سهم دولت در اپراتور ماهوارهای مانند فیبرنوری است
به گزارش موبنا از تسنیم، علی اصغر عمیدیان در ارتباط با اصول صدور پروانه اپراتور ماهوارهای اظهار کرد: با بخش خصوصی و سازمان فضایی ایران نشستیم و مطالعات گذشته در ارتباط با اصول صدور پروانه اپراتور ماهوارهای را بازنگری کردیم. حداقل هفت جلسه رسمی و تعدادی جلسه کارشناسی غیررسمی در این مورد داشتهایم.
وی عنوان کرد: اکنون سیاستهایی که این اصول باید رعایت کنند، استخراج شده و در گام اول آن را به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات میبریم تا بعد از تنظیم، اصول صدور پروانه را با استفاده از آن سیاستها تبیین کنیم.
او افزود: بعد از این مرحله یک بار دیگر اصول را به کمیسیون میبریم تا بعد از تصویب آنها، پروانه را صادر کنیم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ارتباط با اینکه وضعیت اپراتورهای کنونی SAP چه میشود؟، گفت: این اپراتورها، شرکت زیرساخت و شاید خیلی از استفادهکنندگان دیگر مانند بانک مرکزی که بهرهبردار خدمات ماهوارهای هستند، در آینده قالب کنسرسیومی یافته و خدمات مورد نظر را دریافت کنند.
وی درباره نقش دولت در اپراتور ماهوارهای آینده گفت: شرکت زیرساخت هم بالاخره یک بهرهبردار است و ممکن است شبیه به سهمی که در FTTX دارد در این حوزه نیز بخشی از سهام اپراتور ماهوارهای را داشته باشد ولی منظور سهم مدیریتی نیست و دولت در سهم مدیریتی این اپراتور هیچ نقشی نخواهد داشت.
رگولاتور ارتباطی با بیان اینکه فعلا در نظر داریم یک اپراتور ماهوارهای در قالب کنسرسیوم داشته باشیم، گفت: پروانه SAPها به پایان نرسیده و همچنان به قوت خود باقی است؛ تا زمانیکه اپراتور ماهوارهای شکل گیرد، سازمان فضایی نقطه مداری را در اختیار آن قرار دهد، ماهوارهای تهیه شود و در مدار قرار گیرد کار SAPها همچنان ادامه دارد.
وی افزود: روال کار به این شکل است که چون یک کنسرسیوم در این عرصه خواهیم داشت، پروانه SAPها در آن میآید و یک پروانه اپراتور ماهوارهای اعطاء میشود.
رئیس رگولاتوری با بیان اینکه شکلگیری اصول پروانه زمانی نمیبرد و یکی دو ماهه میشود این کار را انجام داد، گفت: سیاستها تا آخر هفته نهایی میشود و بعد براساس آن سیاستها، تیم بخش خصوصی، سازمان فضایی و رگولاتوری اصول صدور پروانه را در میآورند. اصول که در آمد پروانه راحت نوشته میشود.
او خاطر نشان کرد: حداکثر ظرف چهار پنج ماه میشود پروانه را آماده صدور کرد اما اینکه این کنسرسیومها چطور با هم توافق کنند و سهام به چه شکل باشد مباحثی است که در آینده باید به آن پرداخت.
عمیدیان بار دیگر در ارتباط با سهم دولت در کنسرسیوم اپراتور ماهوارهای گفت: سهم دولت مدیریتی نخواهد بود ولی حاکمیت یک نقشی در کنسرسیوم خواهد داشت؛ سهم دولت به این شکل است که مثلا شرکت زیرساخت میگوید به دو ترانسپوندر 72 مگ نیاز دارد و بر این اساس بسته به تعداد کل نیازها (ترانسپوندر) و ظرفیت ماهواره، سهم دولت مشخص میشود.
وی در پایان با بیان اینکه بخش خصوصی باید تضمین سرمایه مشخص و قدرت مدیریتی داشته باشد، در ارتباط با زمان پیشبینی صدور این پروانه ابراز کرد: امیدواریم هر چه زودتر این کار انجام شود.
100/