیاسی پرمدعی در کشور را ندارد اما صادقانه با مردم حرف نمی‌زند و دوست دارد چنین ضعفی را به پای قدرت تحمل و مدارای خود بگذارد. حق مخالفان دولت در انتقاد از سیاست‌های هسته‌ای زمانی شروع و قابل دفاع است که موافقان مذاکرات هسته‌ای نیز بتوانند از چنین فرصت‌ها و ابزارهایی برای بیان آزادانه عقاید و نظرات خودشان استفاده کنند. چرا دولت اجازه برگزاری تجمعات حمایتی از مذاکرات هسته‌ای را نمی‌دهد؟ چرا اگر اقلیت حق اعتراض دارد اکثریت باید خاموش باشد؟
  جلسه غير علني كه علني شد
روز گذشته همچنین برخی نمایندگان مجلس و از جنس‌‌ همان اقلیت پرمدعا درخصوص مذاکرات هسته‌ای و ادعای بازدید از مراکز نظامی و هسته‌ای ایران مطالبی را آن هم به دروغ از زبان یکی از مذاکره کنندگان بیان‌کردند که واقعاً حیرت‌انگیز است. حیرت‌انگیز از این جهت که چنین ادعاهایی که می‌تواند امنیت ملی کشور را به خطر اندازد با تساهل و مدارای غیرمتعارف شورای امنیت ملی کشور مواجه می‌شود. رسایی، نماینده دلواپس مجلس بلافاصله مشروح مذاکرات جلسه غیرعلنی مجلس را در فضای علنی منتشر می‌کند اما آب از آب تکان نمی‌خورد.

چنین اقدامی از سوی یکی از روزنامه ها یا  روزنامه نگاران وابسته به اکثریت جامعه می‌توانست به قیمت نابودی آن تمام شود. به هر ترتیب در قانون اساسی کشور ما انتخابات به عنوان مظهر اراده عمومی و اعمال رأی و نظر اکثریت پیش‌بینی شده است . اکثریت مردم ایران هم در آخرین انتخابات کشور رأی و نظر خود را باصراحت اعلام کرده‌اند. مردم اکنون منتظرند تا رئیس جمهور و دستگاه سیاست خارجی آن رأی و نظر اکثریت را به شیوه مناسب اعمال کنند. اکنون اما متأسفانه آن صدایی که در کشور طنین‌انداز است صدای‌‌ همان اقلیتی است که مردم آنان را کنار زده‌اند.
  انفعال،انفعال و بازهم انفعال
اين استيصال و ناتواني دولت به تيم رسانه اي او هم سرايت كرده است و خبرگزاري جمهوري اسلامي كه بايد صداي دولت مستقر باشد در ابتدای مجادله ديروز خبري را با تيتر« فرياد كوچك زاده بر سرظريف» كار كرد و بعد از مدتي مطلبي را به نقل از كوچك زاده با تيتر«گفت و گوي من و ظريف آرام ولي چالشي بود»منشتر شد و در آن مقصر اصلي ظريف جلوه داده شد.به نظر مي رسد ضعف در تمام اركان دولت نمايان است چون هيچ كدام از مقامات مسئول در رابطه با اتهامات و سخناني كه به مذاكرات الصاق شده پاسخي ندادند.عراقچي هم كه به نقل از او يك خبرگزاري ادعايي را مطرح كرده بود،به نفرين كريمي قدوسي و آن خبرگزاري بسنده كرد و در رابطه با مسائل مطروحه هيچ توضيحي نداد! البته به نظر مي رسد افرادي كه در تيم مذاكره كننده هم حضور دارند بي تقصير نيستند و ادعاي مطرح شده در رابطه با بازديد از مراكز نظامي ايران را به صراحت رد كه نكردند هيچ،بلكه براي آن شرط هم تعيين كردند.

