11 نكته تا ناخن‌هایی سالم‌تر داشته باشید

صحبت كردن از نقش ناخن در زیبایی دست‌ها، تكراری است. همه می‌دانند داشتن ناخن‌هایی كشیده، تمیز و سالم برای زیبایی و ظرافت دست یك خانم لازم و ضروری است اما آیا همه خانم‌ها می‌دانند چگونه باید چنین ناخن‌هایی درست كنند. ساناز رییس دانا، مانیكوریست سالن زیبایی بتسا، 11 روش مراقبتی ساده و كاربردی را به شما یاد می‌دهد كه راز داشتن ناخن‌هایی زیباست.

1. پوشش ناخن‌های خود را كوتاه یا دستكاری نكنید

خواه خودتان ناخن‌های‌تان را مرتب می‌كنید، خواه نزد متخصص می‌روید، در هر صورت توصیه اول این است كه پوشش ناخن‌های‌تان را از بین نبرید. پوششی كه در انتهای ناخن و محل اتصال با پوست انگشت وجود دارد، مانعی طبیعی برای جلوگیری از رشد قارچ و باكتری روی ناخن محسوب می‌شود كه با یك‌بار برداشتن این پوشش، محافظ ناخن از بین می‌رود.

این كار نه‌تنها پوشش ناخن را بدتر می‌كند بلكه باعث می‌شود این پوشش ورم كرده، زبر و قرمز شود و درنهایت به عفونت ناخن هم منتهی می‌شود. این اتفاق تنها از طریق برداشتن پوشش رخ نمی‌دهد، بلكه عقب بردن پوشش ناخن هم می‌تواند چنین مشكلاتی را به وجود بیاورد.

2. مرطوب كردن بستر ناخن و پوشش آن

البته دلیل محكم علمی برای این ایده وجود ندارد كه مرطوب نگه داشتن بستر ناخن‌ها باعث رشد بهتر آنها می‌شود، اما دست‌كم از این مساله مطمئن هستیم كه مرطوب كردن پوشش ناخن از شكستن ناخن‌ها جلوگیری می‌كند. اگر ناخن‌های‌تان مستعد شكستن هستند، یكی از مهم‌ترین دلایل آن می‌تواند كمبود مرطوب‌كننده باشد. چرب كردن دور پوشش ناخن، به كل ناخن كمك كرده و احتمال شكستن، لب پر شدن، ترك خوردن و شكافتن آن را كم می‌كند.

3. از سفت‌كننده ناخن كمتر استفاده كنید یا اصلا استفاده نكنید

محصولاتی كه به‌عنوان سفت‌كننده ناخن در بازار به فروش می‌رسند، برای ناخن‌هایی مناسبند كه ضعیف یا شكننده شده باشند؛ در غیر این صورت ناخن‌های عادی به سفت‌كننده نیازی ندارند. ناخن سالم، ناخنی است كه انعطاف‌پذیر باشد؛ بنابراین اگر می‌خواهید ناخن‌های‌تان صدمه‌ای نبینند، با استفاده از سفت‌كننده‌های ناخن، آنها را شكننده‌تر نكنید.

4. از مكمل بیوتین استفاده كنید

تحقیق‌های متعدد نشان داده مكمل‌های بیوتین (یكی از ویتامین‌های گروه B كه در زرده تخم‌مرغ یافت می‌شود) باعث بهبود ضخامت ناخن شده و از شكاف برداشتن و شكستن آن جلوگیری می‌كند. برخی محصولات ناخن هم وجود دارند كه حاوی سیلیكون و مكمل‌های MSM هستند؛ این دو ماده غذایی هم كمك شایانی به سلامت ناخن می‌كنند. محصولات ناخن حاوی كلسیم، مخمر یا فلورید، تاثیر قابل‌توجهی بر سلامت ناخن ها دارند، اما یكی از مكمل‌هایی كه تاثیری بر ناخن ندارد، ژلاتین است.

5. كمتر از مانیكورهای حرفه‌ای استفاده كنید

رفتن مداوم به سالن‌های مانیكور و پدیكور ناخن، كاری بسیار لوكس است و بسیاری از خانم‌ها به دفعات این كار را انجام می‌دهند اما افرادی كه به‌صورت مستمر و در فاصله زمانی كوتاه به این سالن‌ها سر می‌زنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر بی‌دوامی و خشكی بستر ناخن قرار می‌گیرند. قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی می‌تواند یكی از دلایل چنین اتفاقی باشد. همچنین افرادی كه به‌صورت مستمر مانیكور می‌كنند، معمولا از عفونت مزمن بستر ناخن رنج می‌برند. از علائم این بیماری، می‌توان به پف كردن و قرمز شدن نواحی اطراف پایه ناخن اشاره كرد.

