بورس تهران از سکه و ارز جلو افتاد
بورس تهران در نخستین روزهای ابتدایی سال روند صعودی شدیدی آغاز کرد و توانست در مدت کوتاه بازدهی 13 درصدی را نصیب سهامداران خود کرده و در برابر سایر بازارها یکه تازی کند اما به دلیل بروز ابهامات سیاسی و اقتصادی نتوانست به مسیر خود ادامه دهد و از نیمه دوم فرودین ماه به بعد با کاهش قیمت و تقاضا رو به رو شد و سودآوری سهامداران خود را از بین برد.
بر این اساس ابهامات سیاسی موجب رکود مجدد بازار سرمایه و تشکیل صف های فروش و در نهایت خروج سهامداران از این بازار شد به طوری که سهامداران بورس تهران در سه ماهه اول سال ترجیح دادند تا زمان مشخص شدن نتیجه مذاکرات از خرید سهم دست نگه داشته و سرمایه خود را به سمت بانک ها هدایت کنند به همین دلیل بانکها رتبه اول سرمایه گذاری شده و بیشترین سودآوری را در میان سایر بازارها نصیب همراهان خود کردند.
به این ترتیب در کنار کسب بازدهی ناچیز بازار سهام از ابتدای سال تاکنون و رفتن بورس به فاز رکود و بازدهی منفی بازارهای ارز و سکه، اکثر سرمایهها به سمت بازار پول رفت و در سپردههای بانکی جا خوش کرد تا در صورت بهبود شرایط دوباره به بازار سرمایه برگردد.
بر این اساس با حاکم شدن جو انتظار و نگرانی در بورس تهران، شاخص بورس در خرداد ماه به ارقام ابتدایی سال نزدیک شد و بازدهی سهامداران خود را صفر کرد. اما مجددا با انتشار برخی اخبار مثبت از مذاکرات هسته ای، به سطح 63 هزار واحد برگشت و رشد 0.2 درصدی را در خرداد ماه تجربه کرد.
این در حالی است که بررسی روند حرکتی بازار سکه و ارز نشان می دهد که بازار ارز از ابتدای سال تاکنون با افت قیمت همراه شده است؛ به طوری دلار آمریکا از ابتدای سال تاکنون افت 1.4 درصدی را تجربه کرد و به طور میانگین در قیمت 3298 تومان معامله شد.در بازار سکه نیز، وضعیت نزولی از ابتدای سال تاکنون در جریان بود به طوری که هر سکه تمام بهار آزادی از ابتدای سال تاکنون 3.8 درصد افت کرد و از 948 تومان در ابتدای سال به 905 تومان در پایان خرداد ماه رسید.