اپراتورهای مجازی سیمکارت اختصاصی میدهند
به گزارش موبنا از تسنیم، صادق عباسی شاهکوه با بیان اینکه بعد از پروانههای ارتباطات ثابت و تعیین تکلیف باندهای فرکانسی خدمات TD-LTE نوبت آن رسیده تا سراغ تعیین تکلیف اپراتورهای مجازی موبایل برویم، درباره ضرورت این کار گفت: اکنون تعدادی متقاضی برای دریافت پروانههای MVNO (اپراتورهای مجازی) آمدهاند و ما هم درصدد بررسی صلاحیت آنها هستیم.
وی عنوان کرد: اکنون سه اپراتور اصلی و فعال موبایل در کشور داریم که جهت ایجاد فضای رقابتی بین آنها مجبور به پیادهسازی راهکارها و اقداماتی هستیم.
یک راهکار این است که پروانه اپراتور دیگری را تهیه و اعطا کنیم که هزینه و سرمایهگذاری بسیار زیادی میطلبد.
او افزود: اما راهکار دیگر که در دنیا نیز مرسوم است، اعطا پروانههای اپراتورهای مجازی موبایل است.
اپراتورهای مجازی به این معنی که دارای شماره و سیمکارت مستقل خود هستند اما شبکه آنها از پشت آنتنهای رادیویی و BTSها شروع میشود.
معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه رگولاتوری با تاکید بر اینکه MVNOها حق انتخاب بیشتری به مشترکان موبایل میدهند، اذعان کرد: MVNOها به دلیل تعاملات مستقیم با اپراتورها و از آن جهت که بخشی از ظرفیت شبکه آنها را فعال میکنند، همواره کیفیت بهتری از شبکه اپراتور اصلی دریافت کرده و در اختیار مشترکان قرار میدهند.
عباسی شاهکوه با بیان اینکه به این ترتیب حق انتخاب مشترکان بالا میرود، درباره برخی سرویسهای این اپراتورهای نوظهور گفت: ممکن است یک اپراتور مجازی فقط به ارائه خدمات سلامت بپردازد، دیگری به فکر ارائه خدمات پس از فروش برای خودروها باشد و یکی در حوزه بانکی فعالیت کند.
مسئولان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال گذشته و همزمان با ارتقا پروانه اپراتورهای اول و دوم ارتباطی، تدارک ورود اپراتورهای مجازی به ایران را دیدند و امسال نیز حق امتیاز پایه این اپراتورها در جلسه هیات دولت با حضور رئیس جمهور به میزان ۵۰ میلیارد ریال و پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه نوع دوم ۲۰ میلیارد ریال تعیین و تصویب شد.
در آن جلسه عنوان درآمد پیشبینی شده در طرح تجاری این اپراتورها بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال عنوان و مقرر شد به ازای هر ۵۰ میلیارد ریال ۱۰ درصد به حق امتیاز اضافه گردد.