تامین مالی مسکن یک سوم از خانوارهای شهری از سوی بانک مسکن

موبنا – به گزارش موبنا به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن، مدیر عامل بانک مسکن با بیان اینکه امروز مصادف با سالگرد تاسیس بانک رهنی ایران به عنوان مادر بانک مسکن است، اظهار کرد: قانون تشکیل بانک رهنی ایران در دی ماه سال 1317مصوب شد. ابوالقاسم رحیمی انارکی با ابراز خوشحالی از آغاز دهه نهم فعالیت بانک مسکن گفت: 8 دهه فعالیت بانک مسکن به دو دوره چهل ساله مربوط به قبل از انقلاب اسلامی تحت عنوان بانک رهنی و بعد از دوره پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در قالب بانک مسکن تقسیم میشود. بانک رهنی در 40 سال اول فعالیت خود در حوزه های توسعه ای فعالیت کرده و تاثیرگذاری قابل توجهی در فرهنگ سازی آپارتمان نشینی، استاندارد سازی ساخت ساختمان و… داشته است و در این راستا انواع نهادها و محصولات متناسب با فعالیت خود را ابداع کرده است. به طوری که پایه اصلی صندوق های پس انداز که هم اکنون شاهد فعالیت گسترده آنها هستیم در سال 1337 توسط بانک رهنی گذاشته شده است. آخرین شکل از صندوق های پس انداز، صندوق پس انداز مسکن یکم است که طی سال های اخیر برای متقاضیان خانه اولی در بازار مسکن راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: طی دوره نخست فعالیت این بانک در قبل از انقلاب، بیش از یک میلیون خانوار با تامین مالی بانک رهنی ایران صاحب خانه شدند. البته در دوره دوم پس از انقلاب، فعالیت بانک مسکن ،رشد قابل توجهی داشته است. به طوری که شعب بانک مسکن با 12 برابر افزایش از حدود 100 شعبه به یک هزار و 255 شعبه رسیده است. علاوه بر این تعداد خانوارهایی که در دوره دوم فعالیت بانک مسکن از طریق اخذ تسهیلات از این بانک خانه دار شده اند به بیش از 8 میلیون خانوار رسیده است به تعبیر دیگر تامین مالی مسکن بیش از یک سوم خانوارهای شهری، از سوی بانک مسکن انجام شده است.

مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به اینکه گروه هدف بانک مسکن برای تامین مالی مسکن از میانه دهک سه تا دهک 7 درآمدی است، اظهار کرد: در این راستا محصولات متنوعی برای هر دهک با توجه به توان مالی آنها طراحی شده است. به همین دلیل متنوع ترین دامنه محصولات و ابزارها برای تامین مالی مسکن اقشار مختلف جامعه در بانک مسکن شکل گرفته است.

رحیمی انارکی در بخش دیگری از صحبت های خود به کارنامه تسهیلات دهی ده ماهه نخست سال جاری اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال جاری تا تاریخ 20 دی ماه، بانک مسکن برای حدود 478 هزار واحد مسکونی تامین مالی انجام داده است. از این تعداد 363 هزار واحد مسکونی به ارزش 13 هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات جدید بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به لحاظ تعداد معادل 41 درصد و به لحاظ ارزش ریالی معادل 21 درصد رشد داشته است. همچنین بانک مسکن طی ده ماه نخست سال جاری، برای 115 هزار واحد مسکونی فروش اقساطی سهم الشرکه به ارزش 4 هزار و 600 میلیارد تومان انجام داده است که به لحاظ تعداد نسبت به دوره مشابه سال گذشته معادل 2 درصد کاهش و به لحاظ ارزش ریالی نسبت به ده ماهه نخست سال 96 معادل 7 درصد افزایش را تجربه کرده است.

وی به مجموع تسهیلات پرداختی تا پایان 20 دی ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: در مجموع از ابتدای سال جاری تا پایان 20 دی ماه، کل تسهیلات پرداختی بانک مسکن معادل 20 هزار میلیارد تومان به بخش مسکن و غیر بخش مسکن بوده است که از این رقم، حدود 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای 478 هزار واحد مسکونی مربوط به تامین مالی در بخش مسکن بوده است که به عنوان یک عملکرد خوب و قابل توجه برای بانک مسکن محسوب میشود.

کارنامه عملکرد بانک مسکن در حوزه مسکن مهر

مدیر عامل بانک مسکن در بخش دیگری از صحبت های خود محدوده فعالیت های تامین مالی بانک مسکن در پروژه مسکن مهر را تشریح کرد. وی مجموع قراردادهای منعقده برای پرداخت تسهیلات مسکن مهر را معادل 2 میلیون و 366 هزار واحد مسکونی(شهری و روستایی) اعلام کرد و افزود: از مجموع قراردادهای منعقده، تاکنون 443 هزار واحد مسکونی باقی مانده که از این تعداد 203 هزار واحد فعال و در حال ساخت و 240 هزار واحد به دلایل مختلف غیرفعال شده اند.

وی به دلایل مختلف غیرفعال بودن برخی از پروژه های مسکن مهر اشاره کرد و گفت: مطابق با بررسی های انجام شده، 41 هزار و 300 واحد به دلیل عدم اجرای زیرساخت و انشعابات، 26 هزار و 800 واحد به دلیل عدم مراجعه خریدار، 15 هزار واحد به دلیل نبود تقاضا غیر فعال شده اند. همچنین تعداد 43 هزار واحد مسکن مهر به دلیل پیشرفت فیزیکی کمتر از 30 درصد، 3 هزار و 800 واحد به دلیل خلعیت پیمانکار و 9 هزار و 800 واحد به دلیل عدم اجرای محوطه سازی معلق مانده و تکمیل نشده اند.

آخرین وضعیت صندوق پس انداز مسکن یکم

رحیمی انارکی با بیان اینکه صندوق پس انداز مسکن یکم آخرین مدل از صندوق های پس انداز مسکن است عنوان کرد: مطابق با آخرین آمار جمع آوری شده تا تاریخ 20 دی ماه سال جاری، تعداد سپرده های افتتاحی در صندوق پس انداز مسکن یکم به 554 هزار فقره در سراسر کشور رسیده است. از این تعداد 370 هزار فقره به عنوان سپرده های زنده محسوب می شوند.

وی مانده سپرده ها در صندوق پس انداز مسکن یکم را معادل 6 هزار و 580 میلیارد تومان دانست و گفت: تاکنون معادل 90 هزار واحد مسکونی، سپرده گذاران صندوق تسهیلات به ارزش 6 هزار و 800 میلیارد تومان از محل صندوق پس انداز یکم برای خرید خانه دریافت کرده اند که یک سوم از این تعداد مربوط به زوجین متقاضی است.

وی با اشاره به اینکه منابع صندوق پس انداز مسکن یکم از محل سپرده ها تقریبا مصرف شده است، تصریح کرد: از این رو، فعالیت صندوق پس انداز مسکن یکم با توجه به استمهال 7 ساله خط اعتباری مسکن مهر، از منابع ایجاد شده از محل اقساط پرداخت شده مسکن مهر به بانک مسکن خواهد بود و این روند تا حداکثر سال 1405 ادامه پیدا خواهد کرد تا اینکه پرتفوی صندوق پس انداز مسکن یکم به حدی بزرگ شود که امکان پرداخت تسهیلات از محل اقساط دریافتی از خانه اولی ها فراهم شود.

مدیر عامل بانک مسکن نرخ سود تسهیلات در نظر گرفته شده از محل صندوق پس انداز یکم را در محدوده بافت فرسوده معادل 6 درصد و برای سایر محدوده های شهری معادل 8 درصد اعلام کرد.

وی آمار متقاضیان انصراف داده از صندوق پس انداز مسکن یکم را نیز حدود 60 هزار نفر اعلام کرد و توضیح داد: بیش از 34 هزار مورد از انصرافی های صندوق پس انداز مسکن یکم مربوط به 10 ماه اخیر سال جاری است که همزمان با رشد قیمت مسکن اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر مانده منابع صندوق یکم از 7 هزار میلیارد تومان در ابتدای سال جاری به 6 هزار و 500 میلیارد تومان در حال حاضر رسیده است.

به گفته وی متوسط افتتاح حساب در صندوق یکم در 10 ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال جاری کاهش پیدا کرده است. وی در این باره گفت: متوسط افتتاح حساب در صندوق یکم در سال گذشته حدود 800 فقره در یک روز بود که این آمار در سال جاری به متوسط کمتر از 600 فقره در یک روز رسیده است.

بانک مسکن کمترین نرخ سود تسهیلات در شبکه بانکی را دارد

مدیر عامل بانک مسکن در عین حال با بیان اینکه بانک مسکن کمترین نرخ سود تسهیلات در شبکه بانکی را دارد، گفت: تا زمانی که قیمت تمام شده را نتوانیم کاهش دهیم امکان کاهش نرخ سود تسهیلات نه تنها برای بانک مسکن بلکه برای هیچ بانکی امکان پذیر نیست.

وی به نرخ سود سبد تسهیلاتی بانک مسکن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نرخ سود تسهیلات صندوق یکم در بافت فرسوده معادل 6 درصد و در سایر مناطق شهری معادل 8 درصد، در حساب جوانان معادل 9 درصد، در سایر صندوق های پس انداز مسکن معادل 9 درصد، همچنین نرخ سود اوراق تسه در بافت فرسوده معادل 16 درصد و در سایر مناطق شهری معادل 17.5 درصد است. بالاترین نرخ سود تسهیلات درسبد بانک مسکن نیز متعلق به تسهیلات ساخت بدون سپرده معادل 18 درصد است. به این ترتیب میانگین نرخ سود تسهیلات در سبد متنوع بانک مسکن معادل 13.74 درصد است که کمترین نرخ سود در شبکه بانکی محسوب می شود.
مدیر عامل بانک مسکن با بیان اینکه بانک مسکن متنوعترین و ارزانترین دامنه محصولات و ابزارهای تامین تامین مالی بخش مسکن را دارا است، عنوان کرد: طی ده ماهه نخست سال جاری حدود 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان بخش مسکن در سراسر کشور پرداخت شده است

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا