هشدار درباره نقشه تحریمی ترامپ علیه صادرات نفت ایران
رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت گفت: شواهد نشان میدهد که ترامپ قصد دارد در دوره جدید خود از ناحیه تحریم ناوگان شبح ایران به جریان صادرات نفت کشور آسیب بزند.
زینب قیصری، رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم آمادگی برای مقابله با فشار حداکثری ترامپ در موضوع صادرات نفت ایران گفت: روند فروش نفت ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی نیز افزایشی بوده و اکنون این رقم بین ۱.۵ تا ۲ میلیون بشکه در روز متغیر است.
اکنون دو برابر شرایط غیرتحریمی به چین نفت میفروشیم
وی افزود: به عنوان مثال طبق آخرین گزارش کپلر، ایران تا نیمه دسامبر فقط روزانه ۱.۹ میلیون بشکه نفت به چین صادر کرده است. شبکهسازی گسترده ایران برای دور زدن تحریم و تقویت روابط با چین باعث شد که فروش نفت ایران از همان دوره اول ترامپ روندی صعودی به خود بگیرد و اکنون رقم فروش نفت ایران به چین دو برابر شرایط غیرتحریمی است.
سقوط صادرات نفت ایران در دولت اول ترامپ در سایه بیخیالی مسئولان
قیصری ادامه داد: یعنی ما شاهد بودیم که بعد از افت فروش نفت ایران با خروج ترامپ از برجام، وقتی دوباره شبکه فروش نفت کشور احیا شد، رقم صادرات به صورت ماهانه از نقطه مینیمم خود تا ماه پایانی دولت اول ترامپ ۴ برابر شد و به بیش از ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسید. در حالی که رقم صادرات نفت ایران تا کمتر از ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود.
رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس گفت: حال با بازگشت ترامپ ضرورت دارد دوباره مجموعه وزارت نفت و سایر نهادهای مسؤول در کشور بیش از گذشته هوشیار باشند و برنامههای تحریمی دولت جدید آمریکا را خنثی کنند.
رمزگشایی از برنامه ترامپ برای تشدید تحریم نفتی ایران
قیصری افزود: باید از گذشته درس بگیریم و اجازه ندهیم دوباره ترامپ ضربهاش را بزند و تازه ما به فکر راه چاره باشیم. شواهد متعددی نشان میدهد که دولت ترامپ قصد دارد، صادرات نفت ایران را از مسیر تحریم نفتکشها محدود کند.
رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس گفت: بعد از پیروزی ترامپ، دولت بایدن نیز در دو نوبت تحریمهای جدیدی را بر نفتکشهای ایران اعمال کرد و طبق ادعای خودشان حدود ۲۰ نفتکش شبح حامل نفت ایران را تحریم کردهاند.
وی افزود: هر چند صحت و سقم ادعای وزارت خزانهداری آمریکا مشخص نیست اما این اقدامات نشان میدهد که تمرکز دشمن برای ضربه به فروش نفت ایران از ناحیه تحریم نفتکشهاست. حتی اخیراً مؤسسه آمریکایی UANI نیز مدعی شده که ۴۷۰ نفتکش شبح ایران را شناسایی کرده و در اختیار ترامپ قرار خواهد داد.
سه راهکار مقابله با تحریمهای جدید احتمالی ترامپ
قیصری گفت: در واکنش به برنامه تحریمی ترامپ نیازمند سه دسته راهکار هستیم. دسته اول راهکارها، ایجاد هزینه تحریم برای آمریکاست. دولت ترامپ باید بداند که کشاندن جنگ تحریمها به حوزه نفتکشها برایش هزینه خواهد داشت و اینگونه نیست که به راحتی بتواند مسیر تنفس ایران را ببندد.
رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس گفت: دسته دوم راهکارها به تقویت روابط با چین بازمیگردد که نیازمند مذاکرات و هماهنگی سطح بالای سیاسی برای دور زدن تحریمها با این کشور است تا چشمپوشی دولت چین از تحریمهای آمریکا بیش از گذشته شود. این موضوع نیازمند دیپلماسی فعال با چینیهاست؛ موضوعی که هماکنون مشاهده نمیشود.
وی در پایان گفت: دسته سوم راهکارها نیز به تنوعسازی شبکه ناوگان ایران بازمیگردد که شامل برخی اقدامات میدانی است. امیدوارم وزارت نفت و دولت به موقع عمل کنند تا تجربه سال ۹۷ و ۹۸ مجدداً تکرار نشود.