ارتباطات ناشی از چت رومها خطرسازتر از روابط خیابانی است
سید جواد آرامی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» گفت: در ورای روابطی که در محیط چترومها حاصل میشود، اطلاعاتی رد و بدل میشود که بیشتر مواقع غلط یا به نوعی اغراقآمیز است و چون در ابتدای شروع این گونه ارتباطات اغلب 2 طرف به موضوع ازدواج نمیاندیشند ممکن است خیلی از مطالب مطرح شده در این ارتباط غیرواقعی باشد.
وی با اشاره به اینکه در ازدواجهای اینترنتی، آگاهیهای ازدواج درباره فرد و فرهنگ وی عملاً به دست نمیآید یا غیرواقعی است، گفت: کسی که به عنوان چت با دیگری وارد سیستم میشود بیشتر به دنبال پر کردن تنهایی خود یا یافتن ارتباطی برای سرگرمی و وقتگذرانی است.
آرامی خاطرنشان کرد: در محیط چترومها فرصت شناخت واقعی برای طرفین فراهم نیست هرچند حتی اگر این موقعیت بعد از مدتی فراهم شود، به دلیل شخصیت دروغینی که از ابتدا ساختهاند، نمیتوانند خصوصیتهای مثبت و منفی طرف مقابل را به خوبی درک کنند.
این رونشناس افزود: در بسیاری از مواقع خیلی از عواملی که میتواند در تشکیل یک خانواده موثر باشد در اینگونه ارتباطات به دلیل بروز احساسات زودهنگام، غیرمنطقی و هیجانی نادیده گرفته میشود؛ در این گونه ارتباطات چون لزوما قصد افراد ازدواج نیست و تنها به صورت نوشتاری ارتباط حاصل میشود، در واقع یک سری اطلاعات محدود در یک لاک دفاعی رد و بدل میشود.
آرامی با بیان اینکه ازدواج اینترنتی در برخی سایتها به خوبی مدیریت میشود، گفت: در برخی از دانشگاهها سایتی ایجاد شده است که مشخصات افراد آماده ازدواج در آن به صورت محرمانه و استاندارد فایل بندی شده است؛ این سایتها توسط افرادی متخصص مدیریت میشود و فرد دارای شرایط همگون و متناسب، به عضو معرفی شده و سپس برای ادامه آشنایی وارد یک سیستم سنتی، شرعی و متعارف میشوند که این شیوه بسیار مفید و موثر است.
وی افزود: باید دید چه کسانی برای ارتباط وارد اتاق چت میشوند در واقع میتوان گفت بیشتر افرادی که وارد این سیستم میشوند به دنبال دوستیابی به این تکنولوژی پناه میبرند یا افرادی گوشهگیر و منزوی هستند که سعی دارند خلأ اجتماعی و عاطفی خود را با یک ارتباط اینچنینی پر کنند؛ مسئله مهمی که باید در این مورد به آن توجه ویژه داشت، این است که این ارتباطات برای این دست از افراد به دلیل روشن نبودن هویت واقعی خود برای فرد مقابل لذتبخش است زیرا فرد در این گونه روابط میتواند برای خود یک هویت آرمانی و دلخواه که گاهی بسیار دور از هویت و شخصیت اصلی اوست را ترسیم و ایفاء نقش کند.
این روانشناس با تشریح چگونگی این ارتباط اظهار داشت: نخستین قدم در برقراری این ارتباط انتخاب یک اسم مستعار است، اغلب چت را به عنوان یک سرگرمی انتخاب میکنند و از این طریق در زمینههای مختلفی چون عاطفی، جنسی و اقتصادی میتوان سوء استفاده کرد.
وی در پایان گفت: متأسفانه بسیاری از جوانان ما که درگیر اینگونه ارتباطات میشوند پیش از آن که شرایط را بسنجند و از یکدیگر ارزیابی صحیحی داشته باشند تصمیم نهایی خود را گرفتهاند و این از عوارض جدی حضور در چت رومهاست.