۱۵ زن برتر فناور در آمریکا را بشناسید (+تصاویر)
موبنا – مجله آمریکایی فوربس لیست ۵۰ زن برتر آمریکایی در حوزه فناوری نظیر فناوری هوش مصنوعی، فناوریهای بیوتکنولوژی و … را معرفی کرده است که ما در این خبر به اختصار ۱۵ نفر برتر این لیست را معرفی کردهایم.
۱.”آن آرون”(Anne Aaron)
آن آرون مدیر الگوریتمهای ویدئویی شرکت جهانی رسانه سیال و تولیدکننده مجموعههای تلویزیونی “نت فلیکس”(Netflix) است، آرون در آنجا رهبری یک گروه از مهندسان دانشگاهی را که در زمینه رمزگذاری ویدئو کار میکنند بر عهده دارد و به طور خاصی برای بهبود کیفیت جریان و کاهش استفاده از پهنای باند تمرکز کرده و تلاش میکند. آرون از فیلیپین به آمریکا نقل مکان کرد تا در رشته مهندسی برق دانشگاه استنفورد تحصیل کند.
تحقیقاتش در زمینه کدگذاری ویدئو از همان زمان آغاز شد. در سال ۲۰۱۵، یک اختراع در زمینه تکنیکهای پیشبینی کیفیت ویدئو ادراکی را ثبت کرد. آرون تاکنون موفق به دریافت جایزههایی “همچون جایزه رهبری ای تی&تی در آسیا-اقیانوسیه”(AT&T Asia Pacific Leadership Award) و “فلوشیپ سی.وی استار در جنوب شرق آسیا”(C.V. Starr Southeast Asian Fellowship) شده است.
۲.”پریان بورینگ” (Perianne Boring)
پریان بورینگ در سال ۲۰۱۴، اتاق بازرگانی دیجیتال(Chamber of Digital Commerce) را تاسیس کرد.
اتاق بازرگانی دیجیتال یک انجمن ذی نفوذ آمریکایی است که به ترویج صنعت در حال ظهور پشت فناوری زنجیره بلوکی، بیت کوین، ارز دیجیتال و داراییهای دیجیتال میپردازد.
گروه ذینفوذ از جمله نهادهای مدنی هستند و شامل گروهی از افراد یا سازمانهایی هستند که با تحت فشار قرار دادن مقامات حکومتی یا بخشی از آنها با اتخاذ تدابیر گوناگون برای کسب منافع خود مبارزه میکنند. گروههای فشار برای موفقیت احتیاج به کسب پشتوانههای مردمی و اجتماعی دارند.
۲۰۰ نفر عضو انجمن تجاری خصوصی “Chamber of Digital Commerce” دارد که میتوان به مایکروسافت و آی.بی.ام اشاره کرد. اکنون بورینگ در کاخ سفید فعالیت میکند و در آنجا به عنوان یک تحلیلگر قانونی در مجلس نمایندگان ایالات متحده، مشاوره در امور مالی، اقتصاد، مالیات و مراقبتهای بهداشتی فعالیت دارد. او همچنین استاد فناوری زنجیره بلوکی دانشکده اقتصاد “دانشگاه جُرجتاون”(Georgetown University) است.
۳. “جوی بولاموینی”(Joy Buolamwini)
“جوی بولاموینی” دانشمند کامپیوتر و “فعال دیجیتال”(digital activist) است که در آزمایشگاه ام.آی.تی کار میکند. او بنیانگذار “اتحادیه عدالت الگوریتمی”(Algorithmic Justice League) است که در آن تعصب در هوش مصنوعی را تعریف میکند و شیوههای مبارزه با آن را توسعه میدهد. او متولد کانادا است و تحصیلات کارشناسی خود را در رشته کامپیوتر در “موسسه فناوری جورجیا” آغاز کرده است. وی موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته یادگیری و فناوری از دانشگاه آکسفورد شده است و دارای مدرک دکتری افتخاری از سوی موسسه ام.آی.تی است.
