رایانه‌ها به جنگ آلزایمر و پارکینسون می‌روند

موبنا – توانمندی مدل رایانه ای یادشده این است که بررسی خود در زمینه انتشار پروتئین های مسموم در بدن را در یک بازه زمانی ۳۰ساله انجام می دهد و لذا جزئیات ارزشمند و بی نظیری را در دسترس دانشمندان قرار می دهد.

13970631000497 Test NewPhotoFree

پزشکان با بررسی اطلاعات به دست آمده از این نرم افزار رایانه ای هم می توانند تشخیص خود در مورد ابتلا به بیماری های فوق الذکر را تقویت کنند و همین روش های درمانی جدیدی را برای مبارزه با این دو بیماری خطرناک و مرگبار که هنوز درمان قطعی ندارند، ابداع کنند.

گفتنی است که این مدل برای تشخیص و مقابله با یک بیماری خطرناک دیگر در شبکه عصبی مغز موسوم به amyotrophic lateral sclerosis (ALS) مناسب است. این بیماری که در فارسی به  بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک شهرت دارد، موجب تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در دستگاه عصبی مرکزی (مغز و نخاع) و دستگاه عصبی محیطی می‌شود.

این بیماری منجر به از دست رفتن تدریجی عملکرد عضلات (به ویژه عضلات مخطط) می‌گردد و با تضعیف ماهیچه‌ها به تدریج فرد به فلج عمومی مبتلا می‌شود. به‌طوری‌که توانایی هرگونه حرکتی از شخص سلب خواهد شد. گفتنی است که استفان هاوکینگ فیزیکدان مشهور هم به همین بیماری مبتلا شده بود.

مدل یادشده در مورد بیماری آلزایمر از مدل سازی دو نوع پروتئین مسموم تائو و amyloid beta برای شناسایی نحوه پیشرفت بیماری یادشده استفاده می کند. انتظار می رود با تکمیل این نرم افزار با همکاری دیگر دانشمندان روش های درمانی موثرتری برای بیماری های فوق الذکر به دست آید.

 منبع: فارس

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا