دریاچه ارومیه همچنان در عطش
این روزها مردم ما بیشتر از همیشه نگران دریاچه ارومیه هستند، دریاچه بانمکی که برای تکتک ما خاطرههای زیبایی خلق کرده، اما سالهاست که زخمخورده و امروز بیشتر از همیشه دست یاری به سوی ما دراز کرده تا به نفسهای خود عمق بخشد، دریاچهای که روزی نگین آذربایجان بود و امروز تبدیل به دفتر نقاشی شده است.به گفته دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه، سقف برداشت از آبهای تجدید پذیر در کشور ۴۰ درصد است و در حال حاضر بهجای برداشت ۲۷ میلیارد مترمکعب از این منابع ۹۷ میلیارد مترمکعب برداشت میکنیم و این مصرف بیرویه همچنان ادامه دارد.
عیسی کلانتری بابیان اینکه ۱۸ درصد از کاهش آب دریاچه ارومیه مربوط به کاهش بارندگی است، افزود: حقابه دریاچه در سالهای گذشته قطع شده و امروز باید آن را پس بدهیم چرا که چیزی از آبهای زیرزمینی باقی نمانده است و در مسدود کردن چاههای غیرمجاز و جلوگیری از مصرف بیرویه آب نباید کوتاهی کرد.
نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی نیز در گفتوگو با مهر بابیان اینکه تاکنون ریالی از اعتبارات دریاچه ارومیه در بخش دیگری هزینه نشده است، اظهار داشت: برای احیای دریاچه ارومیه ۲۵ پروژه تعریفشده که تمام اعتبارات آنها اختصاصیافته و حتی دستگاههای اجرایی استان مازاد بر اعتبارات ابلاغی نیز هزینه کردهاند.
خلیل ساعی بابیان اینکه نوید احیای دریاچه ارومیه را به مردم میدهم، افزود: سال گذشته برای احیای دریاچه ارومیه اعتبار ۸۲ میلیاردی ابلاغشده بود که از این میزان ۴۲ میلیارد آن تخصیص یافته است. وی با بیان اینکه مردم برای احیای دریاچه ارومیه امیدوار باشند، گفت: مرداد امسال روزهای ناامیدی برای احیای دریاچه ارومیه بود چون دمای هوای استان به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد رسید و به گفته کارشناسان این وضعیت بعد از ۳۵ سال برای شرایط جوی استان به وجود آمده بود و باعث کاهش ارتفاع آب دریاچه از سطح زمین شده بود.
نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در یادآور شد: بر اساس آمار سطح آب دریاچه در تابستان ۱۲۷۰.۰۴ سانتیمتر بود که خوشبختانه این میزان هماکنون با افزایش ۳۸ سانتیمتری در مقایسه با شهریور سال گذشته به ۱۲۷۰.۴۲ سانتیمتر رسیده است. نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی گفت: در سال گذشته آب دریاچه ارومیه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب بود درحالیکه این میزان اکنون به دو میلیارد و ۳۰۰ مترمکعب افزایشیافته است. ساعی با اشاره به اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه، افزود: سال گذشته یکی از پروژهها برای احیای دریاچه ارومیه لایروبی حدود ۸۰ کیلومتر از مسیر
آچی چای منتهی به دریاچه بود که درزمینه بیشترین آورد آب دریاچه ایفای نقش کرد بهطوریکه در مسیر آچی چای آب داخل کانال منتقل میشود و با افزایش بارشها آب زیادی از طریق این کانالها به سمت دریاچه ارومیه حرکت میکند درحالیکه سالهای گذشته آب هیچکدام یک از کانالها به دریاچه منتقل نمیشد.
179/