۴.”سارا کلترباک”(Sarah Clatterbuck)
در آوریل ۲۰۱۸، مهندس “سارا کلترباک”، به کار کسب درآمد در یوتیوب پیوست اما پیش از آن او به مدت شش سال مدیر ارشد سرویس شبکهٔ اجتماعیِ تجاری “لینکدین”(LinkedIn ) بود. طی این شش سال کلترباک گروههای متعددی را در زیرساختهای کاربردی رهبری کرد. وی به عنوان یک تکنسین، مدافع ساخت محصولات برای خدمت به افراد دارای مشکلات فیزیکی و شناختی است.
۵. “جنیفر دودنا”(Jennifer Doudna)
جنیفر دودنا زیستشیمیدان اهل ایالات متحده آمریکا و استاد دانشگاه کالیفرنیا، برکلی است. او از سال ۱۹۹۷ پژوهشگر “موسسه پزشکی هاورد هیوز”(Howard Hughes Medical Institute) بوده است. دودنا در سال ۱۹۸۵ لیسانسش را در رشته شیمی از کالج پامونا گرفت و در رشته زیستشیمی مدرک دکترایش را از دانشگاه هاروارد گرفت. او فوقدکترایش را با راهنمایی توماس چک و از دانشگاه کلرادو بولدر گرفت. او رهبر پروژه کریسپر است و روشی را برای توانایی تغییر DNA در تمام گونههای گیاه و حیوانات کشف و توسعه داد. فناوری کریسپر پتانسیل بسیار زیادی در کشاورزی و در درمان بیماریهای انسان از جمله سرطان دارد.
تناوبهای کوتاه پالیندروم فاصلهدارِ منظم خوشهای یا کریسپر بخشی از دی.ان.ای پروکاریوت هستند که حاوی تناوبهای کوتاه توالیهای بنیادین هستند.
کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتریها است که آنها را قادر به کشف دی.ان.ای ویروس و بعد نابودیشان میکند.
۶. “سلسته فرالیک”(Celeste Fralick)
شرکت “مکآفی”(McAfee) یک شرکت مهم در زمینه امنیت رایانه محسوب میشود و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۰ ثروت این شرکت به ۱۷.۳۸ میلیارد دلار برسد. دکتر “کلسته فرالیک”(Celeste Fralick) مدیر بخش مرکز نظارت و فنی این شرکت است. وی مدیر ارشد بخش اطلاعات علمی در بخش اینترنت اشیا اینتل نیز است. او یکی از افراد مهم در زمینه توسعه یادگیری ماشین و تجزیه و تحلیل عمیق است. فرالیک دکترای خود را در رشته مهندسی پزشکی از دانشگاه ایالتی آریزونا کسب کرده است.
مکآفی یک شرکت در زمینه امنیت رایانه است که در کالیفرنیا قرار دارد. مهمترین محصولش ضدویروس مکآفی و مکآفی سکوریتی سوئیت که هم ضد ویروس، هم فایروال و هم ضد اسپای ور است.
۷. “جاسلین گلدفین”(Jocelyn Goldfein)
“جاسلین گلدفین”(Jocelyn Goldfein) پیشتر تجربه کار به عنوان مهندس در فیسبوک و مدیر عاملی شرکت “وی ام ویر” را داشته است. وی ام ویر(VMware, Inc) شرکت فراهمکننده نرمافزارهای مجازی سازی است که دفتر اصلی آن در شهر پالو آلتو در ایالات متحده آمریکا قرار دارد. اکنون وی مسئولیت مدیریت اجرایی یک شرکت “سرمایهگذاری خطرپذیر” را در توسعه یک استارت آپ دارد. سرمایهگذاری خطرپذیر (Venture Capital) که از آن با عنوانهای «سرمایهگذاری جسورانه» یا «سرمایهگذاری کارآفرینی» نیز نام میبرند، عبارت است از تأمین سرمایه لازم برای شرکتها و کسبوکارهای نوپا(استارت آپ) و کارآفرین که مستعد جهش و رشد ارزش و البته ریسک فراوانی است. گلدفین استاد راهنما “دانشگاه استنفورد” و معاون “دانشکده هاروی مود”(Harvey Mudd College) نیز است.
۸. ” دایان گرین”(Diane Greene)
” دایان گرین”(Diane Greene) مدیر عامل “سکوی ابری گوگل” است و موسس استارت آپ “Bebop Technologies” است.
سکوی ابری گوگل یک خدمت محاسبات ابری است که توسط گوگل برای میزبانی در همان زیرساختی که گوگل برای استفاده داخلی محصولات کاربر نهایی، مانند جستجوی گول و یوتیوب ارائه میشود. سکوی ابری توسعهدهندگان محصولات را قادر میسازد که طیف وسیعی از برنامهها را از وب سایتهای ساده برای برنامههای کاربردی پیچیده ایجاد کنند.
سکوی ابری گوگل بخشی از یک مجموعه خدمات شرکت اقتصادی Google Cloud است و فراهم کننده مجموعهای از خدمات مبتنی بر ابر پیمانهای با یک میزبان از ابزارهای توسعه است. گرین مدیر اجرایی شرکت “وی ام ویر و عضو منتخب آکادمی مهندسی ایالات متحده است.
۹. “راشل هارویتز”(Rachel Haurwitz)
“راشل هارویتز”(Rachel Haurwitz) زیستشناس آمریکایی است. او بنیانگذار، مدیر اجرایی و رئیس شرکت Caribou Biosciences، یک سازمان ویرایشگر ژن است.
هارویتز یکی از پیشگامان فناوری”کریسپر”(CRISPR) است. در آنجا، او به کشف پدیده CRISPR برای ویرایش رشتههای DNA کمک زیادی کرد. او به همراه چند پژوهشگر استارت آپ “Caribou Biosciences” را برای انجام آزمایشات کریسپر تاسیس کرد. تناوبهای کوتاه پالیندروم فاصلهدار منظمِ خوشهای یا کریسپر بخشی از دیانایِ پروکاریوت هستند که حاوی تناوبهای کوتاهِ توالیهای بنیادین هستند.
کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطابقپذیر در باکتریها است که آنها را قادر به کشف دی.ان.ای ویروس و بعد نابودیشان میکند. بخشی از سیستم کریسپر، پروتئینی به نام کَس۹(Cas۹) است، که قابلیت جستجو، برش زدن و سرانجام استحاله دی.ان.ای ویروس را به روشی خاص دارد. فناوری کریسپر به دانشمندان اجازه میدهد، تغییراتی در دی.ان.ای سلولها ایجاد کنند.
۱۰. “آریان هوارد”(Aryana Howard)
“آریان هوارد” (Aryana Howard)، کارآفرین، مهندس رباتیک و رئیس دانشکده محاسبات دانشگاه جورجیا است.
وی همچنین نسل بعدی رباتیک را رهبری میکند. او موسس شرکت “Zyrobotics” است که در آن محصولات آموزشی رباتیک برای کودکان توسعه داده میشود. هاوارد در حرفه خود، انواع مختلفی از نوآوریهای رباتیک را توسعه داده است، از جمله رباتهای SnoMote JPL، که برای تحقیق در مورد مکانهای یخی مانند یخچالها مورد استفاده قرار میگیرند. او موفق به دریافت جوایز معتبر متعددی از جمله جایزه A. Nico Habermann انجمن تحقیقات کامپیوتری شده است.
