مدیران مشترک احمدی نژاد و روحانی چه کسانی هستند؟
موبنا – با پایان گرفتن دوران ریاست جمهوری یک دولت و تغییر رئیس جمهور و آغاز دولت جدید همواره مدیران اجرایی زیادی با تشخیص و سلیقه فکری آقای رئیس جمهور تغییر می کنند و مدیران همفکر و همسوتری جایگزین آنها می شوند. اما در این میان همواره عده ای وجود دارند که با وجود جابه جایی دولت و تفاوت های فکری زیاد بین آنها همچنان در دولت جدیدتر حضور دارند، باوجود تفاوت های فکری و جناحی زیاد بین دولت محمود احمدی نژاد و حسن روحانی مدیران مشترک زیادی در سطوح مختلف وجود داشته و در میان رایزنان فرهنگی، سفرای ایران در کشورهای خارجی و معاونین وزرا چهره های مشترک زیادی وجود دارد. اما در میان تیم درجه اول دولت نیز اشتراکات زیادی وجود دارد که در ادامه به برخی از معروف ترین آنها اشاره شده است:
علی جنتی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم در دولت نهم و دهم نیز حضور داشته است. بعد از روی کار آمدن احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، مصطفی پورمحمدی وزیر وقت کشور آقای جنتی را به سمت معاون سیاسی وزارت کشور انتخاب کرد. اما در سال ۱۳۸۵ برای دومین بار به عنوان سفیر ایران در کویت منصوب شد تا سال دوم دولت دهم در این پست حضور داشت.
مصطفی پورمحمدی
حجت الاسلام پورمحمدی که هم اکنون وزیردادگستری دولت یازدهم است، در ابتدای دولت احمدی نژاد وزیر کشور بوده و مسئولیت برگزاری انتخابات مجلس هشتم را نیز بر عهده داشت. بسیاری از مدیران فعلی دولت روحانی سابقه همکاری با وزارت کشور پورمحمدی را داشته اند.
محمدرضا نعمت زاده
آقای نعمت زاده وزیر ۷۱ ساله دوره یازدهم در دوره محمود احمدی نژاد بهعنوان معاون وزیر در امور پخش و پالایش و مدیریت عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران منصوب شد و مسؤول اجرای برنامهٔ سهمیهبندی بنزین در ایران منصوب شد. نعمت زاده بعد از آن به عنوان مشاورعالی وزیر نفت انتخاب شد. یکی از نکات جالب درباره مدیران نفتی بعد از انقلاب این است که آنها هیچگاه حذف نمی شوند و فقط از پستی به پست دیگر منتقل می شوند.
علی اکبر صالحی
بعد از جریان برکناری عجیب و غریب منوچهر متکی در حین ماموریتش در سنگال به یکبار علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی به عنوان جایگزین وی معرفی شد. بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم آقای روحانی وی را به عنوان معاون خود و مجددا به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی برگزید. صالحی همچنین در تیم مذاکره کننده هسته ای نیز قرار داشت تا یکی از مشترکان اصلی دو دولت به حساب بیاید.
عبدالرضا رحمانی فضلی
وزیرکشور دولت یازدهم در دولت احمدی نژاد به مدت ۶ سال عضو کمیته شورای اطلاع رسانی دولت بود و مدتی نیز ریاست شورای اطلاع رسانی وزارت کشور را بر عهده داشت تا دیگر فرد مشترک دولت روحانی و احمدی نژاد باشد.
حسین دهقان
وزیردفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دولت یازدهم در دولت اول آقای احمدی نژاد نیز حضور داشته است. آقای دهقان در آن زمان رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران جمهوری اسلامی ایران بود. اما در سال ۸۵ و با گذشت یک سال از روی کار آمدن دولت نهم، محمود احمدی نژاد برمبنای میثاق نامه اش با هیات وزیران، به بررسی کارنامه مدیران ارشد دولت پرداخت و برخی برکناری دهقان را حاصل همان ارزیابی می دانند.
سیدمحمدعلی شهیدی محلاتی
حجت الاسلام شهیدی محلاتی تقریبا در تمامی دولت ها حضور داشته است. او در دولت آقای احمدی نژاد با حکم آقای رئیس جمهور بازرس حوزه ریاست جمهوری شد و هم اکنون معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
اکبر ترکان
آقای ترکان که یکی از همراهان اصلی روحانی در دوران انتخابات و یکی از منتقدین جدی دولت احمدی نژاد است. آقای ترکان تاکنون در بسیاری از اظهارات خود به رئیس دولت نهم و دهم تاخته است. اما کارنامه اکبر ترکان ۴سال سمت معاونت وزیر نفت در کابینه اول آقای احمدی نژاد را نشان می دهد. ترکان در دولت نهم سمت معاونت برنامه ریزی وزارت نفت، مسئولیت هماهنگ کردن برنامه های شرکتهای تابعه در چهارچوب اصول و سیاست های کلی مصوب در زمینه های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت را بر عهده داشت وی از مدت ها پیش بازنشسته شده است اما بازنشستگی وی در دولت نهم تمدید شد. تا با تمامی انتقادات یکی از افراد مشترک دولت روحانی و احمدی نژاد باشد.
سیدعباس عراقچی
معاون امور حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای پیش از این نیز همین وظایف را برعهده داشت. آقای عراقچی در دولت آقای احمدی نژاد از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ نیز معاون امور حقوقی و بین الملل آقای متکی بود و در تیم سعید جلیلی در مذاکرات هسته ای حضور داشت.
حجت الله ایوبی
حجت الله ایوبی دانش آموخته معارف اسلامی و علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق است. آقای ایوبی بعد مدرک کارشناسی ارشد و دکترای علوم سیاسی از دانشگاه لیون ۲ گرفت. بعد از به کار آمدن دولت یازدهم آقای ایوبی رئیس سازمان سینمایی و جایگزین جواد شمقدری شد. این درحالی است که آقای ایوبی در دولت آقای احمدی نژاد معاون فرهنگی و اجتماعی وزرات کشور بود. در سال ۱۳۸۵ که اولین نوروز دولت آقای احمدی نژاد بعد از ریاست جمهوری بود. دولت تصمیم گرفت در اقدامی بی سابقه ساعت ها را جلو نکشد. بعد از این اتفاق در تلویزیون مناظره ای در این باره برگزار شد. امیررضا خادم به نقد از این داستان و حجت الله ایوبی از طرف دولت احمدی نژاد و به دفاع از این موضوع باهم مناظره کردند.
محمدجعفر محمدزاده
آقای محمدزاده بعد از محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی وزرات ارشاد در دوره احمدی نژاد شد. اما بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم با این وزارت خانه خداحافظی نکرد. آقای محمدزاده هم اکنون مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده وزرات ارشاد در کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین و مسئول کمیسیون فرهنگی این کمیته است.
رسول دیناروند
آقای دیناروند در دولت نهم و در زمان وزارت کامران باقری لنکرانی معاون غذا و داروی وزرات بهداشت بود. و بعد از روی کار آمدن دکترسیدحسن قاضی زاده هاشمی در نخستین تغییر دیناروند را مجددا به سمت معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو منصوب کرد.آقای هاشمی دلیل انتخاب دیناروند را عملکرد خوب در گذشته عنوان کرد.
عادل آذر
دکتر عادل آذر ۲۹ فروردین ماه ۱۳۸۹ رئیس مرکز آمار ایران شد و هم اکنون نیز در این سمت قرار دارد. این در حالی است که بسیاری از رسانه های مخالف دولت در زمان احمدی نژاد، به اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز آمار انتقاد داشتند و آن را نادرست می دانستند. اما آقای عادل آذر در دولت آقای روحانی نیز همچنان این سمت را برعهده دارد.
منبع: مهر