قدیمیترین شرکتهای جهان +عکس
سابقه خدمت یک شرکت از مهمترین فاکتورهای جلب اعتماد آن شرکت در بازار است. سابقه شرکتهایی که در ادامه میخوانید اما به چند دهه محدود نشده و قدمت آنها را باید در لابهلای تاریخ جستجو کرد.
وبسایت فرادید: سابقه خدمت یک شرکت از مهمترین فاکتورهای جلب اعتماد در بازار است. سابقه این شرکتها اما به چند دهه محدود نشده و قدمت آنها را باید در لابهلای تاریخ جست.
کافه شون (ایرلند) – قدمت: سال 900 میلادی
شرکت ساختمانی کونگو گومی (ژاپن) – سال 578 میلادی
شرکت ساخت و ساز کونگو گومی (Kongō Gumi) در واقع قدیمیترین شرکت مستقل در سطح جهان است که هیچگاه تعطیل نشده است. این شرکت البته در سال 2006 میلادی به عنوان یک شرکت تابعه با یک شرکت بزرگتر ادغام شد.
مدیران این شرکت در اوساکا ژاپن فعالیت میکنند و سبقه فعالیت آنها به سال 578 بازمیگردد. شاهزاده شوتوکو از بائکجه به ژاپن بازگشت تا معبد شیتِنوجی را بنا کند. پس از آن، وی تصمیم گرفت تا در همین زمینه تجارت کند و این شرکت به محلی خانوادگی تبدیل شد. تاریخ این معبد امروزه به 40 نسل پیش از مدیران آنها بازمیگردد.
از آنجایی که هیچ شرکتی قرار نیست تا ابد باقی بماند، شرکت کونگو گومی نیز در سال 2006 به دلیل مشکلات مالی تصفیه شد و به عنوان شرکت تابعه زیر نظر شرکت تاکاماتسو به فعالیت خود ادامه داد.
شرکت هتلداری نیشیاما اونسن کِی اونکان (ژاپن) – سال 705 میلادی
به دلیل طبیعت زیبای این منطقه، در سال 705 پس از میلاد چند مجموعه تفریحی برای حمام آب داغ ساخته و باعث جذب گردشگران از مناطق مختلف به آنجا شد. گردشگران نیز از مجموعه هتل این منطقه استقبال خوبی به عمل آوردند. از جمله مشتریان این هتل، شوگون و سامورایی بودند. 52 نسل از این هتل نگهداری کرده و سرویس دادهاند. گرچه این هتل کمی توسعه یافته، اما حال و هوای آن همچنان باقی مانده است.
رستوران سن پیتر استیفکِلر (اتریش) – سال 803 میلادی
نام رستوران سن پیتر استیفکِلر (St. Peter Stiftskeller) در سند محققی به نام الکوئین، از پیروان شارلمانی، در سال 803 میلادی اشاره شده است. مجموعه سالزبورگ مدعی است که کهنترین رستوران دنیا همان رستوران آنها است که فعالیت آن هیچگاه متوقف نشده است.
این رستوران در منطقه سن پیتر آرکابی واقع شده است. استیفکلر نه تنها قدیمیترین رستوران جهان که هفتمین شرکت قدیمی جهان نیز هست.
کافه شون (ایرلند) – سال 900 میلادی
قدمت این کافه قدیمی به سال 900 میلادی در آثلون ایرلند برمیگردد. در دهه 70 میلادی و در جریان نوسازی کافه، کارگران متوجه قدمت بسیار زیاد این کافه شدند. تکنیک ساخت دیوارهای کافه خود حاکی از قدمت کافه بود. قدمت کافه پس از سنجش کربنی تایید شد.
ريخته گرى پونتیفیسیا (ایتالیا) –1040 میلادی
روستای آگنونه ایتالیا به «شهر زنگها» معروف است. شرکت ریختهگری Pontificia Fonderia Marinelli نیز در آنجا واقع شده و حدود 700 سال است که حضور فعال در بازار دارد. ناقوسها و مجسمههای برنزی در این ریختهگری تماما توسط دست ساخته شده و تکنیک ساخت نیز مشابه تکنیک استفاده شده در دوران قرون وسطی و رنسانس است.
ناقوسهای ساخته شده توسط این ریختهگری هم اکنون در برخی از برجستهترین کلیساهای جهان مورد استفاده قرار میگیرد. عنوان «ریخته گری وابسته به پاپ» نیز در سال 1924 میلادی به این شرکت اهدا شد.
شمعسازی راثبورنز (ایرلند) –1488 میلادی
شمعسازی راثبورنز در بلانچاردزتاون، از توابع دوبلین، واقع شده و زمان تاسیس آن نیز به سال 1488 میلادی باز میگردد. اگر خوب به تاریخ آن دقت کنید، متوجه خواهید شد که چهار سال پیش از کشف آمریکا توسط کریستف کلمب، این شرکت تاسیس شده بود.
طاعون، کشف الکتریسیته و حتی شورای دوم واتیکان هم منجر به انهدام شرکت شمع سازی راثبورنز نشد. این شرکت در قرن 19 میلادی با مسئولان شهری دوبلین قرارداد بست تا نور شهری را تامین کند، اما مسئولان شرکت پس از اکتشاف الکتریسیته تصمیم گرفتند تا تمرکز خود را بر روی شمعهای مورد نیاز کلیساها معطوف کنند.
اسلحه سازی برتا (ایتالیا) –1526 میلادی
شهر گاردونه ایتالیا در قرون وسطی از مراکز مهم تولید محصولات آهنی بود. اما در اوایل دوران رنسانس، گاردونه به تولید اسلحه با کیفیتش مشهور گشت. مائوسترو باتولومِئو برتا اسلحه ساز بسیار مشهوری بود که در این شهر زندگی میکرد. خاندان برتا (Beretta) همواره مدیریت این شرکت را بر عهده داشتهاند.
مزرعه داری شرلی (ایالات متحده) – 1613 میلادی
آمریکا سابقه چندانی در تاریخ جهان ندارد، اما قدمت برخی از شرکتهای آن به همان اوایل پیدایش ایالات متحده بازمیگردد. مزرعه داری شرلی در شمال رود جیمز در ایالات ویرجینیا واقع شده و همواره دارای مدیریت خانوادگی بوده است. به عمارت مزرعه داری شرلی «خانه کبیر» نیز گفته میشود که نشان از سبقه طولانی آن دارد. این شرکت امروزه نیز به فعالیت خود میپردازد.
روزنامه پست او اینریکس تینیگر (سوئد) – 1645 میلادی
روزنامه پست او اینریکس تینیگر (Post-och inrikes Tidningar) نخستین روزنامه جهان است که در سال ۱۶۴۵ در سوئد انتشار یافت. این روزنامه سوئدی قدیمیترین روزنامهای است که تا امروز بدون وقفه به انتشار خود ادامه داده است. این روزنامه توسط ملکه کریستینا، ملکه سوئد، راهاندازی شد. در واقع قدیمیترین تاریخچه روزنامه و خبرنگاری را میتوان در این روزنامه جستجو کرد. هانس هلم سردبیر این روزنامه است.
تعداد خوانندگان این روزنامه به تدریج کمتر شد. آخرین نسخه کاغذی روزنامه تنها 1500 عدد فروخت. در نتیجه، این روزنامه از روز اول ژانویه 2007 نسخه کاغذی خود را حذف و تنها به نشر نسخه دیجیتال خود ادامه داد. هانس هولم که به مدت 20 سال سردبیر این روزنامه بود، میگوید: «به نظر ما این اتفاق یک فاجعه فرهنگی است، چرا که مدتها این روزنامه چاپ شده و خواننده داشته است.»