امروز و فردا کردن در مورد افزایش حقوق بازنشستگان به مصلحت نیست

اخبار بازار ایران – حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی درباره مشخص نبودن افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان از سوی دولت گفت: در خصوص حقوق بازنشستگان آقایان باید سریع‌تر تصمیم بگیرند امروز و فردا کردن در این مسئله خیلی به مصلحت نیست.

این عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: خرج کرد و هزینه یک بازنشسته نسبت به یک جوان بسیار بیشتر است؛ زیرا فردی که بازنشسته است نوه و نتیجه دارد، رفت و آمد به خانه او بیشتر است. شما تصور کنید یک پنجشنبه و جمعه بچه‌های فرد بازنشسته به خانه‌اش بروند چه هزینه‌هایی دارد؟ روزی می‌خواهد کادو برای عروسی نوه بدهد و روزی دیگر برای جشن تولد و عیدی و … این‌ها همه هزینه است، نباید کاری کنیم که بازنشستگان با وجود این هزینه‌ها آسیب ببینند خواهشم این است هر چه سریع‌تر در این رابطه تصمیم‌گیری شود.

وی با بیان این‌که سازمان تامین اجتماعی با سرمایه خود بازنشستگان اداره می‌شود، ادامه داد: دولت بدهی سنگینی به این سازمان دارد، در حال حاضر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان دولت به تامین اجتماعی بدهی دارد که البته از دولت‌های قبل مانده که اگر همین مقدار زمان خودش سرمایه.گذاری شده بود امروز این مشکلات نبود.

نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی افزود: می‌دانید دولت آقای روحانی چه بلایی سر تامین اجتماعی آورده است؟ تامین اجتماعی در هر ماه ۱۲ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد و این بلایی است که دولت آقای روحانی بر سر این سازمان آورده و این خرابه را تحویل داده است. وزیر اقتصاد، کار و سازمان تامین اجتماعی از آقای روحانی به دلیل این بدهی سنگین باید شکایت کنند.

سلیمی گفت: اگر این بدهی سنگین نبود، پرداخت حقوق بازنشستگان در هر ماه با کسری مواجه نمی‌شد، سود پولی که تامین اجتماعی به دولت داده است اگر ۱۸ و ۲۰ درصد حساب کنید در هر سال به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که به راحتی می‌تواند حقوق‌ها را پوشش دهد دوستان هر چه سریع‌تر تصمیم بگیرند بازنشستگان چشم‌به‌راه هستند امروز برج ۲ هم تمام شده است و نمی‌شود بیشتر از این معطل کرد.

وی یادآور شد: همانطور که در مورد حقوق کارگران قبل از عید تصمیم گرفته شد اینجا هم می‌توان تصمیم گرفت بخش خصوصی به راحتی تصمیم گرفت، بخشی از  شورای عالی کار به وزیر ارتباط دارد ایشان  و دولت تصمیمات لازم را در این حیطه هم بگیرند، در خصوص بازنشستگان هم به راحتی می‌توان تصمیم گرفت بنابراین هر چه زودتر باید این کار را انجام شود.

بدهی 450 هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تأمین اجتماعی

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: براساس بند «و» تبصره ۲ بودجه ۱۴۰۰، دولت درباره تسویه دیون تأمین اجتماعی ۸۹ هزار میلیارد تومان به این سازمان بدهی دارد و تاکنون آن را پرداخت نکرده است.

علی دهقان کیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، با اشاره موضوع حقوق و دستمزد اظهار کرد: در این باره جلسه ای با نمایندگان شورای عالی کار داشتیم که مواضع خود را اعلام کردیم، درهمین راستا باید از نمایندگان کارگری و دولت به خاطر افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد حداقلی بگیران و افزایش ۳۸ ردصدی به علاوه حدود ۵۰۰ هزارتومانی سایر سطوح قدردانی کنیم.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با بیان برخی نگرانی‌ها درباره افزایش تورم در سال آینده، خاطرنشان کرد: نگرانی ما بابت حذف ارز ترجیحی و افزایش تورم در سال آینده است، اگر دولت بتواند تورم را مهار کند تأثیر مثبت این افزایش حقوق روی زندگی کارگران احساس می شود، اگر تورم کنترل نشود این گونه نخواهد بود.

وی به بدهی های دولت به تأکین اجتماعی اشاره کرد و گفت: براساس بند «و» تبصره ۲ بودجه ۱۴۰۰، دولت درباره تسویه دیون تأمین اجتماعی ۸۹ هزار میلیارد تومان به این سازمان بدهی دارد و تاکنون آن را پرداخت نکرده است و امروز این بدهی به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، این در حالی است که دولت متعهد شده بود حق بیمه کارفرمایی برای این اقشار را پرداخت کند.این بدهی به علت تصویب و اجرای ۲۶ قانون اقشار بیمه خاص برمی‌گردد که دولت متعهد شده بود حق بیمه کارفرمایی برای این اقشار بپردازد.

دهقان کیا ادامه داد: در حال حاضر دولت باید به صورت ماهانه ۵هزار میلیارد تومان به خاطر حق بیمه کارفرمایی بپردازد که پرداخت نشده است.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با تأکید براینکه دولت و مجلس در اجرا و نظارت بر قوانین باید اقدام ویژه ای کنند، تصریح کرد: بدهی ۸۹ هزار میلیارد تومانی قرار بود پرداخت شود تا صرف هزینه های متناسب سازی شود اما با این عدم پرداخت، سازمان تأمین اجتماعی مجبور شد از یکی از بانکها وامی را دریافت و بدهی به این بانک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با انتقاد از واگذاری شرکتهای خصوصی به سازمان تأمین اجتماعی، ابراز کرد: شرکتهایی که به خاطر تسویه بخشی از مطالبات، به تأمیم اجتماعی قرار است واگذار شوند سودده نیستند، این ۸ شرکت غیربورسی و سودده نیستند و از طرفی دیگر قیمت آنها بالاتر از نرخ کارشناسی است.

وی ادامه داد: از قوای سه گانه می‌خواهیم به این موضوع ورود کنند تا شاهد استمرار متناسب سازی در سال آینده باشیم، در غیراینصورت تامین اجتماعی با کسری نقدینگی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در ماه روبه رو و با مشکل مواجه خواهد شد و باید پاسخگوی چهارمیلیون بازنشسته باشند.

دهقان کیا در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به عملکردشان، خاطرنشان کرد: مکاتبات برای عدم اخذ مبلغ ۴۰۰۰ تومان بابت نسخ الکترونیک و امکان تهاتر بدهی‌های دولت با سهام و املاک و مخالفت با ادغام درمان صندوق‌های بیمه‌ای بخشی از کارنامه ما به شمار می آید.

 منبع: ایلنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا