7 اسفند شروع برجام 2
ساعت شنی انتخابات هفتم اسفند و حضور حماسی شهروندان پای صندوقهای رای به صفر شدن نزدیک میشود و در این میان، حضور زنان به عنوان عنصر تاثیر گذار جامعه نقشی بیبدیل در سرنوشت انتخابات دارد. اینكه زنان حضور حداکثری در انتخابات داشته باشند و انتخاب حداکثری از میان نامزدهای زن، از موضوعاتی است که در ماههای اخیر بسیار در باره آن گفته شده و اکنون وقت جامعه عمل پوشیدن به آن است. از این رو عصرشنبه نشست هم اندیشی کاندیداهای زن ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان با مجمع مدیران رسانهای برگزار و در آن بر اهمیت حضور پرشور و شعور در انتخابات تاکید شد. سهیلا جلودارزاده، پروانه مافی و فاطمه ذوالقدر از جمله کاندیداهایی بودند که به پرسشهای اهالی رسانه پاسخ گفتند که در ادامه بخشهایی از این نشست را میخوانید.
در مجلس آینده همسو با دولت خواهیم بود
«فاطمه ذوالقدر» نامزد اصلاح طلب انتخابات مجلس در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه زنان کاندیدای اصلاح طلب نسبت به عملکرد مجلس نهم به ارائه آماری از میزان فعالیت فراکسیون زنان مجلس نهم در سه ماهه نخست سال جاری پرداخت و گفت: آمارهایی از فعالیتهای پیشین نمایندگان زن در مجلس بیانگر آن است که حضور زنان بسیار کمرنگ بوده و با سطح توقع جامعه همخوانی نداشته است. وی با اشاره به رویکرد «ائتلاف ۹۲- گام دوم» متشکل از نامزدهای مورد حمایت اصلاح طلبان، اعتدالگرایان و حامیان دولت گفت: برنامه و هدف ما این است که در مجلس آینده با دولت همسو باشیم و همگام با دولت برای حل مشکلات همراهی داشته باشیم و بنابراین از جنجالهای سیاسی بیهوده که موجب اتلاف وقت مجلس میشود پرهیز خواهیم کرد. به عبارت دیگر تلاش میکنیم با شناسایی واقعیت مشکلات موجود در جامعه به جای آنکه به بهانه جویی و شانه خالیکردن از مسئولیت بپردازیم به ارائه راهکار مناسب خواهیم پرداخت. نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم، با اشاره به شعار انتخاباتی «ائتلاف ۹۲- گام دوم» تاکید کرد: همانطور که مطرح شده است شعار ما ایجاد ثبات اقتصادی در سایه آرامش و امنیت است که مجلسی معتدل و همسو با دولت میتواند در این مسیر محکمتر قدم بردارد.
یک نماینده خانم، نماینده کل مردم است
پروانه مافی دیگر کاندیدای زن ائتلاف
«ائتلاف۹۲- گام دوم» با تاکید بر اینکه نباید نگاه جنسیتی نسبت به نمایندگی مردم در مجلس داشت گفت: یک نماینده زن وقتی رای میآورد رای خود را تنها از زنان نمیگیرد بلکه از تمامی آحاد جامعه آن را اخذ میکند. بنابراین خانمی که از زنان و مردان رای میآورد باید هم برای زنان و هم برای مردان کار کند بنابراین نمیتواند برای گروهی ویژه کار کند. او با بیان اینکه «دو وظیفه اساسی برای هر نمایندهای مشخص شده است که یکی قانونگذاری و دیگری نظارت بر اجرای قانون است» گفت: در مجلس فعلی اگر نظارت بر اجرای قوانین به درستی انجام میشد مشکلات و گرفتاریها و صدمات نظام حاصل نمیشد. به همین دلیل امام فرمودند مجلس در راس همه امور است. مافی با اشاره به برخی طرحها و لوایح مجلس نهم در حوزه زنان گفت: به تازگی در حوزه اجتماعی برای زنان بد حجاب جریمه گذاشتهاند ما نمیخواهیم مجلس آینده کرامت زن را اینگونه تنزل دهد بلکه باید طرحهایی به تصویب برسد تا زنان خود برای حفظ حجاب علاقهمند باشند. از نظر من مطالبات مردم از نمایندگان بسیار با اهمیت است چرا که نظارت مردم بعد از ورود نمایندگان به مجلس پر رنگتر مي شود و نمایندگان باید پاسخگو باشند. مافی در پاسخ به سوالی درباره برنامههای زنان اصلاح طلب در مجلس برای افزایش حضور زنان در عرصههای مدیریتی گفت: شایستگی و توانمندی دو شاخصه مهم برای سپردن مسئولیت به افراد است و تفاوتی در جنسیت نمیکند اما ضعف بزرگی وجود دارد و آن این است که فضای لازم برای تجربه زنان و آزمون و خطا وجود ندارد. بنابراین باید حاکمیت فضای لازم برای حضور زنان را مهیا کند.
هفتم اسفند برجام 2 را رقم خواهد زد
سهیلا جلودارزاده، دیگر کاندیدای زن ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان نیز با تاکید بر اینکه مردم با حضور در انتخابات هفتم اسفند ماه «برجام 2» را رقم خواهند زد گفت: «برجام 2» در مسئله حقوق ملت است و هماهنگی بین دولت و ملت به وسیله مجلس و پایدار کردن این رابطه به وسیله قانون است. در مورد مسائل اقتصادی که اقیانوسی است که جامعه کارگری در آن دست و پا میزند وضعیت خیلی بدی است و این به وضعیت عمومی نماینده بر میگردد و زن و مرد نمیشناسد. ما در راستای توسعه اقتصادی ۱۴۰۴ تلاش خواهیم کرد و برای این منظور یک هماهنگی سه جانبه بین دولت، مجلس و تشکلهای مردمی نیاز داریم. مشکل بزرگی که فعلا وجود دارد مسئله رکود و عدم رونق اقتصادی است. فکر میکنم در مرحله اول باید مسئله رونق اقتصادی را در دستور کار قرار داد. در لیست اصلاح طلبها تجربههای خوبی در حوزه دولت و مجلس وجود دارد از جمله آقای دکتر عارف که میتواند برنامه مدونی را برای بخش اقتصادی ایجاد کند. ما باید از خام فروشی به سمت ایجاد صنایع تکمیلی و سرمایه گذاری در بخشهای اشتغالزا حرکت کنیم. جلودارزاده در پاسخ به سوالی درباره برنامههای خود در مجلس آینده گفت: رویکرد برنامهای من مبنی بر ایجاد جریان اصلاح تفکر در کشور است. امروز به گونهای شده است که انگار همیشه باید دو جناح شکل بگیرد و یکی مظلوم باشد و دیگری ظالم. این تفکر باید از بین برود و تفکر دیگری حاکم شود که همه حقوق خود و دیگران را دنبال کنند. در مورد مسائل اقتصادی و سیاسی نیز همین است نباید به یک باور غلط پایبند بود. به عنوان مثال در حوزه کارگری فقط به جنبه رای نگاه شده است اما در مسائل کلان اقتصادی و سیاسی به جامعه کارگری توجه نمیشود در حالی که ما کارگر فوق لیسانس و لیسانس داریم و نباید تفکر خلاق آنها را سرکوب کنیم. وقتی میگوییم کارآفرین، یک کارگر هم میتواند کارآفرین باشد. من معتقدم زنان لیست اصلاح طلب توانمندیهای بیشتری نسبت به سایرین دارند اما همه زنان بهتر است به زنان رای بدهند و زنان اصولگرا نیز به زنان اصولگرا رای بدهند. ما در روزهای باقی مانده تلاش میکنیم که رای خاکستری باقی نماند و همه باید پای صندوق رای بیایند چرا که لازمه شکست جریانی که قانون را پیش از موعد اصلاح کرد تا لیست آنها وارد مجلس شود، امید به مشارکت بيشتر مردم است. اگر مردم پای صندوق رای بیایند این لیست اصلاح طلبان است که وارد مجلس میشود.
باید مردم را تشویق کنیم تا به بانوان کاندیدا رای دهند
در ابتدای نشست هم اندیشی کاندیداهای زن ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان با مجمع مدیران رسانهای كه به میزبانی کمیته بانوان حزب اعتدال و توسعه برگزار شد، فاطمه هاشمی با تاکید بر اهمیت حضور مردم در انتخابات پیش رو گفت: انتخابات جمعه به دلیل شرایط داخلی و بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچه تعداد رای دهندگان بیشتر باشد علاقهمندی مردم را نسبت به نظام جمهوری اسلامی نشان میدهد و نشانه تاثیر مردم در سرنوشت خودشان است. در سالهای گذشته مشکلاتی در جامعه ما به وجود آمدکه نیازمند تغییرات و اصلاحات بود که حضور مردم نشان داد علاقه مندي لازم برای اعمال تغییرات وجود دارد. به همین دلیل یکبار دیگر بايد مردم را تشویق کرد تا به منظور تحقق کامل خواستههاي خود پای صندوقهای رای حاضر شوند و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، مخالفین هم حضور داشته باشند و نظر خود را اعلام کنند چرا که ما اعتقاد داریم نظام جمهوری اسلامی بر دو پایه جمهوریت و اسلامیت استوار است. جمهوریت خواست، اراده و رای مردم است که باید به این امر توجه بیشتری کرد. ما به دنبال آن هستیم که تعداد زیادی از بانوان تایید صلاحیت شده وارد مجلس شوند که خوشبختانه در لیست ائتلافی ۸ نفر از بانوان حضور دارند که ۲۷ درصد لیست محسوب میشود. ما باید مردم را تشویق کنیم تا به بانوان کاندیدا رای دهند.
179/