راي تهران حرف ايران است
موبنا –
انتخابات تمام و نتایج قطعی اعلام شد. تمامی 30 نفر فهرست کاندیداهای مورد حمایت
اصلاح طلبان و حامیان دولت(ليستائتلاف اميد) در انتخابات مجلس دهم از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، وارد مجلس شدند. یک اتفاق بیسابقه رقم خورده و حتی یک نفر از افرادي خارج از فهرست ليستاميد هم نتوانسته از تهران وارد مجلس شود و تمامی محافظهكاران از ورود به مجلس بازماندند. از سوي ديگر 15نفر از فهرست کاندیداهای مورد حمایت اصلاح طلبان و حامیان دولت(ليستاميد) در انتخابات مجلس خبرگان که به عنوان فهرست خبرگان مردم و آیت ا… هاشمی رفسنجانی محسوب میشود، وارد مجلس خبرگان شدند و از فهرست مقابل، فقط آیت ا… احمد جنتی توانست به عنوان نفر آخر وارد خبرگان شود. آیات مصباح و محمد یزدی نيز در کمال تعجب نتوانستند وارد خبرگان شوند.
و اما قبل…
برخي گفتند رادیو بیبی سی اعلام کرد که مردم به «آیات جنتی، یزدی و مصباح » رای ندهند. از سوي ديگر، رهبری در دیدار با مردم آذربایجان شرقی در تاریخ ۲۸ بهمن فرمودند: «رادیوی انگلیسی دارد به مردم تهران دستورالعمل میدهد به فلانی رای بدهید، به فلانی رای ندهید! معنای این چیست؟ انگلیسیها دلشان تنگ شده برای دخالت کردن در ایران. یک روزی بود که پادشاه کشور وقتی میخواست تصمیم مهمی بگیرد، سفیر انگلیس را صدا میکرد و از او میپرسید که این کار را بکنم یا نکنم. انگلیسها یک روزی اینجور در امور کشور دخالت میکردند؛ بعد هم آمریکاییها، یک مدتی هم هر دو؛ امروز این دستها قطع شده است؛ امروز جلوی این دخالتها گرفته شده است به برکت انقلاب، به برکت بیداری مردم؛ دلشان تنگ شده، حالا از راه رادیو به مردم دارند دستور میدهند به فلانی رای بدهید، به فلانی رای ندهید. اینکه ما عرض میکنیم در انتخابات، مردم با بصیرت، با آگاهی، با دانایی وارد بشوند، بهخاطر این است؛ بدانند دشمن چه میخواهد؛ وقتی شما دانستی دشمن چه میخواهد، عکس او عمل میکنی؛ معلوم است.»
بنزين رو آتش دشمن
طیفی از اصولگرایان با بهره برداری از همین فراز از بیانات رهبری، موجی به راه انداختند و فهرست آيتا…هاشمي را «لیست انگلیسی» و فهرست ديگر را «لیست ضدانگلیسی» نامیدند. در روزنامهها، خبرگزاریها و پایگاههای خبری-تحلیلی و نیز شبکههای اجتماعی مختلف، موج «من به لیست ضدانگلیسی رای میدهم» و «من به لیست انگلیسی رای نمیدهم» را به راه انداختند. در همين راستا نيزمحسن رضایی در شب انتخابات یعنی ششم اسفند، در اخبار ساعت ۲۱: ۰۰ شبکه یک سیما حاضر شد و در بخشی از صحبتهایش گفت: «مهمترین کار مجلس دهم این است که مرعوب آمریکا و غرب نباشد و این امنیت را حفظ کند. ما الان رد پاهایی از بعضی از قدرتها در انتخابات میبینیم. امروز اگر انگلیس بتواند انتخابات را مهندسی کند فردا امنیت ملی ما را مهندسی خواهند کرد. اگر امروز پاسخ منفی در این انتخابات از مهندسیشان ببینند، قطعا نخواهند توانست امنیت ملی ما را خدشه دار بکنند.»
و اما بعد..
نکته اینجاست با مواضعی که بسیاری از جریانها پیش از انتخابات گرفتهاند و با نتایجی که اکنون حاصل شده است، حال چه توجیه و توضیحی در قبال آن مواضع خواهند داشت!؟
نگارنده ذکر نکات ذیل را در این باره مفید میداند:
۱- مردم به دو فهرست انگلیسی رای دادهاند! ملت هم در مورد مجلس خبرگان رهبری و هم در مورد مجلس شورای اسلامی، به فهرستهایی موسوم به لیست انگلیسی رای دادهاند! در واقع مردم ذائقهشان انگلیسی شده است! مردم ما انگلیسی پسند شدهاند!با علم به اینکه انگلستان و رسانههای متبوعش، دشمن جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران هستند، به توصیههای آنها گوش جان میسپارند! خير اينگونه نيست،نویسنده با این مورد کاملا مخالف است و آن را غیرقابل هضم میداند.
درايترهبرمعظمانقلاب
۲- مقصود رهبری این نبوده که فهرستی که دشمن از آن حمایت میکند انگلیسی است و هیچکس نباید به آنها رای دهد، بلکه مقصود ایشان این بوده که مردم با هر سلیقهای، سعی کنند، رای دهند. به تعبیری مردم به هر فهرستی که میخواهند رای دهند سلایقشان محترم است.
اگر كسي ادعايي غير از اين كند، یعنی ايشان در دفاع از یک فهرست که اعضای آن مورد تایید شورای نگهبان هستند، وارد گود شدند و در نقد و رد فهرستی دیگر که اعضای آن نیز مورد تایید شورای نگهبان بودهاند، سخنرانی کردهاند كه به طور حتم با درايتي كه از ايشان سراغ داريم اين سخن از ريشه بي معناست.چطور ممکن است که رهبر انقلاب، وارد حمایت حزبی و جناحی شوند؟ اگر به نظر ایشان افرادی، قابل اعتماد نباشند و شرایط لازم را جهت ورود به انتخابات احراز نکرده باشند، طبیعی است که ایشان از اختیارات خود استفاده کرده و تذکرات لازم را به شورای نگهبان میدهند و شورا نیز آن تذکرات را لحاظ و اعمال میکند. پس ایشان فهرستي كه بیبی سی ادعاي حمايت از آن كرد را انگلیسی نمیدانند.
بازي در زمينمعاندان
۳- انگلیسیها خیلی هوشمندانه یک زمین بازی پیچیده طراحی کردهاند. آنها پیش از انتخابات، دقیق و عمیق، ذائقه سنجی کردهاند. به هر ترتیب، با نظرسنجیها و ابزارهای مختلف، توانستهاند به آمار و ارقامی متناسب با واقعیات جامعه و فضای تهران دست یابند. آنها اولا توانستهاند جوی که ایجاد خواهد شد را پیش بینی کنند. مبتنی بر تحلیلها و اعلان مواضعی که از جانب اصلاح طلبان و رسانههای آنان منتشر میشده، به این نتیجه رسیدهاند که افرادی همچون آیت ا… هاشمی و رئیس دولت اصلاحات، با حمایتشان از فهرستی مشخص برای مجلس و خبرگان، موجی فراگیر به ويژه در تهران را به راه میاندازند. در نتیجه این موج موثر، درصد مشارکت نسبت به مجلس نهم رشدی چشمگیر مییابد. پیرو این رشد چشمگیر و از آنجا که سلیقه مردم توسط آن رسانهها تخمین زده شده، حدس میزنند که سلایق و نظرات مردم نسبت به این سه نفر خود به خود دور خواهد بود. به ويژه چون دو تن از این سه نفر، یعنی يزدي،رئیس فعلی مجلس خبرگان و به طریق اولی دبیر شورای نگهبان آقای جنتی در رد صلاحیت بسیاری از اصلاح طلبان موثر واقع شدند، در صورت درصد بالای مشارکت، آنها با اقبال آراي اکثریت مردم مواجه نخواهند شد.
شيطنت انگليسي
به تعبیر دیگر، انگلیسیها روغن ریخته را نذر امامزاده کردهاند. آنها میدانستند که مردم به دلیل دلخوری از رد صلاحیت
اصلاح طلبان، به آن دو نفر فوق الذکر و نیز آقای مصباح یزدی به واسطه برخی از ابعاد اندیشهای و مواضعش رای نخواهند داد. در نتیجه وارد میدان میشوند و میگویند که مردم تهران به این سه نفر برای مجلس خبرگان رای ندهند؛ چون میدانند که به خودی خود هم مردم قاعدتا رای بالایی به این سه نفر نخواهند داد. سلایق و نظرات تهرانیها با دیگر شهرها بسیار متفاوت است؛ این را هم خواص و عوام در داخل میدانند و نیز رسانهها و تحلیلگران غربی. در نتیجه انگلیس خواسته وانمود کند که مردم در تبعیت از توصیه بیبی سی، به این سه نفر پشت کردهاند، در حالی که اصلا این گونه نبوده است. مضاف بر اینکه ناگفته پیدا و کاملا قابل پیش بینی است که وقتی بیبی سی چنین موضعی اتخاذ میکند، در داخل هم بخشی از طیف غیور و حزب اللهی، خونشان به جوش میآید و عکس آن موضع گیری میکنند. به این ترتیب به نظر میرسد حاکمیت و طرفداران ارزشهای انقلاب و حزب اللهیها، همه نهایت انرژی و توان خود را به کار بستهاند تا آنچه بیبی سی و دشمن میخواهد رخ ندهد، اما باز هم شکست میخورند. این گونه انگلیس بازیای را طراحی کرد که اگرچه در آن موثر نبود، ولی برد را به اسم خود تمام کرد. حتی شاید با به راه افتادن موجی که فهرست اصلاح طلبان را «لیست انگلیسی» مینامید، اکثریت مردم تهران ترغیب شدند تا حتما ولو برای اعلام مخالفتشان به یک نگاه خاص در داخل، به همان فهرستها رای دهند. به این ترتیب انگلیس خود را فاتح ميدانی رقم زد که در واقع پیروز آن نبود و عملا روغن ریخته را نذر امامزاده کرده و به زور خود را طرفدار طیف برنده معرفی کرد. این نظر نویسنده درباره بازی پیچیده انگلیسی هاست که بسیاری را سردرگم و مجبور به واکنشهایی کرد که در اصل برای دشمن مطلوب و مترتب بود.
تلاشبراي شكاف
امروز بعضي از اصولگرايان صادقانه اذعان كرده اند كه دستكم در تهران انتخابات را باخته اند و جناح هاي خود را به متانت دعوت مي كنند و مي گويند كه نبايد آراي مردم را به
«خوب و بد» تقسيم كنيم. با اين حال در برخي از رسانه هايي با گرايش هاي راديكال، مي خوانيم كه مي گويند مردم تهران چون از لحاظ فرهنگي بسيار از ارزش هاي اسلامي و انقلاب دور افتاده اند، طبيعي است به ليست اميد راي دهند! آن يكي مي گويد كه مردم تهران با راي ندادن به مثلث «جيم» و راي دادن به ليست انگليسي هاشمي، ثابت كردند كه ضدانقلابند!
اين جنس موضع گيري ها، بدون شك از جنس همان انتقاداتي است كه اصولگرايان به طيفي از اصلاح طلبان بعد از حوادث 88
مي كردند؛ همان نقد كه اصلاحطلبان وقتي مي بازند، با بهانه هاي مختلف مي زنند زير ميز! چه بعد از باخت، نظام متهم شود به تخلف و چه مردم متهم شوند به ضدانقلاب و غرب زدگي، موضعي ظالمانه و غيرمدبرانه است. برخي قصد دارند مردم تهران را به خاطر راييكه دادند سرزنش كنند و آنها را ضد انقلاب بخوانند! كه به طور حتم اين روند نيز بازي در زمين دشمن و از ترفندهاي شكاف قومي است.
منبع:روزنامه قانون| نویسنده:احسانرستگار
179/