6. بیش از حد دست‌ها را نشویید و به پاك‌كننده‌های شیمیایی دست نزنید

هرچند شستن دست‌ها برای حفظ بهداشت فردی بسیار مهم است، اما افراط در این كار می‌تواند باعث تخریب ناخن‌های شما شود. اگر در محیطی كار می‌كنید كه شستن دست‌ها در فاصله‌های كوتاه‌مدت، كاری اجباری است، توصیه می‌شود در طول روز از كرم‌های نرم‌كننده استفاده كنید و دور پوشش ناخن‌های‌تان به صورت اختصاصی مقدار كمی كرم بزنید.

7. ناخن مصنوعی نكارید

كاشتن ناخن مصنوعی به‌طور كلی برای ناخن‌ها خوب نیست زیرا خطر ابتلا به عفونت قارچی یا حتی باكتریایی را بالا برده و گاهی به آسیب دائمی منجر می‌شود. اما اگر می‌خواهید حتما ناخن مصنوعی بكارید، فقط نوك ناخن‌های‌تان را بكارید. بااینكه كاشتن نوك ناخن هم می‌تواند مشكلاتی را ایجاد كند، اما از آنجایی ‌كه سطح كمتری از ناخن را پوشش می‌دهد، احتمال بروز بیماری كمتر است.

8.  از پاك‌كننده‌های پایه استون استفاده نكنید

اگر ناخن‌های شكننده‌ای دارید، نباید از پاك‌كننده‌های ناخنی كه حاوی استون هستند، استفاده كنید. تركیب شیمیایی استون باعث می‌شود ناخن ضعیف و شكننده، نه‌تنها نتواند خود را بهبود بخشد، بلكه آن را ضعیف‌تر هم كند.

9. از سوهان‌های زبر استفاده نكنید

سوهان‌های زبر قدیمی (فلزی) دشمن اصلی ناخن هستند. این سوهان‌ها باعث ایجاد شكاف‌ها و ترك‌های كوچكی در ناخن می‌شوند و همین شكاف‌ها به شكسته شدن ناخن منجر می‌شوند. به شما توصیه می‌كنیم از سوهان‌های نرم استفاده كنید و هنگام سوهان كشیدن، آن را به‌صورت رفت و برگشتی روی ناخن نكشید، بلكه باید خیلی آرام ناخن را در یك جهت سوهان كشید تا كمترین احتمال شكستگی برای آن به وجود بیاید.

10. شامپوی خود را عوض كنید

هنگامی كه شامپوی جدیدی را امتحان می‌كنید، تنها به این نكته دقت دارید كه آیا این شامپو، با موهای‌تان سازگاری دارد یا خیر؟ اما آیا تا به حال دقت كرده‌اید كه شامپوی شما، با ناخن‌های‌تان هم سازگاری دارد؟ این نكته به‌ویژه در مورد شامپوهای مخصوص موهای چرب بسیار صادق است. این شامپوها برای از بین بردن فسفات و دیگر چربی‌های طبیعی موجود در پوست سر طراحی شده‌اند. اگر ناخن‌های خیلی خشكی دارید، استفاده از شامپوهای مخصوص موهای چرب، این توانایی را دارد كه ناخن‌های شما را بیش از گذشته خشك كند.

11. ناخن انگشت‌های‌ پا را فراموش نكنید

هر اتفاقی كه برای انگشتان دست‌های شما ممكن است رخ بدهد، می‌تواند برای انگشتان پاهای شما هم به وجود آید؛ به‌ویژه باتوجه به پدیكورهای بی‌دقتی كه انجام می‌شود. از آنجایی‌كه پاها زمان بیشتری در كفش و در محیطی تاریك و نمناك هستند، فضای مستعدتری برای رشد قارچ‌ها به وجود می‌آورند. اگر به‌صورت مستمر پدیكور می‌كنید، حتما از وسایل شخصی خودتان استفاده كنید و به مسوول پدیكور اجازه ندهید زیر ناخن یا پوشش آن را خالی كند. همچنین كوتاه كردن ناخن‌های پا به‌صورت زاویه‌دار، به جای كوتاه كردن مستقیم، باعث افزایش ریسك گوشه كردن ناخن می‌شود؛ اتفاقی كه بسیار دردناك است و در عین حال می‌تواند به عفونت هم منجر شود.

179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا