كاخ سفيد از ايران درخواست كمك كرده است
بحث سفر روحاني به اروپا،روابط ميان ايران و عربستان و اقدامات آمريكا در زمينه هستهاي وبرجام و نيز سفر رئيسجمهور چين به كشورمان مانند جلسات گذشته از اهم مسائل اين نشست بود.حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه صبح ديروز در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه با اشاره به سفر رئیس جمهور چین به کشورمان گفت: در این سفر افق مشترک ربع قرنی ۲۵ ساله آینده همکاریهای جامع بین چین و جمهوری اسلاميایران مورد توافق قرار گرفت.محور سخنان سخنگوي وزارتخارجه را در زير پي ميگيريم.
اهميت روابط با پكن
روابط چین برای جمهوری اسلاميایران حائز اهمیت است و در حدود کمتر از نیم قرن گذشته که رابطه دوران جدید برگزار شده، همواره این روابط رو به گسترش بوده است و در بیش از یک دهه گذشته که جمهوری اسلاميایران دوران تحریمهای ظالمانه را سپری کرده است این دو کشور همکاریهایی داشتهاند که از اهمیت و حجم خاص خود برخوردار بوده است.
در دوران پسابرجام رابطه با چین برای جمهوری اسلاميایران و جمهوری اسلاميایران برای چین از اهمیت خاصی برخوردار است.
در ۲۵ سال آینده شاهد روابط دو کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی و جنبههای دیگر هستيم.
تبيين اهداف سفر به اروپا
سفر نخست رئيسجمهوربه ایتالیا و سپس به فرانسه است که در سفر ایتالیا گفتوگوی رئیس جمهور با واتیکان هم انجام خواهد شد و هیات بزرگ اقتصادی آقای روحانی را همراهی ميکنند.
این نخستین سفر رئیس جمهور به اروپا در دوران ریاستجمهوری خود و بهخصوص پس از برجام است که اهمیت خاصی دارد.
كنترل اختلاف با تركيه
ترکیه همسایه مهم ایران است و تاریخی از همکاریها، رقابتها و اختلافات میان دو کشور وجودداشته است اما سیاست جمهوری اسلاميایران، گسترش همکاریها و کنترل اختلافات با ترکیه در قالب یک رقابت طبیعی میان دو کشور است.
ماجراي ادامه دار عربستان
آقای نوازشریف در سفری که به ایران داشت مسائل مختلفی از جمله اعلام آمادگی برای میانجیگری بین ایران و عربستان را پیشنهاد داد.
هرگونه میانجیگری میان ایران و عربستان منوط به تغییر سیاستهای تندروانه عربستان است.
عربستان رابطه خود را با ایران قطع کرده است و برای هرگونه تغییر در این روابط باید اعلام آمادگی کند اما تا این لحظه هیچ علامتی مبنی بر تغییر در سیاستهای عربستان دیده نشده است.
تاكيد برحل سياسي بحران سوريه
جمهوری اسلاميهمواره از حصول توافق سیاسی حمایت ميکند و معتقد است بحران سوریه راه حل سیاسی و نه راه حل نظاميخواهد داشت و به همین دلیل در روند گفتوگوهای منطقهاي و بین المللی از جمله مذاکرات وین مشارکت داشته است.
درخواست كمك آمريكا از ايران
درخواستی از سوی آمریکاییها به ایران برای پیدا شدن آمریکاییهای ناپدید شده در عراق شده است. جمهوری اسلاميهمواره در موارد انسانی کمکهایی را داشته است و در سالهای اخیر هم از این شکل اقدامات انجام داده است. مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا که اخیرا اتفاق افتاد بر اساس یک مسئله انساندوستانه بود.
در ارتباط با آنچه در عراق اتفاق افتاده، اگر جمهوریاسلامي بتواند کمکی کند بر اساس سیاستگذاریهای داخل کشور پیگیری ميشود و قطعا اگر توانایی مساعدت داشته باشد، انجام خواهد داد.
تشريح روابط تهران واشنگتن
قطع روابط سیاسی و دیپلماتیک تعریف خود را دارد و قطع روابط ایران و آمریکا از سوی آمریکا بعد از انقلاب اسلامياتفاق افتاده است و نیازی به تعریف ما ندارد.
براساس کنوانسیونهای بین المللی، کشورها این امکان را دارند که روابط سیاسی خود را با برخی کشورها قطع کنند بنابراین قطع روابط الزاما به معنای قطع هرگونه ارتباط و تماس بین دو کشور نیست.
به عنوان مثال بین ایران و مصر هم قطع روابط سیاسی وجود داشت اما تماسهایی در موضوعات مختلف منطقه ای، بین المللی و دوجانبه در نشستهای بین المللی به وجود ميآمد.
دو دوران گفتوگوهای منتهی به برجام و مراحل اجرای آن تماسهای تلفنی و غیر تلفنی بین وزرای خارجه ایران و آمریکا وجود داشته است و این مسئله هیچ تغییری در مفهوم قطع روابط سیاسی و دیپلماتیک ایجاد نميکند.
این موضوع در قالب توافق برجام و گفتوگوها و رایزنیها در نشستهای مختلف مابین شرکای برجام انجام ميشود و در مواقعی که مسائل خاص دیگری اتفاق افتاده است از این کانال موجود در زمینه اجرای برجام برای رایزنیهای مختصری که فوقالعاده بوده، استفاده شده است.
تعهد جان كري به تهران
جانکری، وزیر خارجه آمریکا متعهد شده است که اجرای مصوبه کنگره آمریکا تعهدات دولت این کشور در برجام را نقض نخواهد کرد و دولت آمریکا صراحتا اعلام کرده است از اختیارات قانونی خود استفاده ميکند برای اینکه اجرای مصوبه کنگره به نحوی نباشد که تعهدات بین المللی ایالات متحده را نقض کند.
ما بارها گفته ایم برای ما عملکرد دولت آمریکا و اجرای تعهدات بین المللی آن حائز اهمیت است و براساس آن تصمیم نیز ميگیریم.
179/