هنرآشپزي؛سوپ شير باتره فرنگي
مواد لازم:
125 گرم | تره فرنگي |
1 عدد متوسط | پياز |
يک قاشق سوپ خوري | کره |
175 گرم | سيب زميني |
يک ليوان | آب مرغ |
نصف ليوان | خامه پاستوريزه |
به اندازه دل خواه | پيازچه |
نصف ليوان | شيرپاستوريزه |
کمي | نمک و فلفل |
طرز تهيه:
تره فرنگي ها را تميز کرده ، خرد مي کنيم. سپس در آب سرد ريخته و در صافي مي ريزيم. پياز را پوست کنده، شسته و بصورت باريک برش مي دهيم.
سيب زميني ها را پوست کنده ، نازک برش مي دهيم و در آب سرد مي اندازيم تا تغيير رنگ ندهد.
کره را ذوب کرده، پياز و تره فرنگي را داخل آن مي ريزيم. سپس نمک و فلفل را افزوده، به مدت 8-7 دقيقه حرارت مي دهيم تا بپزد، ولي رنگ سبزيجات تغيير نکند.
سيب زميني ها را در صافي ريخته، سپس همراه با آب مرغ روي حرارت ملايم مي پزيم.
همه مواد را با هم مخلوط کرده و مي گذاريم مقداري خنک شود. سپس در غذاساز يا مخلوط کن مي ريزيم تا بصورت پوره درآيد. مواد را از صافي عبور مي دهيم تا يکدست شود. در نهايت شير و خامه را اضافه مي کنيم.
توجه داشته باشيد که بعد از اضافه کردن خامه، سوپ نجوشد.
نکات تغذيه اي:
اين سوپ را مي توان يک روز قبل تهيه کرد و در يخچال نگهداري کرد، ولي بايد در ظرف سوپ را ببنديد.
ارزش تغذيه اي يک ليوان تره فرنگي خام ( 130 گرم ) مطابق جدول زير است :
54 | کالري |
33/1 گرم | پروتئين |
6/12 گرم | کربوهيدرات |
27/0 گرم | چربي کل |
9/1 ميلي گرم | آهن |
7/10 ميلي گرم | ويتامينC |
57 ميکروگرم | فولات |
6/1 گرم | فيبر |
تره فرنگي منبع خوبي از آهن ، ويتامينC و فولات است.
اين سوپ به علت داشتن لبنيات ، تره فرنگي و ساير سبزيجات، براي کودکان و خانم هاي باردار و حتي افراد مسن غذايي مناسب است.