۷۶هزار و ۸۳۵ طرح ناتمام در کشور وجود دارد

اخبار بازار ایران – معاون طرح و برنامه وزارت صمت با بیان این‌که 76هزار و 835 طرح ناتمام صنعتی و معدنی در کشور وجود دارد گفت: بر اساس آخرین رصد‌های ما حدود 4هزار طرح در کشور راکد مانده است که به‌دلایل مختلف عزمی برای اتمام آن‌ها وجود ندارد.
سعید زرندی در برنامه تیتر امشب با بیان این مطلب گفت: بررسی وضعیت طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی و معدنی نشان می‌دهد در زمان حاضر از 76 هزار و 835 طرح نیمه‌تمام در کشور، 58 هزار و 250 طرح دارای پیشرفت فیزیکی صفر تا 20 درصد، 2 هزار و 920 طرح دارای پیشرفت فیزیکی 20 تا 40 درصد و 9 هزار و 195 فقره نیز دارای پیشرفت 60 تا 80 درصد هستند.

او افزود: همچنین 3 هزار و 360 طرح نیمه‌تمام 80 تا 99 درصد پیشرفت داشته‌اند که اتمام آن‌ها در پایان همین سال انتظار می‌رود.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با اعلام اینکه میزان پیشرفت طرح‌های در دست اجرا دائم پایش می‌شوند، گفت: بر طرح‌هایی که زیر 10 درصد پیشرفت داشته‌اند، نظارت بیشتری می‌شود و اگر مشخص شود کار متوقف شده است، از فهرست خارج می‌شوند.

او در ادامه با بیان اینکه وجود طرح‌های نیمه‌تمام به‌معنی عقب ماندن طرح‌ها نیست گفت: هر طرحی برای رسیدن به بهره‌برداری مراحل و زمان‌بندی دارد، اما آنچه مطلوب نیست، طرح‌هایی است که راکد مانده است و به‌دلایل مختلف عزمی برای اتمام آن‌ها وجود ندارد.

زرندی تأکید کرد: طرح‌هایی که در طول یک سال میزان پیشرفت خود را اعلام نکرده‌اند، در طرح‌های راکد دسته‌بندی می‌شوند، که بر اساس آخرین رصد‌های ما، حدود 4 هزار طرح هستند.

در ادامه برنامه مصری، عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی در ارتباط تصویری اعلام کرد: برخی از طرح‌های نیمه‌تمام دولتی به‌دلیل اختصاص نیافتن اعتبارات لازم تکمیل نشده‌اند و برخی دیگر، گرفتار اختلافات بین مدیران هستند.

او اضافه کرد: طرح‌هایی وجود دارد که 100 درصد آماده شده‌اند، اما به‌دلیل اختلاف بین سرمایه‌گذاران و مدیران رها شده‌اند و فعالیتی ندارند.

 عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: متأسفانه قدرت تصمیم‌گیری در نهاد‌های غیردولتی مانند صندوق‌های بازنشستگی از بین رفته است.

او افزود: طرح‌هایی وجود دارد که 10 سال پیش به بهره‌برداری رسیده است، اما سازمانی که مالک آن است، نه توان فعال‌سازی دارد و نه می‌تواند آن را واگذار کند.

او یکی از علل نیمه‌تمام ماندن طرح‌های بخش خصوصی را افزایش قیمت ارز دانست و گفت: به‌طور مثال، برخی از طرح‌ها با پیش‌بینی هزینه 10 میلیارد تومانی آغاز شده‌اند، اما در میانه راه قیمت ارز چند برابر شده و هزینه مورد نیاز نیز 40 میلیارد تومان شده است.

سهل‌آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت هم در بخش دیگری از برنامه اعلام کرد: در زمان حاضر معادن ما به‌ویژه در بخش خصوصی با ماشین‌آلات و تجهیزات کهنه و مستهلک فعالیت می‌کنند و هیچ کمکی برای تأمین تجهیزات جدید دریافت نکرده‌اند.

او گفت: افزایش قیمت ارز باعث شده است بیل مکانیکی که زمانی با 500 میلیون تومان قابل تهیه بود، اکنون با بهای چندبرابر نیز در دسترس نباشد.

 منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا