گردهمایی فرماندهان مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس

اخبار بازار – عصر پنج‌شنبه اولین گردهمایی مشترک فرماندهان و پیشکسوتان مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس با حضور شهردار تهران و چند تن از فرماندهان قرارگاه مهندسی خاتم‌الانبیاء و تعدادی از نیروهای رزمی در مرکز همایش‌های برج میلاد به میزبانی شهرداری تهران برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر شهردار تهران، تعدادی از فرماندهان جنگ نیز به ذکر خاطراتی از دوران دفاع مقدس، به خصوص در زمینه مهندسی رزمی، پرداختند. از جمله امیرغلام‌علی جان‌گداز که از افسران مهندسی قرارگاه کربلا در جنگ بود، درباره نحوه مین‌ریزی صدام در جنگ و تلاش‌ها برای پاکسازی این مناطق سخن گفت.
یکی دیگر از سخنرانان امیر نصرت‌الله کاشانی از فرماندهان مهندسی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمان جنگ بود که علاوه بر ذکر چند خاطره از دوران دفاع مقدس، انتشار و بیان برخی خاطرات غیرواقعی و غیرمنطقی درمورد دفاع مقدس را یک آسیب دانست و از این قبیل روایات انتقاد کرد.
یدالله شمایلی از مدیران سابق مؤسسه جهاد نصر نیز ضمن بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس، نقش مهندسی در آن دوران را بسیار مهم دانست و گفت: ما در دفاع مقدس در مقایسه با دشمن از امکانات خیلی کمتری برخوردار بودیم و بخش مهندسی این ضعف را با ابتکار، نوآوری، ایثار و ازخودگذشتگی پر می‌کرد.
حامد مظاهریان معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار نیز که در دوران دفاع مقدس از دانشجویان فعال در قرارگاه مهندسی بود، خاطراتی از جنگ تعریف کرد و گفت: دفاع مقدس برگ زرینی از مقاومت مردم ایران در برابر تجاوز دشمن است و شجاعت و خودباوری فرزندان این سرزمین بود که باعث شد بتوانند خود را در جبهه‌ها نشان دهند. همچنین عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی شهردار پایتخت هم از دفاع مقدس خاطراتی را برای حضار روایت کرد.
در پایان مراسم، این امیر حسین حسنی‌سعدی جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء بود که به‌عنوان آخرین سخنران پشت تریبون حاضر شد. او ضمن تشکر از پیروز حناچی برای تشکیل این مراسم، گفت: هدف اصلی عراق از جنگ، اشغال خرمشهر و آبادان، از بین بردن قرارداد الجزایر و حاکمیت کامل بر اروندرود بود؛ به‌همین دلیل در ابتدای جنگ به‌هر ترتیب می‌خواست آبادان را اشغال کند، که اگر این اتفاق می‌افتاد، صحنه جنگ به‌طور کامل عوض می‌شد. اما رزمندگان فداکار و ایثارگر به پشتوانه جان‌فشانی‌ها و سنگرسازی‌های مهندسان بود که آن پیروزی‌های برق‌آسا را رقم می‌زدند. مهندسان رزمی در طول جنگ نقش محوری داشتند، حماسه آفریدند و با تلاش خود زمینه را برای پیش‌روی‌ها فراهم کردند.
در انتهای این گردهمایی از برگزیدگان پیشکسوتان مهندسی رزم در دفاع مقدس و خانواده‌هایشان، از جمله محمد فروزنده فرمانده وقت قرارگاه مهندسی رزمی خاتم‌الانبیاء و از رؤسای ستادکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دهه ۶٠، تقدیر و تشکر به‌عمل آمد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا