هیوندای با شاسیبلند هیدروژنی جدید، رکورد برد و یدککشی را شکست!

هیوندای نسل دوم شاسیبلند هیدروژنی نکسو را با طراحی کاملاً جدید، برد بیشتر و قابلیت یدککشی بیسابقه در کلاس خودروهای برقی پیل سوختی، در کره جنوبی رونمایی کرد. این خودروی پیشرفته با یک بار سوختگیری تنها در ۵ دقیقه، قادر به پیمودن مسافت شگفتانگیز ۷۰۰ کیلومتر است و میتواند تا یک تن بار را نیز یدک بکشد.
اخبار بازار ایران؛ فرحناز زرینتیغ – هیوندای از نسل دوم شاسیبلند محبوب خود، نکسو، که با نیروی هیدروژن کار میکند، در کشور زادگاهش، کره جنوبی، پرده برداشت. این خودرو که از سال ۲۰۱۸ در خط تولید این شرکت قرار دارد، در نسخه جدید با ظاهری دگرگون شده، برد حرکتی افزایش یافته و برای اولین بار در میان خودروهای برقی پیل سوختی، قابلیت یدککشی را ارائه میدهد.

نکسو جدید با یک بار سوختگیری هیدروژن که تنها ۵ دقیقه زمان میبرد، قادر است مسافتی بالغ بر ۷۰۰ کیلومتر (۴۳۵ مایل) را طی کند. این میزان در مقایسه با مدل ۲۰۲۳ که ۶۶۶ کیلومتر (۴۱۴ مایل) برد داشت، بهبود چشمگیری را نشان میدهد.
علاوه بر برد بیشتر، این خودرو از نظر قدرت نیز ارتقا یافته است. پیشرانه نکسو جدید ۲۵۵ اسب بخار قدرت تولید میکند که ۷۴ اسب بخار بیشتر از مدل قبلی است. این افزایش قدرت، شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت خودرو را به ۷.۸ ثانیه رسانده است.

یکی از جذابترین بخشهای نکسو جدید، طراحی ظاهری مدرن و آیندهنگرانه آن است. تغییرات به ویژه در نمای جلو و چراغها مشهود است. چراغهای جلوی باریک و مستطیلی در دو طرف چراغهای چهار نقطهای نمادین هیوندای قرار گرفتهاند و جلوهای خاص به خودرو بخشیدهاند.
فضای داخلی نکسو نیز با امکانات رفاهی متعددی تجهیز شده است. صندلیهای جلوی این خودرو به طور کامل قابلیت خوابیدن دارند و به زیرپایی نیز مجهز شدهاند. یک نمایشگر ۱۲ اینچی با تمرکز بر راننده، دو پد شارژ بیسیم برای تلفنهای همراه، آینههای جانبی و مرکزی دیجیتال، و دوربینهای ثبت وقایع جلو و عقب از دیگر امکانات این خودرو هستند. نکسو جدید همچنین به انبوهی از سیستمهای کمک راننده پیشرفته مجهز شده است.
نسل جدید نکسو در مقایسه با مدل قبلی، بلندتر و عریضتر شده و فضای بار آن نیز به نزدیک به ۱۰۰۰ لیتر افزایش یافته است. همچنین فضای سر و پا برای سرنشینان ردیف عقب بهبود یافته است. اما مهمتر از همه، نکسو جدید قادر به یدککشی تا یک تن بار یا یک تریلر کوچک است که این ویژگی آن را در میان خودروهای برقی پیل سوختی بیرقیب میسازد.

با وجود تمام این ویژگیهای مثبت، سوالی که مطرح میشود این است که هیوندای چگونه آینده تجارت خودروهای برقی پیل سوختی خود را در بازاری که خودروهای برقی باتریدار به سرعت در حال تسخیر آن هستند، میبیند. در ایالات متحده، تنها سه مدل خودروی هیدروژنی از هوندا، تویوتا و هیوندای در دسترس است و تعداد ایستگاههای سوختگیری هیدروژن نیز کمتر از ۶۰ عدد است که همگی در ایالت کالیفرنیا قرار دارند. علاوه بر این، هیوندای در ایالات متحده وعده داده است تا سقف ۱۵۰۰۰ دلار اعتبار سوخت را طی شش سال مالکیت به خریداران نکسو پرداخت کند. همچنین، برنامهریزی دقیق برای سوختگیری در سفرهای طولانی با خودروهای هیدروژنی ضروری است، زیرا هر ایستگاه سوختگیری تنها قادر به سرویسدهی به پنج خودرو قبل از نیاز به نیم ساعت زمان برای بازیابی فشار است.
وضعیت در کره جنوبی، که از نظر وسعت حدود یک چهارم کالیفرنیا است، کمی بهتر است. گفته میشود حدود ۴۰۰ ایستگاه سوختگیری در سراسر این کشور وجود دارد و برنامههایی برای افزایش این تعداد به ۱۲۰۰ ایستگاه تا سال ۲۰۴۰ در دست اجرا است. با این حال، گزارشها نشان میدهند که عملکرد این ایستگاهها همیشه مطلوب نیست و در گزارش سپتامبر ۲۰۲۴ به خرابی نزدیک به نیمی از ایستگاههای موجود از سال ۲۰۲۲ و بیش از هزار روز خرابی در سه سال گذشته اشاره شده است.
قیمت مدل قبلی نکسو حدود ۶۲۰۰۰ دلار بود و انتظار میرود مدل جدید نیز با قیمتی مشابه یا بیشتر عرضه شود. این بدان معناست که نکسو جدید با انبوهی از شاسیبلندهای لوکس برقی و بنزینی از جمله ولوو EX30، جنسیس GV80، کادیلاک لیریک و حتی هیوندای EV9 به رقابت خواهد پرداخت. بنابراین، برای انتخاب نکسو، باید واقعاً به ایده یک خودروی هیدروژنی علاقه داشته باشید. با این حال، باید به هیوندای برای تلاش در جهت توسعه این فناوری تبریک گفت، اما به نظر میرسد راه دشواری برای زنده نگه داشتن آن در پیش دارد.