۱۱. “فیفی لی”(Fei-Fei Li )
“فیفی لی”(Fei-Fei Li ) استاد علوم کامپیوتر “دانشگاه استنفورد” است. وی مدیر آزمایشگاه هوش مصنوعی استنفورد و آزمایشگاه چشم استنفورد است. در سال ۲۰۱۷، او موسسه خصوصی “AI۴ALL،” برای انجام آزمایشات متنوع در زمینه هوش مصنوعی تاسیس کرد. لی همچنین در زمینه “دید رایانه”(Computer vision) و “علوم اعصاب شناختی”(cognitive neuroscience) نیز فعالیت میکند. لی به عنوان یکی از برترین افراد حوزه هوش مصنوعی جهان شناخته میشود.
۱۲. “کارول ای ریلی”(Carol E. Reiley)
“کارول ای ریلی”(Carol E. Reiley) دانشمند کامپیوتر، مهندس رباتیک و کارآفرین است. او یکی از پیشگامان سیستمهای رباتهای هوشمند و مستقل در برنامههای کاربردی مانند جراحی، اکتشافات فضایی و ماشینهای خودران است. او بنیانگذار و رئیس شرکت ماشینهای خودران”Drive.ai” است. وی همچنین نویسنده کتاب کودکان است.
۱۳. “جینی رومتی”(Ginni Rometty)
“جینی رومتی”(Ginni Rometty) کارآفرین و مدیر ارشد اجرایی آمریکایی است که در حال حاضر به عنوان مدیر عامل اجرایی و رییس هیئت مدیره شرکت آی.بی.ام فعالیت مینماید.
وی دانشآموخته “دانشگاه نورثوسترن” در رشته مهندسی برق و نیز علوم رایانه(هر دو تا مقطع کارشناسی) میباشد. رومتی از سال ۱۹۸۱ که وارد آی.بی.ام شد، در سطوح مختلف مدیریتی فعالیت نمود و در سال ۲۰۰۲ به عنوان معاون مدیرعامل و رئیس بخش فروش، بازاریابی و استراتژی این شرکت انتخاب گردید. سپس در ماه ژانویه سال ۲۰۱۲ از سوی هیئت مدیره آی.بی.ام به مدیرعاملی شرکت منصوب شد. در اکتبر همان سال در پی بازنشستگی ساموئل پالمیسانو رئیس هیئت مدیره آی.بی.ام شد.
۱۴. “گوین شاتول”(Gwynne Shotwell)
“گوین شاتول”(Gwynne Shotwell) رئیس و مدیر عامل اجرایی شرکت حمل و نقل فضایی آمریکایی اسپیس ایکس است. وی توسط فوربس هفتاد و ششمین زن قدرتمند جهان شناخته شده است.
شرکت فناوریهای اکتشاف فضایی(Space Exploration Technologies Corporation) یا اسپیسایکس (SpaceX)، نام یک شرکت تولیدکننده محصولات صنایع هوافضایی تجاری در آمریکا است. این شرکت در سالِ ۲۰۰۲ در کالیفرنیا شکل گرفت و امروز در حال گسترش است. اسپیس ایکس یکی از سه شرکتی است که در آینده نزدیک برای ناسا سفینههای سفارشی خواهند ساخت تا جایگزین موشک های روسی شوند.
۱۵. “ترسا تاکر” (Therese Tucker)
ترسا تاکر یک کارآفرین آمریکایی، رئیس، مدیرعامل و بنیانگذار BlackLine و ” نرمافزار سازمانی”(Enterprise software) است. او دارای مدرک لیسانس علوم کامپیوتر و ریاضیات از دانشگاه ایلینوی است. نرمافزار سازمانی که به صورت نرمافزار کاربردی سازمانی(EAS) نیز نامیده میشود، نرمافزار رایانهای است که در سازمانهایی مانند شرکتهای تجاری یا دولت مورد استفاده قرار میگیرد. درست برعکس نرمافزار انتخابی توسط یک شخص برای اهداف شخصی استفاده میشوند. نرمافزار سازمانی جزوی از یک سیستم اطلاعاتی رایانهای و مجهز به نرم افزاری برای تولید پایگاههای وب است.
منبع: ایسنا