چطور با سرمایهگذاری در صنعت فلزات سود کسب کنیم؟
صنعت فلزات اساسی یکی از بزرگترین و سودآورترین صنایع موجود در بازار سرمایه است. این صندوق نقش مهمی در صادرات غیرنفتی کشور داشته و تقاضا جهت سرمایهگذاری در آن بالاست. از این رو، سرمایهگذاران تمایل زیادی برای اختصاص بخشی از داراییهای خود به سهام شرکتهای این صنعت دارند. در این مقاله به بررسی این صنعت و روشهای سرمایهگذاری در آن خواهیم پرداخت.
جایگاه صنعت فلزات اساسی در بازار سرمایه
صنعت فلزات اساسی دومین صنعت بزرگ بورس است و تاثیرگذاری قابل توجهی بر بازدهی بازار سرمایه در طی سالهای اخیر داشته است. صندوق بخشی فلز فارابی با سرمایهگذاری اصولی و تخصصی در شرکتهای دارای پتانسیل بالا در این صنعت، راه سرمایهگذاری در صنعت سودآور فلزات اساسی را هموار کرده است. در نمودار زیر میتوان شاخص صنعت فلزات اساسی را طی یک دهه اخیر مشاهده کرد:
همانطور که مشاهده میکنید شاخص فلزات اساسی در طول یک دهه اخیر رشد ۵۰۷۳ درصدی را تجربه کرده است. محصولات تولیدی این صنعت را میتوان به سه دسته محصولات فولادی، آهن و فلزات رنگین تقسیمبندی کرد. شرکتهای صنایع ملی مس ایران با نماد «فملی» و فولاد مبارکه اصفهان با نماد «فولاد» بزرگترین شرکتهای این گروه هستند و تاثیر زیادی بر شاخص کل بورس دارند. در حقیقت، «فملی» و «فولاد» پس از هلدینگ خلیجفارس بزرگترین شرکتهای بازار سرمایه هستند. در ادامه با سایر شرکتهای مهم این گروه آشنا خواهید شد.
مهمترین شرکتهای صنعت فلزات
همانطور که اشاره شد میتوان صنعت فلزات اساسی را بر اساس محصول تولیدی به سه دسته فولاد، آهن و فلزات رنگین تقسیمبندی کرد. در میان فولادسازان، شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان «فولاد» و فولاد خوزستان «فخوز» بزرگترین تولیدکنندگان انواع محصولات فولادی در ایران هستند. از دیگر شرکتهای مهم این گروه میتوان به نمادهای «هرمز»، «ارفع»، «فجر»، «فروس» و «فسبزوار» اشاره کرد. همچنین، در این گروه برخی از شرکتها فولاد آلیاژی تولید میکنند که شرکت فولاد آلیاژی ایران با نماد «فولاژ» شناختهشدهترین شرکت تولیدکننده فولاد آلیاژی در ایران است. مهمترین تولیدکننده محصولات آهنی در ایران شرکت ذوب آهن اصفهان با نماد «ذوب» است. اما در گروه تولیدکنندگان فلزات رنگین، شرکت «فملی» بزرگترین تولیدکننده مس در ایران و خاورمیانه است. در این گروه میتوان به شرکت «فاسمین» بهعنوان یکی از مهمترین تولیدکنندگان روی و سرب اشاره کرد. همچنین، شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» بهعنوان تنها آلومینیومساز بازار سرمایه شناخته میشود. در ادامه با روشهای سرمایهگذاری در این صنعت آشنا خواهید شد.
روشهای سرمایهگذاری در صنعت فلزات اساسی
برای سرمایهگذاری در صنعت فلزات اساسی چندین راه وجود دارد. سرمایهگذاری مستقیم در سهام شرکتها میتواند یکی از روشهای سرمایهگذاری در این صنعت باشد. اما سرمایهگذاری به صورت مستقیم در سهام شرکتهای تولیدکننده محصولات فلزی نیازمند تحلیل شرکتهای این صنعت بوده و شما باید زمان زیادی را صرف تحلیل صورتهای مالی، قیمت جهانی فلزات، شناسایی ریسکهای موجود و پیشبینی سودآوری کنید. یکی از بهترین روشهای سرمایهگذاری در یک صنعت، استفاده از صندوق بخشی است. شما از طریق صندوقهای بخشی میتوانید در سبدی از بهترین سهام یک صنعت با مدیریت حرفهای، نقدشوندگی بالا و کنترل ریسک مناسب، سرمایهگذاری کنید.
صندوق بخشی چیست؟
صندوقبخشی یا Sector Fund یکی از انواع صندوقهای سرمایهگذاری است که بخش زیادی از کل داراییهای آن در سهام شرکتهای یک صنعت سرمایهگذاری میشود. یکی از صندوقهای بخشی بورس که به صورت اختصاصی در صنعت فلزات سرمایهگذاری میکند، صندوق بخشی فلز فارابی است. در ادامه به بررسی وضعیت این صندوق خواهیم پرداخت.
صندوق بخشی فلز فارابی
صندوق بخشی فلز فارابی یکی از بهترین صندوقهای بخشی بازار است که از زمان آغاز فعالیت در بورس، بازدهی مناسبی داشته است. در نمودار زیر میتوانید ترکیب پنج سهم برتر سبد دارایی «فلز فارابی» را مشاهده کنید:
همانطور که مشاهده میکنید نمادهای «فملی» و «فولاد» بیشترین درصد از کل داراییهای صندوق را به خود اختصاص دادهاند. بخش قابل توجهی از صندوق به فولادسازان اختصاص دارد. پنج سهم برتر نقش مهمی در بازدهی صندوق دارند و صنعت فلزات اساسی با توجه به داشتن فروش مناسب در بازارهای صادراتی، میتواند پتانسیل سود بیشتری را در مقایسه با سایر صنایع داشته باشد؛ بنابراین صندوق فلز فارابی با داشتن ترکیبی از انواع سهام شرکتهای فلزی میتواند بازدهی مناسبی را برای سرمایهگذاران به همراه داشته باشد.
شما میتوانید با جستجوی نماد «فلز فارابی» در سامانه معاملاتی کارگزاری خود در این صندوق سرمایهگذاری کنید.