با اين خوراكي ها وزن كم كنيد!

مريم سادات كاظمي:در اين باره بايد توجه داشت كه گرچه بعضي خوراكي ها به دليل كالري بالا موجب افزايش وزن مي شوند اما بعضي ديگر مي توانند براي كاهش وزن مفيد باشند. مقدار زياد آب و فيبر و كالري بسيار كم مهم ترين ويژگي اين خوراكي هاست.

سينه مرغ

براي كاهش وزن لازم است تا مقدار كالري دريافتي بدن كاهش يابد. اما اين مسئله بدون احساس گرسنگي چطور ممكن است؟ به گزارش سرويس بهداشت و سلامت قدس آنلاين؛ علاوه بر پروتئين ها بايد به مصرف خوراكي هاي سير كننده نيز توجه داشت. اين خوراكي ها انرژي را براي مدت طولاني تري حفظ مي كنند، بر خلاف قندها كه انرژي كوتاه يا مدت متوسط را تامين خواهند كرد. مصرف چنين تركيباتي در همه وعده ها از جمله صبحانه مي تواند مانع از گرسنگي شديد شود.

سينه مرغ يكي از بهترين اين خوراكي هاست البته به شرط اينكه بدون پوست مصرف شود. مزيت اين گوشت نه تنها تامين پروتئين ( 26 گرم در هر 100 گرم) است بلكه چربي ندارد ( كمتر از 2 گرم در هر 100 گرم).

آنديو ( كاسني فرنگي)

آنديو يكي از سبزيجات بسيار كم كالري است به طوري كه 100 گرم آن 16 كيلو كالري دارد. در عين حال 95% آب دارد و از نظر فيبرهاي غذايي و پتاسيم نيز غني است. در نتيجه مدر و ملين است و انتخاب مناسبي در زمان كاهش وزن خواهد بود. جالب است بدانيد كه آنديو و بسياري ديگر از سبزيجات جز خوراكي هاي با انرژي بالا هستند. همچنين نسبت به حجم، مقدار كالري كمتري دارند و مي توانند بدون افزايش كالري غذا، احساس سيري طولاني تري ايجاد كنند.

بادمجان

بادمجان يكي از بهترين خوراكي هاي چربي سوز است. كالري پاييني ( حدود 19 كيلو كالري در هر 100 گرم) دارد اما مقدار فيبرهاي آن بالاست. اين فيبرها كه پكتين نام دارند مانع از جذب چربي ها در روده مي شوند.

اما نكته مهم در مورد طبخ بادمجان اين است كه در تماس با روغن مانند اسفنج عمل مي كند. البته اين حالت را در بدن نيز خواهد داشت. به همين دليل در موارد رژيم هاي لاغري بايد بدون چربي پخته شود. بخار پز كردن همراه با سير و زنجبيل به عنوان چاشني يكي از بهترين روش هاي طبخ است.

دارچين

يكي از خواص دارچين كند شدن جذب گلوكز و در نتيجه كاهش مقدار قند خون است. در نتيجه بدن قند كمتري را به شكل چربي ذخيره مي كند و كاهش وزن راحت تر خواهد بود. استفاده از فوايد دارچين در برنامه غذايي روزانه بسيار ساده است. كافي است به جاي افزودن شكر به چاي يا قهوه كمي دارچين اضافه كرد. علاوه بر اينكه براي تناسب اندام مفيد است بسيار خوش طعم نيز خواهد بود.

فلفل

شروع غذا  با كمي فلفل به كمتر خوردن كمك مي كند و كاهش كالري حدود 74 كيلو كالري در هر وعده خواهد بود. به علاوه، تركيبات آنتي اكسيداني فلفل با تحريك توليد آدرنالين و نوآدرنالين مصرف انرژي را افزايش مي دهد. براي بهره مندي از اين فوايد لاغري، ذره اي فلفل را به همه غذاها بيافزاييد. اين كار همچنين به تدريج مصرف نمك را نيز كاهش مي دهد.

چاي سبز

خواص لاغري چاي سبز امروزه كاملا شناخته شده است. اين خواص به خاطر وجود تركيبات مختلف است:‌

تئين موجب افزايش متابوليسم اصلي بدن يعني مقدار كالري مصرف شده در غذا مي شود.
تانين ها جذب چربي ها را متوقف مي كنند.
كاتچين ها مولكول هاي آنتي اكسيداني هستند كه با تجمع چربي ها به خصوص در سطح شكم مقابله مي كنند. البته تاثير حقيقي در كنار رژيم متناسب بروز مي كند. يكي از تركيبات كاتچين ها در چاي سبز، كنترل بهتر اشتهاست.

براي بهره مندي از خواص چاي سبز توصيه مي شود روزانه 3 فنجان نوشيده شود.

قهوه

قهوه و خصوصا كافئين موجود در آن، 2 تاثير لاغري اصلي دارد. نخست اينكه دفع مواد سمي از بدن را تسهيل مي كند و دوم اينكه موجب فعال شدن كالري سوزي مي شود.

البته نوشيدن قهوه بايد تا 3 فنجان كاهش يابد زيرا مقدار بيشتر از اين مي تواند مضراتي از جمله اختلالات خواب، تحريك پذيري، ناراحتي هاي قلبي و… را در پي داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا