اجرای دستور روحانی درباره صندوق های رای
پنجمین جلسه ستاد انتخاباتی کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی در وزارت کشور برگزار شد.
رحمانی فضلی در پایان این جلسه در جمع خبرنگاران گفت: ستاد انتخابات با مسئولیت معاونت سیاسی به نیابت از بنده برگزار می شود، اما خودم هر سه چهار نوبت در این جلسات حضور پیدا می کنم.
وی یکی از موضوعات مهم پنجمین جلسه ستاد انتخابات کشور را الکترونیکی برگزار کردن انتخابات نام بُرد و افزود: الکترونیکی برگزار کردن ۲۵ مرحله دارد که شامل مراحلی همچون زیرساخت ها، تجهیزات، آموزش، ثبت نام و … میشود و جلساتی که با کارشناسان شورای نگهبان داشتیم، بنا بر این شد که با بدبینانه ترین حالت و سخت گیرانه ترین روش آن را اجرا کنیم.
رحمانی فضلی ادامه داد: فرآیند رأی گیری به صورت الکترونیک و چگونگی نظارت بر آن در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اینکه برگزاری آن را به کدام شرکت ها واگذار کنیم و نظارت شورای نگهبان در همه مراحل و فرآیندها چگونه باشد.
وزیر کشور با بیان اینکه استعفای داوطلبان انتخابات مجلس دهم تا سوم تیر ماه باید صورت بگیرد، تصریح کرد: امروز بر موضوع نحوه استعفای برخی مشاغل که به صراحت در قانون نیامده است، جمع بندی شد و قرار شد که سازمان مدیریت این مشاغل را تعیین تکلیف و حداقل تا سی ام خردادماه نتیجه را به وزارت کشور اعلام کند.
وی گفت: همچنین در این جلسه با آسیب شناسی انتخابات گذشته قوانین سخت تری برای عدم رأی گیری مجدد با یک شناسنامه را تصویب کردیم و استفاده از کارت هایی به جز ملی و شناسنامه برای رأی دادن در سراسر کشور ممنوع است و مقرر شد که همه این موارد در نرم افزارها لحاظ شود تا به هیچ وجه از شناسنامه های افراد زیر ۱۸ سال و اموات و همچنین شناسنامه ای که یکبار رأی داده، سوء استفاده نشود.
رحمانی فضلی همچنین در مورد منابع لازم برای الکترونیکی برگزار کردن انتخابات خاطرنشان کرد: دولت مصوب کرده که برای حدود ۹ تا ۱۰ کلانشهر برای برگزار کردن انتخابات الکترونیک تامین اعتبار شود.
وزیر کشور همچنین با اشاره به موضوع شفافیت صندوق های رأی که از سوی رئیس جمهور مطرح شده بود، عنوان کرد: امروز صندوقهای نمونه را آوردند تا ما از میان آنان انتخاب کنیم تا برای جلوگیری از شائبه ها، رأی در درون صندوق دیده شود.
وی همچنین در خصوص استانی شدن انتخابات مجلس اضافه کرد: اگر حداکثر تا یک ماه دیگر قانون استانی شدن انتخابات به ما ابلاغ شود، تدارکات لازم را برای اجرایی کردن این قانون در نظر خواهیم گرفت.
رحمانی فضلی همچنین در مورد شفافیت منابع مالی کاندیداها تصریح کرد: در این خصوص وزارت کشور لایحه ای را آماده کرده که تا آخر هفته به هیات دولت ارائه خواهد کرد و در آن لایحه همه منابع مالی مربوط به انتخابات چه نقدی و چه غیرنقدی پیش بینی شده است.
وزیر کشور افزود: منابع نقدی کاندیداها باید در یک حساب بانکی مشخص و منابع غیرنقدی آنها در یک دفتر حسابداری ثبت و ضبط شود تا دستگاه های نظارتی هر زمان که بخواهند بتوانند با مراجعه به دفاتر حسابداری و حساب های بانکی نظارت خود را انجام دهند.
وی هرگونه برگزاری جلسه انتخاباتی را غیرقانونی دانست و بیان کرد: ما به هیچ وجه اجازه برگزاری جلسات انتخاباتی را نمی دهیم، اما جلساتی که از وزارت کشور مجوز گرفته باشند، صد درصد اجرای آن را تضمین میکنیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه استعفای داوطلبان انتخابات مجلس دهم تا سوم تیرماه باید صورت بگیرد، افزود: امروز بر موضوع نحوه استعفای برخی مشاغل که به صراحت در قانون نیامده، جمع بندی شد و قرار شد که سازمان مدیریت این مشاغل را تعیین تکلیف و حداقل تا سی ام خرداد ماه نتیجه را به وزارت کشور اعلام کند.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: جلساتی که در داخل دانشگاه ها و یا اماکنی همچون مساجد و تکیه ها برگزار میشود، به عهده وزارت کشور نیست و ما هیچ دخالتی نداریم. وی همچنین با اشاره به ضرورت فرهنگسازی برای انتخابات گفت: انتخابات باید با حفظ حرمت ها و اخلاق باشد تا موجب انسجام، وحدت ملی و افزایش آگاهی های جامعه شود تا نهایتا یک انتخابات مطمئن برگزار شود که رسانهها در این فرهنگ سازی نقش مهم و تاثیرگذاری دارند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به در پیش بودن بازی والیبال ایران و آمریکا، آیا بانوان می توانند در استادیوم ورزشی حضور یابند؟ گفت: هیچ تصمیمی در مورد حضور بانوان در استادیوم گرفته نشده است.