حذف تدریجی پول ملی ونزوئلا از جیبهای مردم!
با ادامه روند بیارزش شدن بولیوار اکنون ونزوئلا در حال تبدیل شدن به کشوری با واحد پولی دلار است. آن طور که خبرگزاری بلومبرگ گزارش کرده است اکنون ۶۴ درصد کل تراکنش ها در این کشور برای خرید و فروش روزانه بر حسب ارزهای خارجی صورت میگیرد که در این بین ۵۵.۷ درصد آن بر حسب دلار بوده است. این مساله به ویژه در شهرهای مرزی رایج تر است تا جایی که اکنون ۹۴ درصد کل تراکنش ها در شهر کریستوبال و ۹۲ درصد تراکنشها در شهر ماراکایبو بر حسب ارزهای خارجی است.
طی یک سال اخیر دلار به طرز غیررسمی تبدیل به واحد پول ونزوئلا شده است چرا که با توجه به کاهش روزافزون ارزش بولیوار که تنها سال گذشته ۹۹ درصد در برابر دلار ریزش کرد مردم تمایلی برای نگهداری بولیوار ندارند و ترجیح می دهند به منظور حفظ ارزش پول خود از ارزهای معتبر استفاده کنند. اقتصاد ونزوئلا وارد ششمین سال رشد منفی شده است و نرخ تورم با وجود کاهش محسوس اکنون به ۴۳۴۴ درصد رسیده که هنوز نیز با اختلاف بسیار زیادی، بالاترین نرخ تورم در جهان محسوب می شود.
از زمان شروع بحران اقتصادی در ونزوئلا که بانک جهانی آن را ” تراژدیک ترین بحران اقتصادی معاصر تاریخ” خوانده، بیش از چهار میلیون نفر از مردم این کشور به دیگر کشورها مهاجرت کرده اند و همین مساله باعث شده است تا دسترسی مردم به منابع ارز یبیشتر شود چرا که افراد مهاجرت کرده برای خانواده خود در داخل ونزوئلا پول میفرستند.
هم چنین برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر، قطعی گسترده برق و اطمینان نداشتن مردم به بانک ها باعث شده است تا ۸۴ درصد تراکنشها به صورت نقدی انجام شود و مردم کمتر به سراغ بانک ها بروند.
آدروبال اولیوارس، مدیر موسسه ” اکونالاتیکا” در همین رابطه گفت: معتقد نیستم که اقتصاد ونزوئلا به طور کامل دلاریزه خواهد شد اما قطعا شاهد این خواهیم بود که کفه معادلات به نفع دلار سنگینی خواهد کرد.