بهاشتراکگذاری تجربههای هوش مصنوعی در ICT ایرانسل در کارگاههای کنفرانس برق
ایرانسل در کارگاههای جانبی سی و دومین کنفرانس بینالمللی مهندسی برق، تجربههای خود درباره اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی در برنامه راهبردی ایرانسل و کاربرد آن در صنعت را با حاضران به اشتراک گذاشت.
به گزارش اخبار بازار ایران به نقل از روابط عمومی ایرانسل، سی و دومین کنفرانس بینالمللی مهندسی برق، با مشارکت و حضور ایرانسل به عنوان حامی اصلی، با رویکرد هوش مصنوعی در ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) در حال برگزاری است. ایرانسل در دومین روز برگزاری این کنفرانس، عصر چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، به انتقال تجربیات خود درباره ارائه خدمات مبتنی بر فناوریهای نوین تلفنهمراه، ارائه خدمات زندگی هوشمند مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا، راهاندازی مرکز نوآوری، تحقیق و توسعه ایرانسل (ایرانسللبز) پرداخت.
ایرانسل تجربههای خود را در کارگاههای جانبی این کنفرانس با عنوانهای «بهینهسازی شبکه موبایل و کاربرد هوش مصنوعی»، «کاربردهای آنتنهای چندگانه در تکنولوژی نسل 5»، «چتباتهای شبیه به ChatGPT چگونه کار میکنند؟»، «اصول و مبانی طراحی آنتنهای مخابراتی سلولار»، «شبکه انتقال فیبرنوری مبتنی بر GPON-FTTX» و «هوش مصنوعی در تولید انیمیشن و مدیریت عملیات یادگیری ماشینی» با حاضران به اشتراک گذاشت.
در کارگاه «بهینهسازی شبکه موبایل و کاربرد هوش مصنوعی»، مهندس محسن حضرتی، کارشناس بهینهسازی رادیویی شبکه ایرانسل، هدف اصلی بهینهسازی رادیو و استفاده بهینه از منابع موجود را، ارائه با کیفیت سرویس به بیشترین تعداد مشترکان دانست و با بررسی زمینهها و استعدادهای موجود در بهینهسازی شبکه، به معرفی و ارائه راهکارها و قابلیتهای یادگیری ماشین پرداخت.
دکتر ابوالقاسم افشار مدیر ارشد فنی رگولاتوری و متابعت از مقررات نیز در کارگاه « کاربردهای آنتنهای چندگانه در تکنولوژی نسل 5»، درباره استفاده از آنتنهای چندگانه massive MIMO و 8T8R در شبکههای سلولی توضیح داد تا دانشجویان با فناوریهایی چون Beamforming و Spatial Multiplexing در شبکههای موبایل آشنا شوند.
همچنین مهندس آریان صادقی و مهندس امیرحسین حسیننیا، پژوهشگران حوزه هوش مصنوعی در ایرانسللبز، در کارگاه «هوش مصنوعی در تولید انیمیشن و مدیریت عملیات یادگیری ماشینی»، مفاهیم و تکنیکهای هوش مصنوعی در تولید انیمیشن، ابزارهای مهندسی داده و استفاده از آنها در ساخت انیمیشن با استفاده از متن را معرفی کرده و آموزش دادند و دانشجویان با مفاهیم MLOps و ابزارهای مورد استفاده در مدیریت دادههای حجیم آشنا شدند.
مهندس حسام محمدحسینی، مدیر ارشد مهندسی داده ایرانسل نیز در کارگاه «چتباتهای شبیه به ChatGPT چگونه کار میکنند؟» به مرور و توضیح کلی اصول کار Large Language Models مانند ChatGPT – توضیح مفاهیم پایهای آنها و نحوه کارکرد چتباتهای «LLMs» پرداخت.
دکتر مریم حصاری، مدیر ارشد توسعه سختافزار ایرانسل، با برگزاری کارگاه «اصول و مبانی طراحی آنتنهای مخابراتی سلولار»، به یافتن فناوری های ارتباطی جدید به منظور بهبود تجربه کاربر و عملکرد سیستم شبکههای تلفن اشاره کرد و توضیح داد با ایجاد فناوریهای جدید انتظار میرود که شبکههای جدید تلفن همراه استانداردهای قبلی و استانداردهای جدید را پوشش دهند.
در کارگاه «شبکه انتقال فیبرنوری مبتنی بر GPON-FTTX» نیز دکتر رضا زنگنه مطلق، مشاور FTTX ایرانسل، فناوری GPON-FTTx را که یکی از تکنولوژیهای فیبر نوری است، معرفی کرد و توضیح داد این فناوری با داشتن ساختاری منحصر به فرد قادر است بسیاری از معایب موجود در سیستم سنتی کابل مسی همچون هزینه بالا، پهنای باند، کیفیت سرویس و نیاز به تعداد زیاد نیروی انسانی جهت نصب را مرتفع کرده و میتواند از بروز برخی از مشکلات متداول در شبکههای سنتی جلوگیری کند.
ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران و نخستین ارائهدهنده خدمات نسل پنجم تلفنهمراه (5G) در ایران، با هدف شناسایی و تشویق ایدههای نوآورانه در صنعت برق و مخابرات، بحث و تبادل نظر و انتقال تجربیات در زمینه ارائه خدمات مبتنی بر فناوریهای نوین تلفنهمراه مانند خدمات 5G، ارائه خدمات زندگی هوشمند مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا، تجربههای راهاندازی مرکز نوآوری، تحقیق و توسعه ایرانسل (ایرانسللبز) و نیز ارائه مزیتها و توانمندیهای خود برای جذب فارغالتحصیلان نخبه دانشگاهی، در این کنفرانس حضور دارد.
سیودومین کنفرانس بینالمللی مهندسی برق در محورهای الکترونیک، قدرت، کنترل، مخابرات، کامپیوتر و مهندسی پزشکی، توسط انجمن علوم مهندسی برق ایران و دبیرخانه دائمی کنفرانس در دانشگاه امیرکبیر، از ۲۵ تا ۲۷ اردبیهشتماه ۱۴۰۳ در حال برگزاریست و با سخنرانی دکتر بیژن عباسیآرند مدیرعامل ایرانسل، خاتمه مییابد.