حناچی: فکر نمیکردم روزی مجبور شوم ارادتم به شهدا و امام شهدا را به زبان بیاورم
اخبار بازار – پیروز حناچی شهردار تهران که عصر امروز برای حضور در اولین گردهمایی مشترک فرماندهان و پیشکسوتان مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس به مرکز همایشهای برج میلاد رفته بود، ضمن خوشآمدگویی به فرماندهان و رزمندگان پیشکسوت حاضر در مراسم، گفت: از فرماندهانی که در عملیاتها و مناطق عملیاتی در حوزه مهندسی و مهندسی رزمی حضور داشتند و امروز به این مراسم آمدهاند، تشکر میکنم که دعوت ما را پذیرفتند. به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس خاطره شهدا و امام شهدا را گرامی میداریم؛ امیدواریم به وقت «لاینفع مال و لا بنون» دستگیر ما باشند.
او افزود: عرصه دفاع بخشهای مختلفی داشت که مهندسی یکی از آنها بود؛ عرصهای که از روزهای اول جنگ و محاصره اهواز، تا آخرین روزهای جنگ در غرب و جنوب کشور نقش داشت؛ عرصهای که شاید به آن کمتر از بخشهای دیگر جنگ پرداخته شده است، درحالیکه آن تلاشها برای نسل امروز بسیار جذاب است.
حناچی ادامه داد: وقتی خاطرات ساخت پل خیبر و بیمارستانهای صحرایی را تعریف میکنم، میبینم که نسل جوان با چه لذتی گوش فرا میدهند؛ انشاءالله این روایتها را به نسلهای بعد نیز منتقل کنیم چرا که در دوران دفاع مقدس هیچ غیرممکنی وجود نداشت.
شهردار تهران با اشاره به تشکیل قرارگاه مهندسی خاتمالانبیاء گفت: تشکیل این قرارگاه یک نقطه عطف بود که از تاریخ تشکیل آن، هماهنگی بین همه قوای نظامی خیلی منسجمتر و موثرتر انجام شد و به نتیجه رسید. در این زمینه حضور جناب آقای فروزنده بدون اغراق بسیار تاثیرگذار بود. آن موقع ما در میانه تحصیل بودیم و دلمان میخواست در جنگ مؤثر باشیم و به همین خاطر مراجعه میکردیم؛ دست روزگار ما را به آقای فروزنده رساند، ایشان نیز عرصه را باز میکردند و با افق بلند آن را گسترش دادند. بهعنوان مثال آن زمان با مشکل کمبود ادوات مواجه بودیم اما میخواستیم آنچه را که داریم، بیشتر نشان دهیم؛ به توصیه ایشان بود که ماکتسازی از ادوات جنگی باب شد تا جنگندههای عراقی را گمراه کند.
او ساخت زنجیره بیمارستانهای صحرایی و پلهای بزرگی را که در عملیاتهای مختلف استفاده میشد، نتیجه تلاشهای گروه مهندسی دانست و ادامه داد: آنقدر در این حوزه پیشرفت داشتیم که به گفته آقای فروزنده رکورد ما در فاصله زمانی لحظه جراحت تا اتاق عمل، یعنی زمان طلایی رسیدگی به مجروحین، از رکورد آمریکاییها در جنگ ویتنام بهتر بود؛ این را مدیون زنجیره بیمارستانهای صحرایی بودیم. اگر امروز یک مرکز تحقیقات ترومای بزرگ داریم، ریشه در بیمارستانهای صحرایی دوران دفاع مقدس دارد. به سهم خود از همه عزیزانی که در این عرصه نقش داشتند، مخصوصا از فرماندهی معظم قرارگاه مهندسی خاتمالانبیاء بهطور ویژه تشکر میکنم.
پیروز حناچی در پایان اظهاراتش ضمن گلایه از برخی برخوردها با شهرداری تهران، گفت: در تمام زندگیام هیچگاه فکر نمیکردم مجبور شوم عشق و ارادتم به رزمندگان و شهیدان و ایثارگران را به زبان بیاورم، یا مجبور شوم بگویم که به عهد خود با شهیدان و امام شهیدان پایبندیم. انشاءالله خداوند این شرایط را ذخیره آخرت ما قرار دهد.