فرمول غذایی برای تقویت سلامت ریه
موبنا؛ محمدمهدی حیدرپور – ریه های انسان نه تنها به واسطه نقش آشکار خود در تنفس، بلکه به عنوان مکانی که دنیای بیرون با درون بدن شما دیدار می کند، اندام های بسیار مهمی محسوب می شوند.
ریه ها در تماس مداوم با ریزجاندارانی مانند باکتری ها و انگل ها هستند. ریه های سالم توانایی مقاومت در برابر آنها را دارند، در غیر این صورت، نه تنها ریزجانداران، بلکه محیط اطراف نیز می تواند به راحتی آسیب جدی به ریه ها و در نهایت، به دیگر بخش های بدن وارد کند. دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم برای ایمن و قوی نگه داشتن ریه ها اهمیت دارد، از این رو در ادامه این مطلب با برخی از بهترین مواد غذایی که اثرات مثبت بر سلامت ریه ها دارند، بیشتر آشنا می شویم.
بروکلی
ترکیبی به نام سولفورفان در بروکلی وجود دارد و مطالعات جدید نشان داده اند که این ترکیب به مقابله با برخی بیماری های مزمن ریوی کمک می کند. باید به این نکته اشاره داشت که این نتایج به طور خاص درباره بیماری مزمن انسدادی ریه بوده است. به نظر می رسد مصرف بروکلی میزان سولفورفان در بدن را افزایش می دهد و از پیشرفت بیماری مزمن انسدادی ریه پیشگیری می کند.
لوبیاها
لوبیاها منبع خوبی برای پروتئین هستند. افزون بر این، آنها از ویژگی های ضد التهابی سود می برند. التهاب عاملی بسیار مضر برای اندام های مانع بدن، مانند پوست و ریه ها، محسوب می شود که می تواند به بروز مشکل در اندام ها و اختلال در عملکرد آنها منجر شود. لوبیاها برای کاهش کلسترول، فشار خون و چربی احشایی نیز خوب هستند.
توت ها
توت ها منابع خوبی برای برخی ترکیبات مفید مانند آنتی اکسیدان ها، ملکول های ضد التهابی، اسید فنولیک، فلاونوئیدها، تانن ها، اسید اسکوربیک و دیگر عناصر گیاهی هستند. به طور خاص، آنتی اکسیدان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند زیرا به مبارزه با بیماری های عفونی، پیشگیری از اثرات مضر التهاب، محافظت از قلب و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کنند.
عدس
حبوبات منبع خوبی برای فیبر هستند. آنها به کاهش وزن، کنترل سطوح انسولین، کاهش خطر بیماری قلبی و برخی بیماری های دیگر کمک می کنند و تمام این عوامل می توانند تعاملات منفی با دستگاه تنفسی داشته باشند. عدس فواید بیشتری را نیز ارائه می کند که از آن جمله می توان به کاهش خطر سنگ های کلیه و بهبود سلامت پوست اشاره کرد.
بادام
پژوهش های جدید پیوند بین خطر سرطان و بادام را نشان داده اند. سرطان ریه یکی از انواع شایع سرطان در جهان است و ویتامین E، اسید فولیک و فیبر موجود در بادام می تواند به پیشگیری از این شرایط و البته سرطان روده بزرگ، و سرطان دهانه رحم کمک کند. همچنین، محتوای آنتی اکسیدانی بادام برای حفظ و بهبود سلامت انسان مفید است.
کنگر فرنگی
مواد مغذی موجود در کنگر فرنگی برای مقابله با برخی از شایعترن انواع سرطان مفید است. سرطان ریه یکی از آنها محسوب می شود و آنتی اکسیدان های موجود در کنگر فرنگی با اثر ضد سرطانی خود می توانند به پیشگیری از این بیماری کمک کنند. همچنین، کنگر فرنگی از خواص ضد التهابی سود می برد که به محافظت از ریه ها در برابر اثرات بلند مدت آلرژی ها و محرک های عمومی کمک می کند.
سیر
سیر سرشار از آلیسین است که این ترکیب مسئول بسیاری از فواید سلامت سیر در نظر گرفته می شود. مصرف سیر به از بین بردن ریزجانداران مضر کمک کرده، خواص ضد سرطانی ارائه داده و فشار خون را کاهش می دهد.
زردچوبه
خواص ضد التهابی از جمله مهمترین مواردی هستند که در این مطلب مد نظر قرار گرفته است. همان گونه که پیشتر اشاره شد، محافظت از ریه ها در برابر اثرات منفی التهاب بسیار اهمیت دارد. زردچوبه ادویه ای است که از خواص ضد التهابی سود می برد و بر همین اساس می تواند سلامت ریه ها را تقویت کند.
زنجبیل
زنجبیل موارد استفاده مختلفی دارد. جینجرول، ماده فعال موجود در زنجبیل، مسئول اثرات مفید این ماده غذایی بر برخی بیماری های تنفسی مانند آسم، سرماخوردگی، میگرن و پرفشاری خون است و همچنین عامل مزه خاص زنجبیل محسوب می شود.
طالبی
طالبی سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و همچنین یک ماده غذایی خوب برای پیشگیری از سرطان ریه به واسطه اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. مواد غذایی سرشار از ویتامین C مانند پرتقال و لیمو برای افراد مبتلا به آسم و دیگر مشکلات تنفسی مفید هستند.
منبع: عصر ایران