به گفته مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو‌ها با گروه ۱+۵ درباره بازرسی‌های سرزده از تاسیسات هسته‌ای و بازرسی‌های مدیریت شده از تاسیسات نظامی ایران بر اساس شرط ایران یعنی انجام بازرسی‌ها ۲۴ روز پس از ارائه درخواست از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی، ادامه دارد. احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره جزییات جلسه غیر علنی در گفت‌و‌گو با فرارو گفت: مذاکره کنندگان هسته‌ای به نمایندگان مجلس قول دادند که دغدغه‌های مقام معظم رهبری و نمایندگان درباره بازرسی‌ها به خصوص بازرسی از مراکز نظامی هسته‌ای مد نظر قرار خواهد گرفت. شوهانی تصریح کرد: در ادامه این توضیحات آقای ظریف نکته جالبی را بیان کردند. ایشان گفتند پس از آنکه سخنان مقام معظم رهبری در دانشگاه امام حسین(ع) منتشر شد و ایشان یکبار دیگر تاکید کردند که اجازه بازرسی و دسترسی به دانشمندان هسته‌ای ایران نمی‌دهم. بنده امکان تماس سریع با تیم مذاکره کننده هسته‌ای را نداشتم چرا که تیم معاونان در حال مذاکره با طرف مقابل بودند به همین دلیل از طریق اس‌ام اس به همکاران اعلام کردم که این دو موضع قطعا خط قرمز ما در مذاکرات باشد. شوهانی درباره جزییات این نوع بازرسی گفت: این بازرسی مدیریت شده به این شکل خواهد بود که بازرسان آژانس امکان نمونه برداری محیطی از اطراف مراکز نظامی را پیدا خواهند کرد.
  بي اخلاقي در نقل مطلب
شوهانی درباره پاسخ‌های ظریف و عراقچی به نمایندگان نیز گفت: در پاسخ به این سوال ابتدا این نکته را عرض کنم که نمایندگان امروز قول اخلاقی دادند تا از اطلاع رسانی درباره جزییات این جلسه خودداری کنند که بنده هم بر پایه این قول تنها به بیان کلیات می‌پردازم. وی در ادامه درباره اینکه کریمی قدوسی عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی برخی جزییات از این جلسه را در گفت‌و‌گو با خبرگزاری‌ها اعلام کرده است از جمله اینکه ایران بازرسی مدیریت شده از مراکز نظامی را پذیرفته اما به درخواست دسترسی دانشمندان هسته‌ای پاسخی نداده است، گفت: قرار بود درباره جزییات این جلسه اطلاع رسانی نشود اما چون آقای کریمی قدوسی این مسئله را بیان کردند باید عرض کنم که بله آقای ظریف و عراقچی اعلام کردند که به گروه ۱+۵ اعلام شده است که با بازرسی مدیریت شده مشکلی نداریم.

عراقچي ادعاي تندروها  را تكذيب كرد
عراقچی در خصوص نشست غیر علنی دیروز مجلس شورای اسلامی اظهار داشت : جناب آقای دکتر ظریف و بنده در این جلسه بر مخالفت با بازرسی یا بازدید از هرگونه مراکز نظامی یا مصاحبه با دانشمندان هسته ای کشورمان تاکید کرده و تشریح کردیم که در طول مذاکرات اصولا راه هرگونه سوءاستفاده مسدود شده است.

عراقچی همچنین نقل قول منتشره از ایشان از جلسه غیرعلنی دیروز مجلس شورای اسلامی مبنی بر پذیرش بازرسی از مراکز نظامی را کاملا نادرست دانست و با اشاره به انعکاس این خبر نادرست در برخی رسانه ها و به ویژه رسانه های رژیم صهیونیستی ، توجه به حساسیت و پیچیدگی مذاکرات هسته ای و پرهیز از انتشار اخبار نادرست و همچنین اخبار جلسات خصوصی و غیر علنی را مورد تاکید قرار داد و خاطر نشان ساخت : لازم است همه منافع ملی را همواره اولویت اول خود برشمرند.‬وی با مفید دانستن گفتوگو با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه با تاکید بر اینکه پذیرش پروتکل الحاقی نهایتا با مجلس محترم شورای اسلامی است ، روال کار در پروتکل الحاقی برای دسترسی مدیریت شده به سایت های غیرهسته ای تشریح شد و در خصوص اقدامات حفاظتی و امنیتی که معمولا کشورهای اجرا کننده پروتکل برای صیانت از اطلاعات نظامی، هسته ای و صنعتی خود و جلوگیری از جاسوسی به عمل می آورند توضیحات لازم را جهت اطلاع نمایندگان محترم مردم ارائه دادیم.

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. سلام، مطمئن باشید آنقدر هم اقلیت نیست. دقیقا برعکس. دولت دارد راه خودش را می رود. سخنان اخیر رهبر معظم گویای همه چیزست. اکثریت مردم هم همینطور. بیانات مقام معظم رهبری که کاملا مشخص است. ولی با همان استدلالی که شما فکر میکنی طرف مقابل اقلیت هستند, بدانید طرف مقابل هم همین را حق دارد .
    (چه جالب!!! یعنی فقط کسانی که وب سایت دارند می توانند نظر بدهند؟ !!!! خیلی عجیب است، ظاهرا خیلی از نظر مردم میترسید)

  2. يكي از بهترين راههاي مطرح شدن و نان درآوردن و خلاصه كاسبي و دلالي در ايران اين است كه خود را تندرو جابزني و در ضمن هر جوري خواستي برخورد كن و حرف بزن و شعار بده و هيچ مسئوليتي هم در قبال حرف‌هاي خود نداشته باش

  3. هیچ کس به وطن فروش احترام نمیگذارد. به کشورتان احترام بگذارید. آمریکا که صراحتا میگوید DNA ایرانی ها مشکل دارد را کنار بگذارید.
    از دولت 80 ساله انتظاری بیشتر از انفعال نمیشود داشت.
    کسانی که شما افراطی مینامید، همگی منطقی صحبت میکنند و در همه ی مناظرات طرف مقابل را مغلوب میکنند.
    اگر رسانه هایی مثل شما مقابل آرمان های ملت نمی ایستادند، تا حالا شعار مرگ بر اسرائیل محقق شده بود. البته ما را به خیر شما امیدی نیست، شر مرسانید.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا