وزارت نیرو مطالبات و بدهی های خود را تهاتر میکند
موبنا – به گزارش خبرنگار ما، محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران در یک نشست خبری با اعلام این خبر گفت:وزارت نیرو درصدد است ۱۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات و بدهی های خود را تهاتر کند که ۶ هزار میلیارد تومان از آن با استفاده از تبصره پنج قانون بودجه امسال مربوط به شرکت برق حرارتی برای بدهی ها به بخش خصوصی است.
وی اضافه کرد:براساس تبصره پنج قانون بودجه، مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی از دولت، بابت طرح های تملک دارایی های سرمایه ای، با بدهی اشخاص یادشده به بانک ها و موسسه های اعتباری غیربانکی به دولت قابل تسویه است. سقف مجاز تسویه بدهی توسط بانک مرکزی تعیین می شود.
مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی درخصوص تولید نیروی برق توسط شرکت متبوعش نیز اظهار کرد: براساس پیشبینیها برای تابستان سال آینده ۸۰۰۰ مگاوات کمبود عملی برق خواهیم داشت که ۵۲۲۳ مگاوات آن توسط نیروگاههای حرارتی و مابقی توسط نیروگاههای برق آبی تجدیدپذیر و همچنین مدیریت مصرف تامین میشود.
طرزطلب همچنین با بیان اینکه ۲۵ واحد نیروگاهی تا تابستان سال ۱۳۹۸ وارد مدار تولید خواهند شد، اظهار کرد: با احداث این نیروگاهها و همچنین ارتقاء واحدهای نیروگاههای کنونی حدود ۵۲۲۳ مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاههای حرارتی اضافه خواهد شد.
وی با بیان اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به حدود ۸۱ هزار مگاوات رسیده است، ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ کل تولید برق کشور ۲۸۸ میلیارد کیلووات ساعت بود که نسبت به سال ۱۳۹۵، هشت تا ۹ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی با ذکر اینکه در شش ماه اول امسال میزان تولید برق کشور به بیش از ۱۸۵ میلیارد کیلووات ساعت رسید که ۹۶.۲ درصد آن در نیروگاههای حرارتی تولید شد، اظهار کرد: حداکثر تولید برق امسال حدود ۵۳ هزار مگاوات بود که سهم نیروگاههای حرارتی ۴۸ هزار مگاوات بوده است و پیشبینی میکنیم که میزان مصرف برق در پیک سال آینده به ۶۱ هزار مگاوات برسد که بدین ترتیب ۸۰۰۰ مگاوات کمبود تولید خواهیم داشت.
به گفته طرزطلب علاوه بر ۵۲۲۳ مگاوات افزایش نیروگاههای حرارتی ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر و برق آبی وارد مدار خواهد شد که قدرت عملی این میزان نیروگاه ۵۰۰۰ مگاوات خواهد بود، علاوه بر این قرار است که ۳۰۰۰ مگاوات از طریق مدیریت مصرف تامین شود.
وی با بیان اینکه تولید نیروگاههای حرارتی نسبت به سال گذشته ۴.۳ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: این در شرایطی است که میزان مصرف گاز نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است که این موضوع بیانگر افزایش راندمان نیروگاههای حرارتی کشور است.
مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی تصریح کرد: در حال حاضر راندمان نیروگاههای حرارتی کشور ۳۷.۹ درصد است که تا پایان برنامه ششم این رقم به ۴۰ درصد خواهد رسید.
طرزطلب درباره میزان سوخت مصرفی نیروگاهها نیز ابراز کرد: در شش ماهه اول امسال ۹۵.۵ درصد سوخت مصرفی نیروگاههای حرارتی کشور گاز بوده و تنها ۲.۳ درصد سوخت مصرف نیروگاهها، مازوت بوده است. این در حالی است که سال گذشته میزان مصرف گاز نیروگاههای کشور ۸۸.۸ درصد بوده است.
منبع: روزنامه امروز