استودیو لویی ویتون؛ جادوی معماری کاغذی! (+عکس)
مجله آنلاین موبنا؛ رکسانا دانیالی – شیگرو بان معمار سرشناس ژاپنی که موفق به کسب جایزه پریتزکر (جایزه ای که هر ساله توسط بنیاد هایت به یک معمار زنده اعطا می شود) نیز شده است، اقدام به طراحی و ساخت یک استودیو موقت کاغذی برای نمایشگاه شرکت کالای لوکس و خانه مد فرانسوی لویی ویتون کرده است. این پروژه در palazzo serbelloni در میلان برقرار شده است. البته این ساختار برای نخستین بار در سال 2004 در یک موزه با استفاده از لوله های کاغذی برپا شد. امروزه نیز با گذشت بیش از 10 سال از پروژه اولیه، شیگرو بان یک اثر هنری منحصر به فرد خلق کرده است که از هر نظر خصوصیات متمایزی را به نمایش می گذارد.
وی که در عرصه استفاده از لوله های کاغذی (ماده اولیه ای مدرن و ارزان قیمت) فردی پیشتاز به شمار می رود، همکاری خود را با برند لویی ویتون در سال 2006 آغاز کرده است. بان به منظور برگزاری نمایشگاه ساختاری خمره ای شکل ایجاد کرد که نه تنها موقتی است، بلکه می توان آن را به نقاط دیگر نیز حمل و نقل کرد. همانطور که مشاهده می کنید اسکلت سازه با استفاده از لوله های کاغذی که پیچ شده اند شکل گرفته و برای بدنه کابین نیز از تخته، کاغذ یا مقوا و همچنین چوب پنبه استفاده شده است.
این پروژه که به صورت یک فضای نیم دایره ای باز و عریض طراحی شده است، حسی مشابه قرارگیری در کابین یک هواپیما را به بازدیدکنندگان القا خواهد کرد. در هر طرف ساختار نیز پنجره هایی دایره ای شکل به چشم می خورند که نور طبیعی غرفه را فراهم کرده اند. طی نمایشگاه میلان، بازدیدکنندگان قادر به مشاهده تصاویر برخی از کارآمد ترین اثرهای هنری شیگرو بان بودند تا با تاثیر مهمی که وی بر دنیای معماری به جای گذاشته است، بیشتر آشنا شوند.
منبع: پول نیوز