«ستون فقرات سبز» استرالیا در ملبورن! (+تصاویر)
موبنا؛ رکسانا دانیالی – در پانزدهم اوت سال ۲۰۱۸ اعلام شد که UNStudio با پیروزی در مسابقه southbank by Beulah و سبقت از رقبای قدرتمند خود، موفق به اخد مجوز ساخت یک آسمان خراش جدید در ملبورن استرالیا شده است. این پروژه شامل یک جفت برج با ظاهر پیچشی و تراس هایی مملو از گیاهان زیبا خواهد بود. لازم به ذکر است که این طراحی هنرمندانه در تغییر چهره شهر نیز تاثیر زیادی خواهد داشت. همانطور که اشاره شد، UNStudio از میان شرکت های سرشناس دیگری از جمله معماران OMA و MAD برگزیده شده است.
طراحی پیشنهادی UNStudio برای برج های پیچشی مذکور، مجموعه ای چند منظوره بوده و متشکل از بخش های متفاوتی همچون فروشگاه های مختلف، دفاتر کاری، واحدهای مسکونی، هتل، نمایشگاه و قسمت های تفریحی است.
مهم ترین ویژگی پروژه “ظاهر متفاوت و رویکرد محیط زیستی” آن عنوان شده است. به گونه ای که حتی دو آسمان خراش مورد نظر را با نام “ستون فقرات سبز” نیز می شناسند. درست مانند آن است که اجزای مختلف برج با ریسمانی سبز رنگ و البته طبیعی به یکدیگر متصل شده باشند.
لازم به ذکر است که بخش هایی از پروژه آسمان خراش های دوقلوی ملبورن، شامل پارکی که روی سقف ساخته خواهد شد برای استفاده عموم آزاد است. از طرفی فضای فروشگاه نیز برای ساکنین و همینطور بازدیدکنندگان دسترسی مناسبی داشته و به خیابان های اطراف راه دارد.
گروه معماران UNStudio معتقد هستند: “از آن جایی که ملبورن را می توان پایتخت فرهنگی استرالیا به شمار آورد، این پروژه مکانی جدید برای ظهور مجدد هنر و فرهنگ در این کشور خواهد بود”
این پروژه به عنوان چشم انداز عمودی منحصر به فرد شهر، نمای سبز بی نظیری را به ارمغان آورده است. هرچه به سوی طبقات بالاتر حرکت می کنیم، پوشش گیاهی به کار رفته در طراحی آسمان خراش، حجم بیشتری به خود می گیرد. در نهایت نیز به “باغ های آینده” در مرتفع ترین قسمت برج ها خواهیم رسید. گیاهان کاشته شده سر و صدا و آلودگی هوا را به خود جذب می کنند. این در حالی است که درختان اکالیپتوس هم ورود نور به فضای داخلی آسمان خراش را تسهیل خواهند کرد.
در طبقات فوقانی برج ها، عمدتا شاهد تمرکز دفاتر تجاری، اتاق های هتل و همچنین واحدهای مسکونی خواهیم بود. فضاهای اداری نیز از هر طبقه به طبقه دیگر با هدف انعطاف پذیری بیشتر (کاربرد متفاوت) متغیر هستند. اتاق های هتل و واحدهای مسکونی هم به فضاهای سبز خصوصی، نیمه عمومی و یا عمومی دسترسی خواهند داشت.
منبع: پول نیوز