علتيابی فرار دختران از خانه
به گفته مسعودی فرید، ۹۰ درصد فرار از خانهها به دلیل توهین، تحقیر و مشکلات درون خانواده است و ۱۰ درصد نیز به دلیل ارتباط عاطفی، دوستی، پولدارشدن دختران و… انجام میشود. ۶۰ الی ۷۰ درصد دختران به خانوادههای خود بازمیگردند. وی در ادامه با اعلام اینکه ۲۵ درصد تماسهای اورژانس اجتماعی به دلیل مشکلات خانوادگی است، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۸۰۰ زن در معرض آسیب و خشونت خانگی به بهزیستی مراجعه کردهاند.
حبیبا… مسعودی فرید با اشاره به اینکه ۱۸۰ هزار خانواده زن سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، گفت: در کل کشور2/5 میلیون خانواده زن سرپرست وجود دارد که ۷۱ درصد آنها به دلیل فوت همسر و ۱۱ الی ۱۲ درصد آنها نیز به دلیل طلاق سرپرست خانوار شدهاند. ۶۷ هزار زن به دلیل از کارافتادگی همسر، ۶۳ هزار نفر به دلیل فوت همسر و ۳۵ هزارنفر نیز به دلیل طلاق سرپرست خانوار شدهاند. به گفته معاون اجتماعی سازمان بهزیستی، ۳۶ درصد زنان سرپرست خانوار بالای ۶۰ سال، ۴۰ درصد بین ۴۰ تا ۶۰ سال، ۱۶ درصد ۳۱ تا ۴۰ سال، ۸ درصد زیر ۳۰سال هستند که 1/5 درصد از ۸ درصد زیر ۲۰ سال هستند.
مسعودی فرید به آمار طلاق اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهای سال گذشته به ازای هر ۱۰۰ ازدواج 22/6 طلاق به ثبت رسیده است که مقایسه با کشورهای دنیا نشان میدهد که آمار طلاق رو به افزایش است، به همین دلیل دو راهکار برای توانمندسازی خانوادهها، آموزش مهارتهای اجتماعی و همچنین اقدامات پیشگیرانه برای این افراد باید انجام داد.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر متوسط مستمری که زنان سرپرست خانوار دریافت میکنند، کمتر از ۷۰ هزار تومان است، گفت: بر اساس قانون برنامه چهارم قرار بود ۴۰ درصد حداقل حقوق به خانوادههای زن سرپرست اختصاص داده شود که متاسفانه این قانون اجرایی نشد و در حال حاضر میزان مستمری پرداختی ۱۰ درصد حداقل حقوق است که از ۵۳ تا ۱۰۰ هزارتومان به این خانوادهها ماهانه مستمری پرداخت میشود. معاون اجتماعی سازمان بهزیستی از فعالیت ۱۸ خانه امن برای زنان در معرض آسیب خبر داد.
179/