بایدها و نبایدهای نقرس
اورات در پی خوردن مواد غذایی پورین دار ایجاد می شوند اما افزایش اسید اوریک خون توانایی کلیه ها برای دفع این ترکیب را از میان می برند و بیماری نقرس نمایان می شود.
بایدها
1- مواد غذایی سرشار از ماده معدنی روی را در رژیم غذایی تان بگنجانید.
2- مواد غذایی سرشار از اسید فولیک – جوانه گندم، کلم بروکلی و… – نقش اساسی در کاهش تولید اسید اوریک ایفاء می کنند.
3- مواد غذایی سرشار از ویتامین ث – مرکبات، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و … – را در رژیم غذایی تان بگنجانید تا به دفع اسید اوریک از راه ادرار کمک کنند.
4- لبنیات کم چرب، تخم مرغ ، کاهو، گوجه فرنگی و… که حاوی پورین اندک هستند را بیشتر مصرف کنید.
5- وزن تان را در حد ایده آل حفظ کنید.
6- روزانه دست کم دو لیتر آب بنوشید.
نبایدها
1- از مصرف گوشت قرمز و سفید، جگر، مارچوبه، اسفناج، گل کلم، قارچ که حاوی پورین بالایی هستند باید پرهیز شود.
2- مصرف مواد غذایی مانند لوبیا، نخود، عدس، ماهی آزاد و میگو که حاوی مقادیر بالای پورین هستند باید محدود شود.
3- مصرف میوه های خشک که حاوی فروکتوز بالا هستند باید محدود شود.
4- روزانه دست کم 300 گرم گیلاس بخورید تا اسید اوریک بدن تان کاهش یابد.
5- میزان روغن مصرفی را محدود کنید.