وکلا هم مثل پزشکان مالیات نمیدهند؟
اخبار بازار – محمد مسیحی در گفتوگوی ویژه خبری در باره لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده ابراز کرد: روش تقسیط پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای تولیدکنندگان در این لایحه پیشبینی شده است تا با آنها مساعدت شود و در جایی که اثبات میشود فروش بهصورت اقساطی و یا اعتباری است، متناسب با پرداخت، مالیات بر ارزش افزوده وصول میگردد.
او گفت: یکی از مهمترین کارکردهای مالیات بر ارزش افزوده این است که فعال اقتصادی را در حکم مأمور وصول مالیات قرار میدهد که بهنیابت از دولت، مالیات را از حلقه بعد دریافت و به حلقه قبل پرداخت و آنها را تهاتر میکند.
وی افزود: در معاملات بخش خصوصی و دولت از آن جا که دولت عمدتاً بهعنوان مصرفکننده و فعال اقتصادی است، این ضعف تمکین بهشمار میرود و به همین علت تمرکز بر این شده تا الزام بخشهای دولتی بالا برود.
مسیحی اضافه کرد: در معاملات بخشهای خصوصی با یکدیگر از آن جا که طرف مقابل هم مؤدی مشمول مالیات بر ارزش افزوده است این ضعف تمکین وجود ندارد. همچنین اگر بخواهیم این موضوع را به همه توسعه دهیم عملاً بحث سهل الوصل بودن مالیات بر ارزش افزوده بسیار کمرنگ میشود.
او با بیان اینکه فقط 35 درصد پزشکان، دستگاه کارتخوان نصب کردهاند، خاطرنشان کرد: روند نصب کارتخوان رو به افزایش است.
مسیحی با تشکر از سازمان صدا و سیما و قوای سهگانه برای پرداختن به موضوع مالیات بر ارزش افزوده گفت: آنچه تمکین مالیاتی را برای فعالان اقتصادی، کم میکند نابرابریهایی است که در قانون دیده میشود و عینیت این نابرابریها در معافیتهای مالیاتی است.
وی با انتقاد از معافیتهای مالیاتی بیش از 40 درصد اقتصاد کشور گفت: اثر این معافیتها فقط در بخش معافیت نیست بلکه شکاف سیاستگذاری غلط و بیرویه ایجاد میکند و به بخش مشمول مالیات هم فشار میآورد.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی ادامه داد: وقتی مؤدی مالیاتی میبیند بخش دیگری از اقتصاد کشور از پرداخت مالیات، معاف است او هم ناخودآگاه بهسمت فرار مالیاتی و تمکین نکردن مالیاتی میرود.
مسیحی افزود: اگر بخواهیم اقتصاد بدون نفت داشته باشیم باید اقتصاد متکی بر درآمد پاک مالیاتی داشته باشیم و این محقق نمیشود مگر اینکه معافیتهای مالیاتی را به حداقل برسانیم.
وی اضافه کرد: علاوه بر پزشکان، وکلا هم باید به قانون مالیاتی تمکین و همکاری کنند.