اولین قطعه از پازل غول‌پیکر عربستان: آغاز ساخت فاز اول شهر «خط» با جزئیات خیره‌کننده!

ساخت‌وساز اولین بخش از مگاشهر جاه‌طلبانه عربستان سعودی، موسوم به «شهر خط» (The Line)، که قرار است به طول ۱۷۰ کیلومتر در دل کویر امتداد یابد، رسماً آغاز شده است. در فاز اولیه این پروژه عظیم که برنامه‌های بلندپروازانه عربستان برای آینده را به نمایش می‌گذارد، جزئیات شگفت‌انگیزی از جمله نام بخش اول، ابعاد بی‌سابقه آن، و همچنین زمان و تعداد ساکنان اولیه آن مشخص شده است.

اخبار بازار ایران؛ مهرداد تیموری – بر اساس گزارشی از وب‌سایت محلی سعودی گازت، «دنیس هیکی» (Denis Hickey) از شرکت نئوم (Neom) هفته گذشته در همایش بخش خصوصی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی (PIF) در ریاض این جزئیات را فاش کرد. به گفته وی، فاز اول شهر خط «مارینا پنهان» (Hidden Marina) نام دارد و در مساحتی به طول ۲.۵ کیلومتر در کویر ساخته خواهد شد. این بخش تا ارتفاع ۵۰۰ متر سر به فلک خواهد کشید و از سه بخش مدولار مجزا با نمای بیرونی تمام‌آینه تشکیل شده است. مساحت زیربنای این بخش به ۲۱ میلیون متر مربع می‌رسد که برای درک عظمت آن، کافیست بدانید مساحت زیربنای برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان، تنها حدود ۳۵۰ هزار متر مربع است.

این پروژه عظیم، در کنار یک مارینای دست‌ساز (که جزئیات آن هنوز مشخص نیست)، در ابتدا میزبان حدود ۲۰۰ هزار نفر خواهد بود. بیش از ۸۰ هزار واحد مسکونی و ۹ هزار اتاق هتل در این بخش ساخته می‌شود و فضاهای تجاری و خرده‌فروشی، ایستگاه‌های آتش‌نشانی، مدارس، خدمات پلیس و امنیتی و تمام امکانات لازم برای اداره یک شهر مدرن در آن گنجانده شده است. نظارت هوشمند با کمک هوش مصنوعی نیز بر مصرف انرژی و تردد ساکنان کنترل خواهد داشت. ایده اصلی این است که ساکنان بتوانند در عرض پنج دقیقه پیاده‌روی به تمام نیازهای روزمره خود دسترسی داشته باشند و حمل‌ونقل در داخل مگاشهر از طریق قطار سریع‌السیر انجام شود.

در حال حاضر، بیش از ۱۴۰ هزار کارگر درگیر ساخت‌وساز این پروژه هستند و ۱۴۰ میلیارد دلار نیز برای توسعه زیرساخت‌های حمایتی این شهر نوظهور سرمایه‌گذاری شده است. انتظار می‌رود فاز مارینا پنهان تا سال ۲۰۳۰ تکمیل شود و حتی طبقه فوقانی آن میزبان یک ورزشگاه برای مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ باشد که عربستان سعودی میزبانی آن را بر عهده دارد.

خبر آغاز ساخت‌وساز این فاز، در پی انتشار مجموعه‌ای از اخبار و شایعات (که البته همگی مثبت نبوده‌اند) از نئوم منتشر می‌شود. از جمله این شایعات می‌توان به استفاده از حدود ۲۰ درصد فولاد تولیدی جهان در این پروژه و کمک ربات‌ها به ساخت آن اشاره کرد. مقامات سعودی به تمام کمک‌های ممکن نیاز خواهند داشت، چرا که انگار خود شهر خط به اندازه کافی جاه‌طلبانه نیست؛ این کشور همچنین قصد دارد تا آن زمان، بلندترین آسمان‌خراش جدید جهان (برج جده)، پروژه غول‌پیکر مکعب (Mukaab) و بسیاری دیگر از هتل‌ها و برج‌های شگفت‌انگیز را نیز تکمیل کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا