معاون جلیلی: چه کسی گفته برجام، سایه جنگ را از کشور دور کرده است؟ این یک ادعاست
موبنا – معاون بینالملل دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: برخی در داخل کشور تصور نادرست خود از قدرت امریکا را بر افکار عمومی تحمیل میکنند.
علی باقری طی سخنانی در همایش «از الجزیره تا ژنو» در دانشگاه خواجه نصیر گفت: بدعهدی و نقض پیمان جزء ویژگیهای ذاتی استکبار است. استکبار نقض عهد و پیمان را از جمله مؤلفههای قدرت خود میداند. از اینرو انتظار پایبندی امریکا به تعهداتش فقط سیره و روش سادهاندیشان است چرا که با وجود سابقه پر و پیمان پیمانشکنی امریکا، این عده باز هم تصورات خود را مبنای حل مشکلات کشور قرار داده و انتظار دارند تا سایرین نیز به جای واقعیتهای عینی، اوهام و خیالهای آنها را بهعنوان مبنا و معیار برای گذر از سد موانع و مشکلات بپذیرند.
وی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر برخی به مذاکره با امریکا به عنوان راه حل مشکلات کشور اصرار داشته و با سادهاندیشی به نتیجهبخشبودن مذاکرات خوشبین بودند، در حالی که مقام معظم رهبری از یکسو بر بدبینی به نتیجهبخش بودن مذاکره با امریکا و نیز بدبینی به پایبندی این رژیم به انجام تعهداتش تصریح داشته و از سوی دیگر بر اتکا به توانمندیهای ملی و عدم اتکا به بیگانگان تأکید داشتهاند.
معاون بین الملل دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: با این حال خوشباوران سادهاندیش با نادیدهانگاشتن صدها مورد دشمنی و عهدشکنی امریکا در طول سالها و دهههای پیشین مثل این که هنوز در قرن گذشته به سر میبرند و انقلابیهای واقعبین را که با بهرهگیری از بصیرت دینی به دشمن اعتماد و اتکا نمیکنند، مورد تمسخر قرار میدهند. واقعبینها، با ایمان به سیره و روش امام خمینی (ره) و با پیروی از مبانی قرآنی هیچگاه به امریکا اعتماد نکرده و نخواهند کرد و بر اساس مفاد آیه ۱۲ سوره توبه، بدعهدی و پیمانشکنی را جزء لاینفک استکبار میدانند.
وی افزود: خداوند متعال در این آیه میفرماید «پیشوایان کفر و ضلالت به هیچ عهد و پیمانی پایبند نیستند». در همین آیه خداوند متعال راه حل جایگزین را ارائه داده و «شدت عمل در قبال پیشوایان کفر»را به عنوان تنها راه «جلوگیری از پیمانشکنی استکبار» معرفی مینماید. این راه حل دقیقاً موضوعی است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید کردهاند ودر یک سال اخیر نیز بارها در مناسبتهای مختلف بر «انقلابیگری» و «پایبندی به الزامات آن» تصریح کردهاند.
باقری ادامه داد: «انقلابیگری» صرفاً تجویز رهبر انقلاب اسلامی برای مقابله با دشمنیهای استکبار و در رأس آن امریکا نیست بلکه حضرت امام خمینی (ره) نیز دوری از روحیه انقلابی را بزرگترین آسیب انقلاب و نظام معرفی کردهاند. بر این اساس امام راحل بارها بر لزوم انقلابیگری تأکید کرده و تصریح داشتهاند که راه نجات کشور فقط از انقلابیگری میگذرد.
معاون بین الملل دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: در همین چارچوب، امام خمینی (ره) که در طول دوره رهبری انقلاب اسلامی چه در دوره پیش از انقلاب و چه پس از پیروزی آن و حتی در طول جنگ تحمیلی، هیچگاه نگفتند در مسیر رهبری انقلاب دچار اشتباه و خطا شدهاند ولی در یک مورد ایشان با صراحت اعتراف میکنند که به واسطه پذیرش توصیه برخی دوستان مرتکب اشتباه شدهاند و آن هم جایی است که ایشان اجازه دادند تا غیرانقلابیها مدیریت کشور را به دست بگیرند.
وی افزود: امام خمینی (ره) در پیام معروف به منشور روحانیت در اسفندماه ۱۳۶۷ تصریح کردهاند: «امروز بعد از ده سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچون گذشته اعتراف میکنم که بعضی تصمیمات اول انقلاب در سپردن پستها و امور مهم کشور به گروهی که عقیده خالص و واقعی به اسلام ناب محمدی نداشتهاند، اشتباهی بوده است که تلخی آثار آن به راحتی از میان نمیرود، گر چه در آن موقع هم من شخصاً مایل به روی کار آمدن آنان نبودم، ولی با صلاحدید و تأیید دوستان قبول نمودم و الآن هم سخت معتقدم که آنان به چیزی کمتر از انحراف انقلاب از تمامی اصولش و هر حرکت به سوی امریکای جهانخوار قناعت نمیکنند، در حالی که در کارهای دیگر نیز جز حرف و ادعا هنری ندارند.»
باقری در ادامه با تاکید بر جملات بنیانگذار انقلاب در این باره تصریح کرد: حضرت امام (ره) در ادامه با هوشمندی افزودند: «آغوش کشور و انقلاب همیشه برای پذیرفتن همه کسانی که قصد خدمت و آهنگ مراجعت داشته و دارند گشوده است، ولی نه به قیمت طلبکاری آنان از همه اصول، که چرا مرگ بر امریکا گفتید؟ چرا جنگ کردید؟ چرا نسبت به منافقین و ضد انقلابیون حکم خدا را جاری میکنید؟ چرا شعار نه شرقی و نه غربی دادهاید؟ چرا لانه جاسوسی را اشغال کردهایم و صدها چرای دیگر».
مدیر کل اسبق اروپای مرکزی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر از سخنانش گفت: اخیراً برخی ادعا کردهاند که پذیرش برجام موجب جلوگیری از جنگ شدهاست. این ادعایی است که نه با درک راهبردی از اوضاع منطقه و جهان سازگار است و نه با واقعیتهای میدانی همخوانی دارد. جالب این که در حالی که رئیس جمهور امریکا که فرماندهی نیروهای مسلح امریکا است، به صراحت بر ناتوانی امریکا در به کارگیری گزینه نظامی اعتراف میکند، ولی متأسفانه برخی در داخل ناآگاهانه استیصال و ناتوانی امریکا را جبران کرده و تصور نادرست خود از قدرتمندی امریکا را بر افکار عمومی تحمیل میکنند.
وی در ادامه با اشاره به سخنان رییس جمهور آمریکا گفت: برای درک نادرستی ادعای این عده فقط لازم است به سخنان باراک اوباما پس از توافق ژنو در سال ۹۲ توجه کرد. رئیس جمهور امریکا در آذرماه و در مقابل مخالفان داخلی به صراحت به مشکلات واقعی امریکا اشاره و بر ناتوانی امریکا در قبال ایران تأکید کرده و سپس اذعان میکند: «انتخاب ما بین دو گزینه “توافق هستهای” و “شرایط ایدهآل” نیست، بلکه انتخاب بین توافق هستهای و جنگ است. اجازه دهید! من میخواهم مطمئن شوم که همه این موضوع را بفهمند و آن این که گزینه نظامی در دسترس نیست. از اینرو ما ناچاریم با توجه به گزینههای در دسترس تصمیمگیری کنیم».
باقری در پایان تاکید کرد: واقعاً مشخص نیست در حالی که فرماندهی کل نیروهای مسلح امریکا با صراحت تمام بر ناتوانی این کشور برای اقدام نظامی علیه ایران اعتراف میکند، چرا عدهای در داخل میخواهند بر خلاف واقع، چهرهای قدرتمند از دشمن در افکار عمومی ایران ترسیم کنند؟
معاون بینالملل دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: برخی در داخل کشور تصور نادرست خود از قدرت امریکا را بر افکار عمومی تحمیل میکنند.
منبع: ایسنا