زمان کشف موجودات فضایی

موبنا – استیون هاوکینگ فیزیکدان برجسته عصر حاضر پیش بینی کرده است که احتمالا رویارویی انسانها با آنچه که حیات فرازمینی خوانده می شود به این زودی محقق نخواهد شد.

هاوکینگ در کنفرانس خبری که در نیویورک و با حضور یوری میلنر میلیارد و سرمایه گذار معروف روسی در زمینه توسعه فناوریهای نوظهور برگزار شد، خطاب به سایر دانشمندانی که در جمع حضور داشتند پیش بینی خود درخصوص رویارویی انسان با حیات فرازمینی را مطرح کرد.

همزمان وی از پروژه ای جدید خبر داد که طی آن دسته ای از ریزفضاپیماها به اعماق فضا ارسال می شود تا بشر بتواند خبری از سیستم ستاره ای مجاور منظومه شمسی موسوم به Alpha Centauri کسب کند.

بر اساس ایده ای که هاوکینگ مطرح کرده اگر ریزفضاپیماهای مورد نظر او و همکارانش قابلیت پرواز با ۲۰ درصد سرعت نور را داشته باشند آنگاه می توان با قاطعیت گفت که تنها در مدت ۲۰ سال به سیستم ستاره ای همسایه زمین خواهند رسید.

شاید در نگاه نخست ۲۰ سال مدت زمان قابل توجهی باشد اما وقتی متوجه می شویم که رسیدن به Alpha Centauri با استفاده از فناوریهای فعلی طی مدت ۳۰ هزار سال صورت خواهد گرفت به اهمیت پروژه مورد نظر هاوکینگ و همکارانش پی خواهیم برد.

زمانی که این ریزفضاپیماها به Alpha Centauri برسند طی مدت یک ساعت، پرواز در عمقی را انجام داده و مجموعه اطلاعاتی را از آن جمع آوری و راهی زمین می کنند.

این اطلاعات شامل تصاویر گرفته شده از آن و اندازه گیری میدانهای مغناطیسی حاکم در این سیستم ستاره ای است.

هاوکینگ که در این مصاحبه همچون گذشته سوار بر صندلی چرخدار فوق مدرنش بود با یاری گرفتن از هوش مصنوعی به سؤالات پاسخ می داد.

او در پاسخ به یکی از این پرسشها گفت که بعید می داند بشر تا ۲۰ سال آینده ردی از حیات بیگانه پیدا کند. او احتمال چنین کشفی را پایین دانست.

وی در ادامه گفت: کشفیاتی که توسط مأموریت کپلر صورت گرفته نشان می دهد میلیاردها سیاره قابل سکونت در کهکشان راه شیری وجود دارد.

به گفته هاوکینگ حداقل صد میلیارد کهکشان در دنیای مرئی وجود دارد پس قابل تصور است که دیگران (بیگانگان فضایی) در آنها ساکن باشند.

اظهارات اخیر این فیزیکدان سرشناس درحالی مطرح شده که او پیشتر گفته بود بیگانگان (هوشمند) تهدیدی جدی برای ساکنان زمین محسوب می شوند.

 منبع:خبرگزاری مهر   

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا