دانشگاه به پيشواز اميد رفت
سینا رحیم پور: مشخص است که وجود یک اجتماع از انسانهای مطالبه گر بهترین مکان برای تزریق اندیشه و انتقال آن به جامعه است. حال اصلاح طلبان با حضور در دانشگاه اول اینکه سعی كرده این قشر را تشویق به رای دادن کنند و دوم سفیران گفتمانی آنها باشند. روز گذشته در دو دانشگاه مهم تهران دو برنامه مهم از اصلاح طلبان برگزار شد. حوالی چهارراه ولیعصر، دانشگاه اميركبير میزبان جعفر توفیقی، الهه کولایی و محمدرضا نظری بود. البته قرار بر این بود که سعید حجاریان نیز به پلی تکنیک بیاید اما نامهاش به جاي خودش آمد. کمی آن طرفتر در دانشگاه تهران علی مطهری مهمان دانشجویان این دانشگاه بود. هر دو برنامه با بیان مطالبات دانشجویان همراه بود. در دانشگاه امیرکبیر همایش «چرا باید رای بدهیم» برگزار شد و سخنرانان به بیان مطالب خود پرداختند و در دانشگاه تهران دانشجویان همایش مطالبات دانشگاهیان در مجلس آینده را با حضور علی مطهری بررسی کردند.
استیضاح وزرا به خاطر بورسیههای غیر قانونی!
جعفرتوفیقی اولین سخنران مراسم، محور سخنانش را با انتقاد از سکوت مجلس اصولگرایان مقابل بورسیههای غیر قانونی آغاز كرد و گفت: از جمله این مطالبات انتخاب یک وزیر ارزشمند در صدر وزارت علوم بود. او افزود: شما دیدید مجلس قبل دکتر فرجی دانا را به دلیل دقت و ممارست در امر رسیدگی بورسیههای غیر قانونی استیضاح و بعد رد صلاحیت کرد؛ این درحالی است که مسئله بورسیههای غیر قانونی در همان دولت دهم توسط دیوان بازرسی مورد سوال قرار گرفته بود و دولت در همان زمان به دلیل عدم شفافیت مورد بازخواست قرار گرفته بود، اما دیدید که مجلس نهم مقابل چنین اتفاقاتی سکوت کرد.
نرمالیزه کردن با صندوق
سعید حجاریان که به دلیل مشکلات جسمی موفق به حضور در همایش (چرا باید رای بدهیم) در دانشگاه امیر کبیر نشد در پیامی ضمن تشویق دانشجویان و عموم مردم به شرکت در انتخابات هفتم اسفند و رای دادن به لیست کامل ائتلاف اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به بیان نکاتی درباره وضعیت موجود سیاسی یک کشور پرداخت. در متن پیام آمده:«نام پلیتکنیک پیوندی ناگسستنی با جنبش دانشجویی، آرمانخواهی و نشاط سیاسی دارد. امیدوارم عذر مرا بپذیرید که علیرغم میل باطنی به علت مشکلات جسمی امکان حضور در جمع شما را نیافتم. دوستان و یاران فرصت اندک است روزگاری در این سرزمین حماسهای چون دوم خرداد، خطر جنگ، تهدید، انحصارطلبی و یکهتازی را از میهن دور کرد. قصور و تقصیرها سرنوشت ملت ما را به دست مجالسی سپرد که مانع به ثمر نشستن حضور حماسی مردم در انتخاباتهای بعدی شد. میدانم که انتظار دانشجویان آرمانگرای ما آزادی، عدالت و حاکمیت قانون در جامعه است، اما میگویم که مسئولیت امروزمان تلاش برای بازگشت اداره جامعه به سمت عقلانیت و بازسازی تخریبهای دهه گذشته است. تخریبهایی که حاصل حاکمیت یکدست اصولگرایان و افراطیون در دولت و مجلس و دیگر نهادهای کشور بودهاست. میدانم که انتظار دانشجویان آزادیخواه ما انتخاباتی آزاد، با حضور تمامی احزاب و گروههای سیاسی کشور است اما میگویم «مرا کیفیت چشم تو کافیست، ریاضتکش به بادامی بسازد» راه دموکراسی از نرمالیزاسیون و بهسامان کردن کشور و راه نرمالیزاسیون از مسیر صندوقهای رای میگذرد. گذر از این چشمانداز مهآلود جز به امید میسر نیست. امید بذر هویت ماست و هیچ آرمانی بدون امید پا به عرصه واقعیت نمینهد.»
مگر ما بیکاریم از خارجیها برائت بجوییم
کمی آنطرفتر در دانشگاه تهران علی مطهری در سخنانش به مطالبات دانشجویان و در آخر نیز به سوالاتشان پاسخ گفت. علی مطهری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه قانون در رابطه با ادعای برخی محافظهکاران مبنی بر حمایت انگلیس از لیست اصلاحطلبان گفت: به این دلیل که ماهواره نداریم نمیدانم این افراد چه حمایتی از اصلاح طلبان کردهاند. فقط میشنویم که باید برائت بجوییم. اگر این شبکهها در خارج اظهار نظرهایی میکنند دلیل نمیشود افرادی که در یک لیست انتخاباتی هستند انگلیسی باشند. وی ادامه داد: اینکه بر اساس یک موضوع بخواهیم بگوییم افرادی در داخل وابسته به انگلیس، آمریکا یا اسرائیل هستند غلط است و اینکه بگویند برائت بجویید مگر ما بیکار هستیم که پاسخگوی این صحبتها باشیم. وی در ادامه پاسخ خود گفت: اگر انگلیس بخواهد در جایی نفوذ کند در نهادهایی خواهد بود که طرفدار نظام هستند نه منتقدین حکومت که دائما انتقادهایشان را از نظام مطرح میکنند.
توهين به شعورمردم
مطهری ادامه داد: این صحبتها توهین به شعور مردم است. مردم این موضوعات را خوب میفهمند. و این توهین به کاندیداهاست که میگویید وابسته به انگلیس هستند. اگر انگلیس بخواهد نفوذ کند در نهادهایی نفوذ میکند که برایش فایده داشته باشد. نفوذ در بین منتفدان که معنی ندارد. دشمن در جایی نفوذ میکند که ادعای نظام و اسلام دارند. نفوذ در آن مکانها خطرناک است والا اینکه بگویند در بین اصلاح طلبان نفوذ شده است. این روش خلاف اخلاق اسلامی است و اینکه بخواهیم رقیب را به هر روشی از میدان به در به کنیم با اصول اسلامی سازگار نیست و نباید برای رسیدن به یک هدف مقدس از وسیله نامقدس استفاده کنیم. وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره عملکرد دستگاه قضایی در رسیدگی به پرونده دو تن از نامزدهای معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم گفت: باید دادگاههای علنی تشکیل شود و به این ترتیب با فشار افکار عمومی از امکان خطای قوه قضائیه بکاهیم. این نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بنده در ماجرای رسیدگی به پرونده شیراز متوجه شدم قوه قضائیه از طرف قوای بیرونی تحت فشار است. اما باید به فصل سوم قانون اساسی عمل کرد. این فصل از عدم حصر و غیر قانونی بودن شکنجه و اقرار صحبت میکند که باید عملیاتی شود. مسائل سال ۸۸ باید با در نظر گرفتن شیطنتهای احمدینژاد و تحریکهای برخی نهادهای حکومتی بررسی شود.
حمله به خاطر روشنگري،ممنوع
مطهری در مورد عدم انتقادپذیری برخی گروهها اظهار کرد: ما در مورد مسئله کشته شدن ستار بهشتی در صحن علنی مجلس سوال پرسیدیم و به من حملهور شدند که چرا میگویی یا در مورد حصر که در صحن علنی مطرح شد میگفتند چرا در مورد تصمیمات نظام انتقاد میکنید؟ باید این تابو را شکست. مطهری گفت نباید این گونه باشد که به خاطر قداستی که برای نظام و افراد قائل هستیم آنها را از انتقاد معاف کنیم. حتی در زمان پیامبر نیز اشتباهاتی رخ میداد. در مورد فتح مکه قرار بود خونی ریخته نشود اما شد. ما یک سری کاسههای داغتر از آش داریم که میخواهند از ولایت فقیه بت بسازند که خود رهبری نیز با این اقدام آنها مخالف است. وی همچنین در مورد امکان تقلب در انتخابات آینده گفت: به وزارت کشور این دولت بیشتر میشود اعتماد کرد و فکر میکنم با یک سری تخلفات جزئی نتایج اعلام شود.
179/